Alonso a pierdut "cel mai uşor pole position" din cauza unei defecţiuni la suspensii

de Daniel Popescu
Sambata, 08.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a confirmat că Fernando Alonso a ratat la Monza "cel mai uşor pole position" din cauza unei defecţiuni la o componentă a suspensiei spate.

Esential 1.668 secunde a fost diferenta dintre Hamilton si Alonso in calificari
Fernando Alonso va pleca doar de pe poziţia a 10-a a grilei de start în Marele Premiu al Italiei la capătul unui tur foarte lent în ultima parte a calificărilor.

Contra-performanţa dublului campion mondial a reprezentat o surpriză în contextul în care acesta obţinuse rezultate încurajatoare în antrenamente şi dominase autoritar primele două părţi ale calificărilor. Chiar dacă spaniolul a comis o eroare de pilotaj în ultimul tur rapid de pistă, adevărata cauză a prestaţiei modeste a fost o defecţiune tehnică la "anti-rol bar", una dintre componentele suspensiei spate.

Ar fi fost cel mai uşor pole position pentru noi.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Alonso nu şi-a putut ascunde dezamăgirea la finalul calificărilor, însă speră să recupereze poziţii în cursă. "Ceva s-a rupt la monopost în Q3.
Nu am avut timp să remediem problema, aşa că am ieşit pe circuit să vedem dacă putem învinge pe cineva, dar din păcate nu am fost capabili."

"Este păcat, pentru că ar fi fost cel mai uşor pole position pentru noi. Am făcut foarte uşor 1:24.1 în Q2, iar McLaren a făcut 1:24.0 în Q3. Era uşor pentru noi să facem asta şi am pierdut o mare oportunitate, dar nu putem face nimic acum. Monopostul va fi reparat şi încercăm să fim puternici mâine, vom vedea ce putem face de pe locul 10", a declarat el.

Informaţia a fost confirmată şi de şeful Stefano Domenicali, care a refuzat însă să intre în detalii până când inginerii nu investighează complet situaţia.

"S-a întâmplat în primul tur din Q3. Am ştiut că monopostul nu este bun pentru că Alonso a înţeles imediat situaţia. Este mare păcat, dar asta este. Sigur că suntem foarte dezamăgiţi pentru că am fi putut face o sesiune de calificări grozavă cu Alonso, dar cel puţin Felipe Massa a făcut o treabă bună (n.r - locul trei) şi este chiar în spatele celor de la McLaren", a precizat el.

Problema tehnică a lui Alonso explică astfel şi motivul pentru care spaniolul l-a lăsat pe Massa să-l depăşească la începutul Q3, deşi iniţial s-a speculat că Ferrari a adoptat o tactică de tip slipstream pentru ca brazilianul să obţină o viteză mai bună.

Alonso are un avans de 24 de puncte în clasamentul general în faţa lui Sebastian Vettel, care va pleca de pe poziţia a cincea a grilei de start, în timp ce prima linie a fost monopolizată de McLaren prin Lewis Hamilton şi Jenson Button.

Via SkySports

Comentarii (23)

  • Zici ca-s blestemele gandite de rivali si cazute pe capul lui...
    17 9
  • Frumoasa poveste. :)
    17 16
  • Unde sunt prosti aia care spun ca Alonso e varza,tractorist si se cred ei ca stiu mai bine decat cei de la fata locului ce sa intamplat de nu a reusit un loc mai bun azi.
    17 16
  • Daca ne gandim putin logic Alonso in Q1 si Q2 a fost pe rimul loc nu avea cum sa termine pe 10 decat daca avea o problema mecanica.
    29 9
  • Bogdan
    Pacat ca astfel de detalii nu apar si in cazul celorlalte lucruri care se intampla de-a lungul calificarilor si a curselor. Pentru ca de cele mai multe acestea sunt genul de motive pentru care un pilot se pozitioneaza mai sus sau mai jos in clasemente.
    6 4
  • A fost o sesiune frumoasa de calificari si o lupta intre Mclaren si Ferrari .Din pacate Alonso nu a avut noroc dar exista si o parte buna prin faptul ca nu a patit acest lucru in cursa.Sunt sigur ca daca nu are probleme maine va termina pe podium deorece singurul pilot care ii poate pune probleme este Hamilton .O sa fie o cursa interesanta cu siguranta si cel mai bun sa castige.Va doresc la toti vizionare placuta.
    10 9
  • x_zone
    bai ferrari sa dea D-zeu sa aveti dreptate si maine sa recupereze tot ce a pierdut, ma intreb doar de ce Montezemolo si-a smuls parul din cap cand in acel viraj cand Alonso s-a dus in balarii, si nu din cauza suspensiei ci din cauza abordarii cu prea mare viteza, acum nu stiu cum repara ferrari masina inainte de cursa pentru ca imediat dupa calificari masinile sunt sigilate si nu mai au voie mecanicii sa se atinga de ele, citez: Monopostul va fi reparat şi încercăm să fim puternici mâine. Nu am fost niciodata fan ferrari dar cand orice echipa de top are probleme chiar imi pare rau pentru ca deja se dau lupte inegale de cursa trecuta cand dupa parerea mea trebuia restartata, sa se plece cu masinile de rezerva daca mai exista asa ceva, sper ca milogul de vettel sa nu mai aibe noroc si anul asta sa castige titlul, deja clasamentul general este destul de incorect inclusiv prin prisma faptului cand alonso a castigat nemeritat pe ploaie sau cand hamilton a fost scos din cursa de maldonado si etc etc etc, clasamentul de anul asta este chiar incorect si sper ca macar in cursele care sunt in derulare sa nu mai fie incidente de nici o culoare sa fie o lupta dreapta, sper ca dupa start maine sa nu fie din nou carambol si cei implicati in lupta pentru titlu sa fie lasati in pace asa cum era schumi candva cand toata lumea ii facea loc mai putin barrichello care avea asigurat permanent de schumi locul 2 :))
    8 13
  • Kamrocgos
    @x-zone
    Au voie sa efectueze schimbari la masina atata vreme cat componentele noi sunt identice cu cele inlocuite. De ex, pot sa schimbe o aripa rupta cu una identica (si, evident, intreaga), dar nu cu una cu o alta configuratie. Sper ca asta te-a lamurit:)
    17 0
  • Era clar dupa timpi din Q1 si Q2 ca Alonso se bate pentru pole. Din pacate, va pleca de pe pozitia a 10 a. Va face orice sa il prinda pe Vettel si sa il depaseasca, ca sa ramana cu acelasi avantaj in clasamentul general. Sansa lui e ca circuitul de la Monza se potriveste ca o manusa pentru Ferrari. Se anunta o cursa frumoasa.
    9 3
  • GrosJan
    de vina tot Alonso este, pentru ca a prapadit bunatate de suspensie cand a plecat la arat cu ferrari-ul. Se pare ca in ciuda celor declarate, presiunea este pe el si nu pe ceilalti competitori. Ii era teama sa nu se claseze in spatele lui Ham cu o masina mai buna si a comis-o.
    6 13
  • ce frumos va fi cand la final, pe locul 1 se va afla Massa, voi rade in hohote de cei de la McClaren
    17 6
  • @Grosjean
    Un comentariu mai idiot ca asta n-am vazut pana acum.Tu macar ai vazut la televizor ce sa intamplat sau ai o problemea cu capu.
    8 7
  • Daca a avut o problema la suspensie normal ca nu putut sa ia virajul corect dar nu arat cu ferrari-ul nimic poate in visele tale.
    10 2
  • Daca va uitati pe twitter Scuderia Ferrari ei spun ca componenta care a cedat costa doar un euro.
    4 2
  • viduka cred ca ai dreptate,Massa ar putea sa o faca tinind cont ca este pe primul loc la capitolul depasiri la start...el este printre pilotii cu cele mai reusite starturi
    5 4
  • GrosJan
    mai degraba apar probleme la suspensie dupa ce dai cu masina in musuroaie decat inainte in urma unei utilizari a obiectului conform prospectului.
    5 6
  • @GrosJan
    Mai degraba apar probleme la cap daca nu ei medicamentul conform prospectului.
    8 7
  • GrosJan
    totul a inceput cu un ţăcănit la volan ....
    8 8
  • Daca ar castiga Massa maine, cred ca ar avea sansa de amai ramane inca un an la ferrari. Sper ca maine Alonso sa faca o cursa buna desigur in fata lui Vettel.
    5 1
  • e bai pe aicea fratilor ..numai eroi avem massa si alonso !!
    mine cind se vor clasa mai jos de podium discutam !! degeaba va face si massa start bun ca va pierde pe parcurs si la boxe etc nu e facut el sa duca cursa ...daca iese alonso miine sub podium o s a scrie pe twitter ca sa stricat o piesa ce costa doar 2 euro ?? ......................
    2 5
  • " de a mai ramane"
    0 0
  • Bogdan
    La asa continut pe site-ul asta tot asa continut si la comentarii. Mai nimic sustinut cu argumente. Doar balamuc si isterie.

    Ar fi o treaba mare ca maine, Massa, sa termine pe podium. Dar nu prea cred ca va reusi.
    6 3
  • YO, invata sa scrii corect, si apoi posteaza pe aici
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru