Alonso a câştigat Marele Premiu al Italiei!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 12.09.2010
Fernando Alonso a revenit în lupta pentru titlu după ce a câştigat cursa de la Monza şi a urcat pe prima treaptă a podiumului alături de Jenson Button şi Felipe Massa.

Fernando Alonso a reuşit să obţină victoria pentru Ferrari în cursa de pe propriul teren al Scuderiei, nu înainte însă de a fi depăşit la start de Jenson Button şi de a reveni pe prima poziţie după schimbul obligatoriu de pneuri.

Chiar dacă diferenţele dintre cei doi rivali au fost mereu de aproximativ o secundă, Alonso şi Button au evitat să se atace decisiv, cursa fiind decisa astfel de rapiditatea cu care mecanicii au schimbat cauciucurile.

Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Felipe Massa, care a făcut o cursă anonimă, însă câştiga puncte preţioase pentru Ferrari în clasamentul constructorilor.

Sebastian Vettel a ocupat locul patru după o cursă plină de peripeţii. Deşi a fost depăşit la începutul cursei de Webber în urma unor defecţiuni temporare la motor, pilotul echipei Red Bull a adoptat o strategie excelentă şi a efectuat schimbul obligatoiu de pneuri în ultimul tur, reuşind să termine în faţa lui Nico Rosberg şi a coechipierului său.

Webber a obţinut însă locul şase numai după un duel electrizant cu Nico Hulkenberg în ultimele tururi, pilotul echipei Williams fiind astfel retrogradat pe şapte, în faţa lui Robert Kubica (Renault), Michael Schumacher (Mercedes GP) şi Rubens Barrichello (Williams).

Lewis Hamilton a abandonat în primul tur după ce l-a lovit pe Alonso în încercarea de a-l depăşi.

FILMUL CURSEI:

START: EXTAZ ŞI AGONIE PENTRU MCLAREN

Button a plecat foarte bine în cursă şi l-a atacat pe Alonso pe partea dreaptă a liniei drepte de start-sosire. Pilotul Scuderiei a încercat să-l şicaneze, însă britanicul a rămas pe poziţii şi şi-a păstrat primul loc după succesiunea din primele două viraje, în timp ce Alonso şi Massa au avut parte de un duel roată la roată timp de câteva viraje.

Plecat de pe locul cinci, Hamilton a încercat să profite de situaţie, însă l-a atins pe Alonso cu pneul dreapta-fată şi şi-a deteriorat suspensia, fiind nevoit să abandoneze în următorul viraj.

Incidentul l-a propulsat pe Rosberg pe locul patru, în faţa lui Kubica şi Hulkenberg, în timp ce piloţii Red Bull Racing au avut un start dezamăgitor. Vettel a coborât de pe şase pe şapte, în timp ce Webber a fost depăşit la start de doi piloţi şi de alţi trei în prima şicană, coborând pană pe locul nouă.

Australianul a urcat însă o poziţie în turul 6, când l-a depăşit pe Schumacher printr-o manevră spectaculoasa în prima şicană.

VETTEL, DEPĂŞIT DE WEBBER DUPĂ PROBLEME LA MOTOR

Diferenţa de timpi dintre Button, Alonso şi Massa a rămas de aproximativ două secunde în primul stint, în timp ce Rosberg s-a îndepărtat la peste 10 secunde de trio-ul fruntaş şi a creat un trenuleţ în spatele său. Acest lucru i-a defavorizat pe Vettel şi Webber, care aveau nevoie de un rezultat cât mai bun pentru a menţine Red Bull în fruntea clasamentului constructorilor. Şansele acestora au scăzut însă în turul 21, când Vettel a raportat probleme la motor şi a fost depăşit cu uşurinţă de Webber. Totuşi, după câteva tururi, Vettel a revenit la ritmul iniţial şi a rămas în plasa coechipierului său, mărindu-şi totodată avansul fata de Schumacher.

ALONSO REDEVINE LIDER DUPĂ OPRIREA LA BOXE

Între timp, Alonso s-a apropiat la numai o secundă de Button, însă duelul pentru primul loc s-a desfăşurat la boxe. Button a efectuat schimbul de pneuri în turul 37, urmat un singur tur mai târziu de Alonso, iar pilotul Scuderiei Ferrari a reuşit să iasă în fata rivalului sau. Spaniolul i-a blocat trasa lui Button în primul viraj şi a rămas pe prima poziţie, îndreptându-se astfel spre o victorie în fata fanilor Scuderiei Ferrari.

Treptat, Alonso şi-a mărit avansul în faţa lui Button şi a trecut primul linia de sosire, podiumul fiind completat de Massa. Webber a trecut în cele din urmă Hulkenberg la capătul unui duel desfăşurat pe mai multe tururi, în timp ce Sebastian Vettel a intrat la boxe în ultimul tur şi a revenit pe a patra poziţie graţie unui avans de peste 22 de secunde în faţa lui Rosberg.

Cel mai bun timp în cursa a fost stabilit de Fernando Alonso, pilotul Scuderiei Ferrari fiind cronometrat cu 1:24.139 în turul 52. Marele Premiu al Italiei a consemnat patru abandonuri, trecute în dreptul lui Jarno Trulli (Lotus), Bruno Senna (Hispania), Lewis Hamilton (McLaren) şi Kamui Kobayashi (BMW-Sauber).

Clasamentul complet al cursei:

 1.  Alonso        Ferrari                    1h16:24.572
 2.  Button        McLaren-Mercedes           +     2.938
 3.  Massa         Ferrari                    +     4.223
 4. 
Vettel Red Bull-Renault + 28.193 5. Rosberg Mercedes + 29.942 6. Webber Red Bull-Renault + 31.276 7. Hulkenberg Williams-Cosworth + 32.812 8. Kubica Renault + 34.028 9. Schumacher Mercedes + 44.948 10. Barrichello Williams-Cosworth + 1:04.200 11. Buemi Toro Rosso-Ferrari + 1:05.00 12. Liuzzi Force India-Mercedes + 1:06.100 13. Petrov Renault + 1:18.900 14. De la Rosa Sauber-Ferrari + 1 lap 15. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari + 1 lap 16. Sutil Force India-Mercedes + 1 lap 17. Glock Virgin-Cosworth + 2 laps 18. Kovalainen Lotus-Cosworth + 2 laps 19. Di Grassi Virgin-Cosworth + 2 laps 20. Yamamoto HRT-Cosworth + 2 laps Fastest lap: Alonso, 1:24.139

Abandonuri:
Trulli Lotus-Cosworth 47 Senna HRT-Cosworth 12 Hamilton McLaren-Mercedes 1 Kobayashi Sauber-Ferrari 1

Clasament general:

Piloti: Constructori:
1. Webber 187 1. Red Bull-Renault 350 2. Hamilton 182 2. McLaren-Mercedes 347 3. Alonso 166 3. Ferrari 290 4. Button 165 4. Mercedes 158 5. Vettel 163 5. Renault 127 6. Massa 124 6. Force India-Mercedes 58 7. Rosberg 112 7. Williams-Cosworth 47 8. Kubica 108 8. Sauber-Ferrari 27 9. Schumacher 46 9. Toro Rosso-Ferrari 10 10. Sutil 45 11. Barrichello 31 12. Kobayashi 21 13. Petrov 19 14. Hulkenberg 16 15. Liuzzi 13 16. Buemi 7 17. De la Rosa 6 18. Alguersuari 3

Comentarii (82)

  • Jolerto
    Ferrari-Monza
    Ohhhhhh Yeahhhh GRANDISSIMO!!!!!
    21 16
  • ctlnmihai
    Alonso a câştigat Marele Premiu al Italiei
    Bravo Button ,şi Mclaren ,Lewis ţi-ai dorit prea mult dar ai şi greşit..Oricum azi Ferrari au fost mai rapizi..
    30 6
  • Gunoiu'
    Atat
    incet , incet, de data asta pe merit, de alte dati cu furaciuni castige puncte.
    Bravo gozule! Sper sa-ti explodeze motoarele ramase!
    16 34
  • salutare
    felicitari Ferrari!!!
    Bucurati-va dragi TIFOSI!!!
    22 8
  • fernando a.
    DAAAAAAAAA? ALONSOOOOOOOOOOOOOOOOOO
    Inca o data regele f1 demonstreaza ca f1 inseamna FERNANDOOOOO ALONSOOOOO. BAFTA ALONSO
    19 22
  • papitoy
    Felicitari pentru pozitia din clasamnetul f1champ!
    12 11
  • Plecat de pe locul cinci, Hamilton a încercat să profite de situaţie, însă l-a atins pe Alonso cu pneul dreapta-fată şi şi-a deteriorat suspensia, fiind nevoit să abandoneze în următorul viraj.
    Nu pe Masa?
    17 11
  • :)
    Doar atat, restul nu mai conteaza:
    FERRARI A DOMINAT!
    Progrese importante pentru italieni, iar daca o tin tot asa, Alonso va incepe sirul victoriilor.
    23 9
  • Alonso a câştigat Marele Premiu al Italiei!
    Felicitari echipei Ferrari! Felicitari Alonso!.....in sfarsit avem si noi motiv de bucurie. O cursa buna facuta si de Massa...bravo lui. Button a facut o cursa buna si a rezistat in frunte chiar daca Alonso arata ca ar fi putut fi mai rapid...un pilot adevarat si un caracter mare...Felicitari si lui.
    25 3
  • ba da, pe massa l-a atins.
    ma bucur pentru scuderia, desi mi-ar fi placut ca Felipe sa fie castigatorul :)
    9 15
  • maryo37
    Deja a inceput sirul victoriilor cu 2 victorii pe saptamana si un mort ajunge campion. O victorie Miercuri si una duminica!
    Foarte bun acest alonso.
    8 24
  • Hamilton
    Daca va uitati mai bine s-a lovit de Massa nu de Alonso...
    25 1
  • Strategia lu' Alonso
    Un bun prieten ia recomandat lu' Alonso: "Daca scapi de Hamilton vei castiga cursa"... si el i-a ascultat sfatul.
    5 19
  • mobius
    Montza
    In sfarsit Alonso a evoluat in maniera care l-a consacrat si careil caracterizeaza si ne-a amintit tuturor, fie ca il iubim sau nu, ca este dublu campion mondial si ca, este cel mai bun pilot de pe grila de start (parerea mea). Bravo Alonso, campionatul este relansat si ii doresc in ultimile curse sa nu mai aiba ghinion si sa castige al treilea titlu. M-a impresionat placut tanarul Hulkenberg, un sincer bravo si lui.
    23 4
  • Alonso, Ferrari, Massa Hamilton
    Bravo Alonso si Bravo Ferrari, sunt foarte fericit azi pentru cursa vazuta.
    Si da, pe Massa l-a lovit Hamilton, nu pe Alonso.
    25 3
  • `
    bv alonso, bv ferrari, bv massa. o cursa excelenta. nu inteleg cum nu pot unii oameni sa faca diferenta intre 2 piloti. in cursa comentatorii trageau tare ca hamilton a abandonat din cauza ca l-a atins pe alonso. acum, si daniel tot acelasi lucru il zice. hamilton l-a atins pe massa nu pe alonso. oricum nu prea are mare importanta. bv ferrari
    23 6
  • controale
    controalele noi impuse din acest weekend poate ca au mai taiat din aripile RBR.
    Astept cu interes cursele urmatoare.
    Vettel a avut o cursa ciudata cu problema la motor dar a impresionat prin reusita de a sta practic toata cursa pe gume moi.
    Cred ca asta va fave ca Bridgestone sa nu mai aduca pneuri de specificatii apropiate la celelalte curse
    In ce priveste pe Hamilton, asa cum am prezis la start a fost foarte agresiv, de dat asta Massa, altfel un tip moale, nu l-a menajat. Sa vedem mai departe ce va fi
    21 2
  • Strategia Mclaren
    Mi s-a parut interesat strategia lui Button de a folosi o configuratie cu multa apasare aerodinamica, aripa spate mare + F-Duct. Ieri in cursul calificarilor a avut viteza de top cu 15km mai mica decat a lui Hamilton, care a folosit varianta cu apasare aerodinamica mica, aripa spate mica si fara Fduct - dar per total a avut timpi mai buni.
    Ma bucur ca Vettel si-a facut cursa pentru ca acea rocada, initial, mi s-a parut "strategica" in conditiile in care numai 2 tururi a avut "buba la motor".
    16 0
  • mobius
    precizare
    Itr-adevar Hamilton l-a lovit pe Massa si ceea ce este mai important, a lovit el si nu a fost lovit.
    22 3
  • frumoasa cursa .. decat RB mai bine Ferrari . Hamilton a fost cam copil azi pacat de el ..
    19 4
  • `
    @mobius. bine zici. a lovit el si nu a fost lovit. vai doamne ce scandal mai era daca il scotea massa pe hamilton din cursa:|
    24 4
  • Hamilton a intrat in Massa
    Hamilton a intrat in Massa si Alonso in Button....putem sa spunem ca am avut mare noroc ca Alonso a scapat fara sa schimbe botul masinii....
    19 2
  • Simply the best
    ..cam asa poate fi descrisa echipa Ferrari de azi. Felicitari Alonso, felicitari Massa, felicitari Domenicali pentru prima strategie reusita din acest sezon.
    O zi superba.
    pe ctlnmihai as vrea sa-l intreb daca stie ceva de hamilton...nu l-am vazut in cursa de azi..e cumva in concediu?
    18 3
  • @DRAKo
    Multumesc pentru aprecieri...! :)
    Am gandit o echipa "rosie" si pana la urma asa a fost... Totusi vad ca prea putini useri au mizat pe Ferrari...
    Campionatul se relanseaza si pana la finalul sau, se mai pot intampla rasturnari de pozitii, atat in clasamentul real cat si in clasamentul F1CHAMP.
    "Forza" sa fie cu cei viteji !
    13 6
  • salutare
    dupa Spa,am crezut ca batalia pentru campionat se va duce pe frontul Webber-Hamilton,insa acum e o nebunie totala!!!!!Va fi un campionat hrozav pana la urma,mai ales dupa ce s-a intamplat in prima cursa si totul e din :vina:noului sistem de punctare!!!
    Aveti curaj sa faceti pariuri pe bani??????
    15 3
  • ferreri
    cel mai mult ma bucur pt WEBBER pt ca a trecut in fata, dar nu pot sa-mi exprim bucuria pt FERRARI, deoarece nu-l suport pe Alonso ,mai ales ca a ajuns la echipa mea de suflet( FERRARI ). Despre MASSA ce sa spun, a facut o cursa ffff buna, dar a fost ,,calmat ffff elegant,, . De acum incolo sa vedem motoarele Ferrari la treaba( nu mai au nici un motor nou ). gooooo MASSA si sper ca Webber sa ia titlul
    7 17
  • mai scuderia !
    daca nu ati observat printre moderatori este un fan McLaren alergic la Alonso asa ca toate relele vin de la el !
    Pacat ca nu se pot dezbraca de pasiunile lor. !
    14 4
  • Domenicalli
    hei, pe mine nu ma vedeti ?
    adica am incasat toate criticile pentru esecuri, nu mai spun ca nu-mi apartineau toate. Si acum, pe mine nu ma felicita nimeni ? Adica bagati ceva cu strategie stralucita, echipa, etc. etc.
    5 9
  • ctlnmihai
    RCZ
    Hamy will be back for sure..dont't worry dear !!
    7 16
  • schumi
    sper ca la anul Mercedes sa aiba ce sa-i dea lui SCHUMI si ROSBERG caci masina de anul asta este fff slaba. Daca Shumi nu face nimic nici la anul ar trebui sa cedeze locul si sa ocupe alt loc in cadrul echipei Mercedes alaturi de Brawn. multa bafta shumiiiiii !!!!!!!
    7 10
  • foarte bine astazi
    isi readapteaza stilul la noile conditii (camp vizual ingustat). Se apropie de Alonso. Pana la sfarsitul campionatului il intrece. Si de la anu, candidat la titlu pentru Ferrari.
    3 13
  • mobius
    reflexe
    Cele doua incidente au avut intr-adevar loc si este adevarat ca Alonso a avut mult noroc, dar as spune ca el spre deosebire de altii (Hamilton, de exemplu), nu-mi amintesc sa mai fi lovit pe cineva. Este unul din lucrurille care fac diferenta dintre el si ceilalti.
    14 2
  • ctlnmihai
    monoposturi
    din cate tamponari am vayut pana acum intre monoposturile Ferrari si celelalte mie mi se par ma rezistente cele de la Ferrari
    9 5
  • ctlnmihai
    monoposturi
    *vazut
    1 4
  • @ctlnmihai
    ctlnmihai, asta e un compliment? :)
    6 6
  • Niki Lauda
    massa
    Daca massa castiga toate cursele ramase ia campionatu.
    5 10
  • ctlnmihai
    Cyrus
    ai fost funny :)) da este un compliment :)
    6 6
  • ferrarixx32mclaren
    fernandinho
    ce trist e alonso k a castigat cursa, uitati-va la poza :))
    2 14
  • pierdem titlul :((
    s-a ratat titlul. gata. La Spa si Monza trebuia Lewis sa isi faca un avans substantial pentru ca Singapore si Suzuka va fi avantaj Red Bull. Pacat la Spa ca Kubica a gresit ca si cretinul la boxe sau ca Vettel si Button au iesit din cursa si Webber a luat locul 2. El va fi campion. Pacat Lewis :(( Sunt demoralizat si cu nervii la pamant :((
    9 20
  • ctlnmihai
    Mclaren_Mircea_1984
    calmeaza - te draga .mai sunt curse..
    4 12
  • @all
    O intrebare. Aceste teste care au fost facute inainte de Spa si Monza mult mai riguroase cu aripile si podeaua vor fi permanente inainte tuturor marelor premii, sau doar de data aceasta? Daca nu se vor mai face testele inseamna ca Red Bull vor putea reveni la acea aripa ce nu respecta limita de centimetri si la podea?
    2 14
  • Cursa
    frumoasa la start si spectaculoasa in pluton. Hamilton a mizat prea mult pe o carte, cred ca avea spatiu si timp sa treaca de Massa cu alta ocazie si in alt loc. Foarte buna cursa lui Hulkenberg si strategia Red Bull , din nou schimbata din mers pentru pilotul mai bine clasat :) Ferrari merita asta, o data la 2 ani. Azi au fost cei mai buni, au castigat cursa asta la boxe.
    8 18
  • hamilton s-a atins cu massa, nu cu alonso
    10 3
  • Monza
    Bravo Alonzo.
    Bravo Ferrari.
    Felicitari Button.
    21 2
  • difuzor
    Postul tv raisport,au dat imagini cu incidentul dintre Alonso si Button,sarind bucati din difuzorul lui Button
    9 3
  • madalina
    BRAVO FERRARI SI ALONSO
    Super cursa au facut si ALONSO si BUTTON. Dar si MASSA a fost un adevarat coechipier azi, BRAVO. In schimb HAMILTON a primit ce merita daca nu a inv sa cedeze cand nu se mai poate. Hamilton ar trebui sa inv din comportamentul lui BUTTON si al lui ALONSO de azi. ALONSO SI BUTTON SUNT NISTE ADEVARATI PILOTI DE F1. JOS PALARIA IN FATA LOR!!!
    25 3
  • fernando a.
    madalina
    Da asa e Madalina, comentariul tau despre cursa e scurt si la subiect, asa ar trebui sa aibe toti cate un comentariu. Bafta Alonso.
    17 2
  • spartanu
    sumi
    FARA SUMI & FERARI NU MAI ESTE ACEA ATRACTIE IN F1 , DE CAND S-A DUS DE LA FERARI NICI NU MA MAI PASIONEAZA F1 SI ERAM DIABOLIC SA ZIC ASA.......!!
    4 16
  • Felicitari Fernando-Ferrari
    Felicitari Fernando si Ferrari! Am nimerit si echipa in F1:)..in fine pole si victorie acasa, cred ca mai mult de atat pt fanii Ferrari nu se putea. Echipa la mare inaltime. Bravo. Stie cineva un site de pe care se poate revedea cursa?Multumesc.
    17 3
  • Andrei
    Felicitari lui Fernando Alonso
    Deci, am pronosticat corect:), o masina Ferrari a castigat a Monza! Excelent Alonso!Spunea o cunoscatoare ca altcineva e mai rapid aici..vad ca cel mai bun timp ii apartine tot lui..Alonso..Asa e cand iti dai cu parerea si inca mai si insisti ca ai dreptate!
    16 7
  • aventuri la monza
    I s-a urcat a cap lui Ham, viteaz de 2 bani.
    16 7
  • Alexandru
    sanse la titlu
    Cate sanse are Alonso la titlu?Ia sa vad "deontologii" cu aritmetica...
    13 5
  • Campionat
    Bravo Fernando! Finalul de campionat va fi foarte strans. Se intampla asa cum era de asteptat. Hamilton a avul un parcus bun pana acum dar acum ca e presinea mare face greseli(incidentul cu Massa a fost gresala lui). Button atat poate(de obicei nu se lupta pt nimic, daca pica..pica). Webber incepe sa-si arate limitele si-i cam tremura picioarele pe pedale iar Vettel e asa cum il stiti cu totii necopt.
    19 3
  • Fernando Alonso
    Ferrari win!
    "Our only aim is to be ahead of everyone, otherwise we wouldn't be Ferrari." - Fernando Alonso
    13 4
  • @mobius
    reflexe
    dar cand Alonso l-a pocnit pe Massa in acest campionat iti amintesti ?
    2 12
  • @@mobius
    prostii de fan distrus
    da, si l-ati tarat pe jos pe Alonso pt asta, fani meclaren, ia faceti asta acuma cu Hamy!
    12 4
  • ctlnmihai
    diesel08
    http://thepiratebay.org/tag/TDMK1 -poti sa descarci de aici cursa ..dar vad ca inca n-a fost pusa pe torrent nu sunt decat calificarile
    9 0
  • Diesel
    @Mihai
    Iti multumesc, Mihai.
    5 0
  • Andrei & Alexandru
    actually the same ... sansele matematice ale lui Alonso depind de alea 0 motoare noi disponibile pana la sfarsitul campionatului. Acum depinde foarte mult si de asta, nu crezi? Dar in fine, se pare ca tu stii mai multe, bravo tie!
    5 12
  • ctlnmihai
    Diesel
    anytime
    5 0
  • Hat-trick!
    Hat-trick Fernando Alonso! Pole position, fastest lap, cursa castigata! Un pilotaj de 10!Bravooo!
    18 3
  • drept la replica
    http://www.gpupdate.net/en/f1-photos/5620/2010-italian-formula-1-grand-prix-sunday/162300/#162295

    sa mai spuna cineva ca-mi lipsesc relatiile inalte..
    10 0
  • @Miki
    Frumos baiat are Felipe ;)
    Ia zis si el un compliment, bine ca are posibilitatea :)
    11 0
  • @mobius
    bun,
    asta este problema fanilor lui Alonso ... ca trebuie sa le amintesca altcineva pacatele iertate si uitate ale idolului. Auzi !! singurul cu megareflexe !!! Trezireeeea !
    2 8
  • Andrei
    Ferrari
    Deci la ferrari problema o reprezinta motoarele acuma.Probabil ca McLaren mai au un motor la dispozitie dar oircum in 2 etape maxim vor ajunge la 0 motoare toate asa ca atunci va fi foarte interesant
    bv Alonso si Ferrari
    7 3
  • @@mobius
    las-o nene ca plictisesti lumea
    hai c-ai obosit si dai rateuri precum idolul tau astazi!
    7 2
  • Relansarea campionatului
    Practic avem un sezon strâns... superb din acest punct de vedere.
    În legătură cu reflexele, la acest nivel mai toți piloții au reflexe foarte bune (poate mai puțin Yamamoto)... dar nu au mașină, iar accidente poate avea oricare dintre piloți... chiar și cei mai mari... din fericire nu tragice.
    Chiar și "moșul" de Schumacher la cei aproape 42 de ani ai săi la fiecare start de cursă a urcat 2 sau 3 poziții în clasament, ceea ce denotă exiztența unor reflexe bune, dar mașina care nu convine deloc germanului îi pune piedici... dar reflexele sunt încă acolo.
    Atunci ce să spunem de tineri... Alonso, Hamilton, Kubica, etc.
    Hamilton nu este deloc preferatul meu, dar are reflexe fantastice, mai ales pe ploaie, de câte ori nu a corectat mașina aflată la limită, dar se pare că Monza nu este circuitul britanicului nici în 2009, nici în 2010.
    Alonso astăzi a fost de nota 9.99, doar a ratat startul, nu pot să-i acord astfel nota Nadiei.
    Red Bull o strategie superbă cu Vettel.
    Nu a fost o cursă să spunem super spectaculoasă, dar rezultatul final cere relansează campionatul este superb.
    12 0
  • FAlonso
    Dap, cu aceasta victorie chiar a demonstrat ca la ceea ce a spus a avut dreptate _am sanse 50% la titlu). Ma bucur pentru el ca sunt fan Alonso si sper sa aibe in continuare acelasi tzel .
    9 0
  • @mobius
    plictistiti si plictisitori
    eu plictisesc lumea cu realitati, tu plictisesti lumea cu revelatii nascute din putinele informatii ramase dupa ce ai sters tot ce nu-i convenabil. Cat despre rateuri .... tocmai tu vorbesti, unul care are mari pauze in memorie ?
    0 7
  • iulian
    BRAVO FERRARI SI ALONSO !!!!!!!!!!!!!!!!in sfarsit scuderia a aratat adevarata valoare a echipei asa ceva era numai pe vremea lui schumi colaborare la standuri perfecta dar si masina a fost mult mai rapida decat altele FELICUTARI
    8 0
  • iulian
    FELICITARI
    6 0
  • adevaratul castigator
    este echipa de la schimbat roti. Alonso a gresit lamentabil la start, victoria i-a facut-o cadou echipa amintita, amintita doar de mine. Alta victorie i-a facut-o cadou Massa. Si prima victorie din sezon i-a facut-o cadou Vettel. Asa ca mau usor cu merituosul Alonso. Cand o sa domine o cursa cap coada asa cum facea Schumacher cand avea masina, cand dadea celui de pe 2 30 de sec diferenta atunci o sa fie pilotul care credeti ca este.
    3 7
  • Fan Ferrari 4 ever
    FERRARI&FERNANDO!
    Ar trebui sa citesti mai mult banele, sa vezi care sunt pilotii care au castigat la Monza cu Ferrari! Sa mai vezi ce spun tifossi.Ce spui tu, antifan Alonso si Ferrari este 0 pt mine, fan Ferrari!Alonso e un pilot care se potriveste 100% la FERRARI!TRup si suflet pt victorie!!
    7 1
  • ferrai&fernando = o mancare aparent placuta ce se altereaza repede
    lasa Monza fenuleferrariforlimitedperiod. Am spus in general cum castiga Schumacher. Nu mai citi ce spun tifossi. Sunt informatii negandite, venite din minti subiective.
    1 4
  • @banel
    Pana acum cand Alonso nu avea rezultate multi ii contestau valoarea, incluziv fanii Ferrari....acum cand a castigat, in privinta ta tot nu e bun. Decat sa vii cu astfel de comentarii mai bine te-ai intoarce inapoi in satra....m-am saturat de astfel de oamine care nu neaga pana in ultima clipa valoarea unui pilot...
    4 0
  • @SCUZE
    *m-am saturat de oamenii care neaga pana in ultima clipa valoarea unui pilot ...oricare ar fi el...
    4 0
  • Alonso-Baron la Monza
    Inutil sa comvingi, sunt fanii altor piloti. Banel trebuie lasat in pace, opinia lui nu l-a oprit pe Alonso sa castige la Monza. Chiar nu conteaza cine ce mai spune.
    4 0
  • va imbatati cu apa chioara
    Alonso este un campion mondial de mana a doua cum este Hill, Villeneuve etc. Acestia au profitat de o mare oportunitate avand masini clar mai bune decat concurenta.

    Piloti de prim calibru sunt Schumacher, Senna au castigat si cu masini mai putin competitive decat ale concurentei iar cand au avut cea mai buna masina au facut galop de sanatate. Nu s-au chinuit asa ca Alonso sa castige o cursa cu cea mai rapida masina.
    Voi ati vrea sa aveti un pilot pe care sa-l divinizati insa imbracati un pilot obisnuit cu o haina care nu e a lui. Inca o data si poate la fel de inutil:
    Trezireeeea !
    2 3
  • Daca si Alonso este pilot, atunci F1 chiar nu mai este nimic din ceea ce noi stiam ca este: nu depaseste pe nimeni dar castiga, se foloseste de toate tertipurile (adeseori neregulamentare!!!), si, mai presusus de toate, are un caracter infect. Un mare pilot trebuie sa aiba ceva mai multe calitati si nu doar sa castige o cursa plictisitoare pana la adormire pe un circuit rupt dintro alta istorie si "supranumit" templu nu stiu cui.
    Cat despre cei doi cometatori de la TVR, trebuie sa fiti maniaci ca sa-i ascultati. Besmeticii aia doi sunt vesnic cazuti intro stare tampa de adulatie maxima pentru Ferrari si ptr. Schumacher. Altceva nu stiu!
    Parerea mea!
    0 3
  • @banel
    ție chiar ți-a plăcut perioada în care Schumi "concura" la un tur distanță de restul plutonului? Că mie personal nu!!! Și sunt fan Schumacher.

    Privind F1 din '86 (locuiesc în Satu Mare iar în acel an televiziunea maghiară a început seria de transmisii cu Hungaroring 1986, a fost prima cursă pe care am văzut-o) am văzut piloți valoroși în acțiune (Senna, Prost ) dar ptr mine Schumi este nr1. Cursa mea preferată a fost Brazilia 2006, acolo germanul a luptat, a pornit de 2 ori de pe ultimul loc și a terminat pe 4. Superb.

    Har domnului că Schumi este mai bătrân, că nu doresc spectacolului dominanța devastatoare cu care a concurat germanul între sezoanele 2000-2004.

    Oare sportul nu este mai frumos în momentul în care campionatul este încă indecis cu 5 etape înainte de sfârșitul sezonului. Nu sunt frumoase răsturnările de situație?

    Sper ca performanța să se diminueze odată cu vârsta, ptr că chiar nu doresc un Schumacher dezlănțuit la un tur diferență de ceilalți... vreau luptă... vreau un Schumi care să lupte... așa cum făcea în 1998-1999.
    2 0
  • @banelelele
    @banelelele
    Banele, n-am nimic cu tine, ma amuz teribil citindu-ti aberatiile. Pai daca Alonso e de mana a 2-a, iar Schumacher e marele si absolutul pilot, Nico Rosberg ce mama dracului o mai fi?Ca-l domina pe Schumacher mai ceva ca pe-un incepator!:)))Basca i-au si modificat sasiul dupa stilul
    lui!Te pricepi si tu la F1!
    4 0
  • lamuriri pentru cine poate intelege
    @coman
    eu am facut referire la valoarea lui Alonso comparativ cu ceea ce inseamna un adevarat pilot, nu mai zic adevarat campion .....,
    comparativ cu ce facea Schumi cand era in forma.

    Deci nu are legatura cu asteptarile tale in ce priveste spectacolul.

    @bula - nu e si cazul tau.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru