Alguersuari: "Schumacher m-a ajutat sa castig primele puncte"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 07.04.2010
Jaime Alguersuari sustine ca duelul cu Michael Schumacher din Australia l-a ajutat sa castige primele puncte din cariera in Marele Premiu al Malaeziei.

Jaime Alguersuari a terminat pe locul 9 in Marele Premiu al Malaeziei, reusind astfel sa castige primele puncte din scurta sa cariera de pilot.

Cel mai tanar pilot din Marele Circ este entuziasmat de rezultatul sau, insa admite ca trebuie sa-si imbunatateasca rezultatele din calificari pentru a fi capabil sa repete aceasta performanta.

"A fost incredibil sa castig puncte. Niciodata nu te astepti sa reusesti asta pe un astfel de circuit, pentru ca am fost pentru prima oara aici, iar conditiile din calificari au fost dificile pentru noi. Dar cursa a fost buna. Stiam ca performanta noastra din cursa este buna si ca acesta este punctul forte al celor de la Toro Rosso. Trebuie doar sa imbunatatim prestatia din calificari atat pe uscat, cat si pe pista umeda, iar asta face parte din programul de invatare", a declarat el pentru site-ul oficial Red Bull.

Pe de alta parte, Alguersuari a admis ca un mare merit in rezultatul obtinut in Malaezia il are Michael Schumacher. Spaniolul l-a blocat pe septuplul campion mondial mai bine de jumatate din cursa de la Melbourne, iar acest lucru l-a ajutat sa inteleaga cum trebuie sa piloteze un monopost de Formula 1.

"Schumacher mi-a aratat cum sa pilotez la limita un monopost de F1.

Asta a fost foarte important. Sa terminam Marele Premiu al Australiei si sa lupt impotriva lui mi-a arata calea si cat de agresiv sa fiu cu ceilalti", a mai declarat el.

Via | Red Bull

Comentarii (10)

  • vremurile de alta data
    Ce am fost si ce-am ajuns?
    FOST debutant in fata unui mare campion , ce-a ajuns lumea?!
    2 5
  • nimic nou sub soare
    @calin,
    e normal sa fie asa. Varsta are un cuvant greu de spus in sport. Plus ca a stat trei ani pe margine. Orice pilot care incearca o revenire la o varsta inaintata are o pierdere de forma de cam 1 sec/tur sau chiar mai mult. Si Schumacher o are. Dar cum el a fost atat de rapid in trecut, ramane competitiv si astazi (e la mai putin de 500 milisec de Rosberg) in ciuda acestei pierderi.
    Nu putem avea pretentia (chiar daca nu s-ar fi retras) sa mai piloteze acum ca la 25 de ani.
    Schumacher ar fi avut o sansa in plus sa isi amelioreze timpii daca ar fi fost permise testele nelimitate in sezon. Eu sper sa il prinda pe Rosberg pana la urma, dar sunt necesare ore de munca cu masina.
    In ciuda reactiilor pline de entuziasm de la vremea anuntului ca va reveni in locul lui Massa acum un an, am avertizat ce ar fi cel mai probabil sa se intample si am fost rapid contrat. Totusi am avut dreptate.

    http://formula1.automarket.ro/stiri/oficial-schumacher-va-pilota-din-nou-pentru-ferrari-23239.html

    In ochii unora, revenirea sa ii va umbri cariera; insa este alegerea lui si eu o respect. Nu mai are nimic de demonstrat. Distractie placuta Schumi !
    10 3
  • coman norbert
    schumi
    in ultimele 2 curse startul lui schumacher a fost foarte bun, are reactii bune la start, a sarit de fiecare data peste 2 sau 3 adversari.
    7 3
  • webber
    cursa integrala
    o cursa este de la start pana la sosire. Daca in trecut Schumacher se limita doar la un start bun acum nimeni n-ar fi stiut cine este Schumacher. Cu toate ca si partea mecanica (fizicul) are un cuvant de spus, in F1 declinul este dat in primul rand de cerebel. Devenim din ce in ce mai ageri, atingem un maxim 18-30 de ani (numere rezonabile) apoi suntem din ce in ce mai lenti, pana la "lentoarea completa". Nu face nimeni exceptie.
    Oricum, ca o masura in plus a valorii lui Schumacher este faptul ca se poate mentine chiar si acum in F1. Timpii inca il recomanda. 'A avut de unde sa dea si sa mai si ramana'.
    7 3
  • sportul in general
    @webber
    idem. Cine este implicat intr-un sport de ceva vreme stie ce inseamna declinul de performanta ce vine odata cu varsta. Poate sa nu fie foarte serios insa este sesizabil. Si daca sportul este de performanta, partea asta "sesizabila" poate sa insemne cateva locuri; pe grila de start. etc.
    Rata metabolica se schimba (incetineste), pulsul maxim scade, si lista poate continua. Uitati-va bine la Olimpiada: cine particapa, ce varsta are s.a.m.d. Nu este o simpla intamplare.
    Nu va mai imbatati cu apa rece !
    4 2
  • coman norbert
    schumi
    Da, varsta nu iarta...
    Privesc formula 1 din 1986, am crescut cu Schumacher, raman fan Schumi, nu sunt curios de faptul ca este sau nu competitiv, ma bucur ca-mi ofera o a doua tinerete, parca au trecut 2 zile de la cursa din Spa '98. Locuiesc in Satu Mare, aveam norocul ca Ungaria organiza o cursa si transmitea Formula 1. Prima iesire pe Hungaroring a fost in 1990, Din '94 sunt posesorul unei sepci Benetton cu semnatura lui Schumi, am cumparat sapca si am dat din coate 10 minute ptr autograf. Am cumparat si o sapca Ferrari dar nu am mai ajuns sa primesc autograf...
    Incerc anul acesta cu Mercedes GP...poate,poate.
    4 0
  • succes
    @coman norbert
    - la vanatoarea de autografe !
    3 0
  • te invidiez:-p
    @coman norbert
    mi-ai starnit o emotie mare cu ultimul comment:-p. Urmaresc F1 datorita alor mei de la primii anisori si tot ce imi doresc momentan e sa ajung sa vad live o cursa... pana acuma am avut ghinionu de a fi din nordu moldovei (ceea ce inseamna sa nu ai deschidere spre mai nimic), dar acuma fac o facultate in Cluj si de cand cu revenirea lui schumi tot ce imi doresc pt vara asta e sa ajung la Hungagoring, insa chiar si asa din pacate nu vad sa am sansa. Insa iti tin pumnii si ma bucur sincer pt tine, iar daca ai sa reusesti, sa dai de veste!! Multa bafta;)!
    1 0
  • f1racing
    98?
    @coman norbert
    sigur ai vrut sa spui Spa '98 ? Cursa aceea memorabila din cauza accidentului de la start din La source. Au terminat cursa parca 8 masini si a castigat Hill cu un Jordan.
    Sau ai vrut a spui Spa 91 cand a debutat Schumi in F1 ? Sau Spa 92 cand a castigat prima cursa de f1 ?
    sau ai fost la Spa in 98 si de aceea ai facut referire.
    2 1
  • coman norbert
    spa '98
    Da. am fost acolo, am facut baie pentru o viata...
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru