Alguersuari va testa vineri pentru Toro Rosso

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 15.07.2009
Sebastien Buemi a dezvaluit ca Jaime Alguersuari va testa vineri monopostul Toro Rosso, sugerand ca Sebastien Bourdais va fi concediat de echipa.

Speculatiile referitoare la inlocuirea lui Sebastien Bourdais cu Jaime Alguersuari devin tot mai persistente, fiind confirmate indirect inclusiv de coechipierul sau, Sebastien Buemi.

Tanarul piot elvetian a dezvaluit ca Alguersuari, in prezent pilotul de teste al echipei, va testa monopostul STR4 in cadrul unui test aerodinammic in linie dreapta pe un circuit din Italia. Desi a refuzat sa confirme plecarea lui Bourdais din cadrul echipei, Buemi a sugerat ca francezul a avut dificultati in a se adapta la rigorile Formulei 1.

"Formula 1 este cel mai important campionat din lume. Chiar daca ai avut succes in alte categorii, nu este usor sa ajungi in Formula 1 si sa faci la fel", a declarat el, referindu-se la cele patru titluri cucerite de Bourdais in Champ Car. "Fiecare pilot are problemele lui. Avem o relatie buna, dar trebuie sa ma concentrez pe munca mea. In rest incerc sa ignor celelalte lucrurile".

Toro Rosso nu a comentat zvonurile privind plecarea lui Bourdais, insa se anticipeaza ca echipa va confirma oficial concedierea francezului pe parcursul zilei de miercuri.

In alta ordine de idei, Toro Roso va introduce un update major la Marele Premiu al Ungariei, urmand sa imprumute numeroase solutii aerodinamice adoptate de Red Bull Racing.

Dupa ce a estimat la noua zecimi de secunda sporul de performanta al monopostului, Buemi este increzator ca Toro Rosso va fi capabila sa lupte din nou pentru puncte. "Ar trebui sa avem potentialul de a ne califica pe grila intre locurile 8-12, iar atunci obiectivul nostru va fi sa castigam puncte", a explicat elvetianul.

Toro Rosso a castigat numai 5 puncte in prima jumatate a sezonului, 3 dintre acestea fiind obtinute in Marele Premiu al Australiei.

Via | Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru