Alonso apără strategia Scuderiei Ferrari din Abu Dhabi

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 15.11.2010
Fernando Alonso consideră că Ferrari a adoptat strategia potrivită în cursă din Abu Dhabi, chiar dacă aceasta reprezintă unul dintre motivele pentru care spaniolul a ratat titlul mondial.

Fernando Alonso concura pe locul 4 în Marele Premiu din Abu Dhabi în momentul în care a decis să intre la boxe în turul 13 pentru schimbul obligatoriu de pneuri.

Ferrari a schimbat din mers strategia spaniolului în încercarea de a nu pierde o poziţie în favoarea lui Mark Webber, care a intrat mai devreme la boxe din cauza unor probleme la pneurile spate.

Chiar dacă a revenit pe traseu în fata australianului, Alonso s-a poziţionat în spatele lui Vitaly Petrov, care efectuase schimbul de pneuri în primul tur după intrarea Safetry Car-ului pe pista. Pilotul Scuderiei Ferrari nu a reuşit să-l depăşească pe rus şi a ratat astfel şansa de a cuceri titlul mondial, însă a apărat strategia adoptată de echipa sa.

"După cursă este întotdeauna uşor să vedem cea mai bună strategie. Trebuia să ne acoperim şi dacă nu intram la boxe probabil că Webber ne-ar fi depăşit, dar i-am lăsat în faţă pe Petrov şi Nico Rosberg, aşa că a fost o decizie dificilă.

Evident, a fost o cursă foarte dificilă. Am avut de ales între a-l acoperi pe Sebastian Vettel sau a concura cu Petrov şi Rosberg, aşa că l-am acoperit pe Webber şi apoi a fost dificil să-l depăşesc pe Petrov. Dar acestea sunt sporturile cu motor. Uneori câştigi, uneori pierzi. Felicitări pentru Red Bull şi Vettel, dar anul viitor vom încerca din nou", a declarat spaniolul pentru postul de televiziune BBC Sport.

Alonso a admis că a fost frustrant să nu-l poată depăşi pe Petrov, care a beneficiat de o viteză de top foarte bună pe linia dreaptă datorită sistemului de ventilaţie F-duct.

"Cei de la Renault sunt foarte rapizi, aşa că a fost o cursă frustrantă în spatele său. Am încercat să-l depăşesc o dată şi s-a protejat de parcă era ultimul tur al ultimei curse şi luptă pentru campionat, aşa că a fost foarte agresiv. dar a pilotat foarte bine şi nu a comis greşeli", a mai precizat el.

Via | BBC Sport

Comentarii (58)

  • Mai avea putin si-l lua la pumni pe bietul rus dupa cursa.
    24 5
  • iulian
    vai vai
    omul ista a fost pe 3 si isi permitea sa piarda poziti pana la locul 4 sau chiar 5 si a trecut linia de sosire pe 7 eu cred ca trebuie sa fie tampit tin cu Ferrari dar nu cu alonso
    18 5
  • ctlnmihai
    Alonso
    Are o bilă albă de data asta ptr. că n-a mai dat vina pe nimeni..
    15 2
  • Andrei
    Ferrari
    Hai sa fim sinceri nu inteleg de cei de la Renaul i-a tinut in spate pe Hamilton si pe ALonso.Clar i acopereau pe cei de la RedBull.O fi facand si Ferrari magarii dar nici chiar asa. Cei de la Renault tineau cu dintii de pozitii de parca nu mai concurau la anul in formula 1.Normal ca iti vine sa i iei la bataie dupa.
    ORICUM REDBULL A FACUT CE SI-AU PROPUS SI NAUME VETTEL CAMPION.SARACUL WEBBER NU MAI PUPA EL OCAZII CA CEA DE ACUM
    11 17
  • :))
    Au incercat cei de la Ferrari sa vorbeasca cu Petrov : "Fernando is faster than you;Can you please confirm you understood that message!" , dar se pare ca rusul n-a confirmat :))
    Lasand glumele deoparte : Ferrari au avut o strategie cel putin ciudata si foarte foarte riscanta , insa Vettel a avut un week-end mare . Sper ca acest titlu la piloti sa fie doar inceputul pentru Vettel , pentru ca poate mult mai mult.
    Felicitari Vettel , dar si celorlalti concurenti , pentru spectacolul creat.
    14 3
  • @ctlnmihai
    nu chiar toata alba, doar partial ...
    uite un posibil vinovat
    "Petrov s-a aparat de parca lupta pentru campionat ...."
    Ce nesimtit, .... sa-i faca una ca asta.
    18 4
  • Numai strategi pe site-ul asta... Daca castiga Alonso cu strategia aia toata lumea spunea "Ce strategie! Ce bine a gandit Ferrari. Mare echipa!" Acum toti critica... Cum a spus "Asta e sportul" intotdeauna exista un castigator si un pierzator... Nu vine sfarsitul lumii asa ca avem tot timpul sa recuperam titluri mondiale! Dar problema se pune altfel... Exista sanse mari ca in momentul in care Alonso incepe sa castige titluri mondiale, cativa ani sa nu se mai opreasca...
    6 9
  • @Dpp
    vezi la ce ara bun un traducator rus in echipa Ferrari? Asa sigur intelegea. Dar probabil ca tot n-ar fi inteles gestul lui Massa ...
    7 1
  • @mario
    bine observat,
    dar asa este in sport. Este un tribut platit pentru faptul ca a fost ridicat in slavi nejustificat cu alte ocazii. Se compenseaza oarecum, nu destul inca dupa parerea mea. Granita dintre agonie si extaz este foarte subtire.
    9 1
  • "Am incercat sa-l depasesc o data ..." spune Alonso.
    De parca daca ar fi incercat si a doua , a treia oara ar fi reusit ....
    Dar eu am vazut ca a incercat tot timpul .... si nu a reusit nicio data. A iesit des de pe circuit cu aceste incercari. De-ar fi sa ma intrebati pe mine, langa circuit doar iarba sau pietris. Ai iesit, ramai acolo ....
    5 1
  • damada
    @dmd
    "Hai Alonso! titlul e aproape .... pierdut"
    8 5
  • ctlnmihai
    F1_Zone
    Vorbind serios acum , e posibil să fi fost un ajutor dat de Renault celor de la Red bull..Andrei a sesizat bine acest lucru..hamy într-un interviu ptr. BBC a criticat şi el pe kubica şi implicit Renault deoarece s-a văzut că şi Kubica s-a luptat la disperare cu Hamy ,dar în cazul lui Hamy şansele erau minime să mai câştige titlul..acest lucru nu contestă victoria lui Vettel şi a lui Red Bull şi nu scuză gestul lui Alonso de la final..
    părerea mea e că s-a făcut dreptate după incidentul Hockenheim..
    11 4
  • strategia finalei-concluzii
    Dupa parerea mea Ferrari pur si simplu nu au avut monopost pentru Abu Dhabi.In calificari s-au chinuit, in sensul ca pe acest circuit Ferrari si-a uzat mai repede pneurile decat pe alte circuite.Un alt factor decisiv a mai fost accidentul lui Schumacher, cu SC-ul care le-a permis unor piloti din spate sa faca schimbul de pneuri.Nu stiu care era situatia pneurilor supersoft ale lui Fernando dar eu nu cred ca daca ramanea pe pista ar fi putut un ritm ridicat.Ferrari cred ca n-au anticipat suficient forma monoposturilor Renault, impecabila ieri, dovada ca nici Mclaren si nici Ferrari nu au putut depasi.Pe langa asta, rezistenta Renault, "solidaritatea" lor cu Red Bull pare logica. Dar asta e sportul si de asta place.A fost un an intens, cu rasturnari spectaculoase de situatie, ultima cursa fiind un elocvent exemplu.Pentru Ferrari era o mare performanta sa castige cu masina a 3-a in clasamentul constructorilor.Fernando a facut cat s-a putut, locul 2 la piloti nu mai conteaza insa este onorabil cand te bati pentru titlu in ultima cursa.La anul va fi din nou spectacol.O iarna linistita tuturor adevaratilor pasionati de F1.
    Tin sa felicit organizatorii si administratorii acestui site, care au reusit intr-o perioada de criza sa promoveze coerent F1 in Romania.Concursul Automarket, in formula actuala mie mi se pare extrem de bun.
    Ca mentiune, rubrica de postari ar trebui sa fie ceva mai filtranta, mai exclusivista.O zi buna tuturor.
    12 1
  • @Andrei
    Andrei nu amesteca lucrurile!Renault au procedat normal ii foarte simplu in formula 1 nu ai rezultate nu ai sponsori!I-a vezi tu diferenta de buget dintre echipe!S-a terminat cu facutul cadourilor in F1!Daca era bun trece de Petrov nu statea in spatele lui sa astepte sa greseasca!Crezi ca Alonso ar fi facut altfel? GG Petrov
    6 2
  • ALONSO
    CIOCU MIIIIIIC MIC MIC MIC .MAC MAC
    10 8
  • ctlnmihai
    renault
    se pare că monoposturile Renault conduse de Petrov şi Kubica au beneficiat şi de motoare noi..asta explicând şi performanţa lor...
    9 0
  • a fi sau a nu fi ajutor din partea Renault
    @ctlnmihai
    eu unul i-am vazut combativi pe cei de la Renault tot sezonul. Si Alonso nu este prima data cand nu poate trece de ei. A fost chiar un incident de acest gen la un moment dat, cu Kubica parca. Eu ii felicit pe cei de la Renault. Asa trebuie sa fie. Pana in ultimul moment. Ar fi fost de condamnat daca s-ar fi dat la o parte pe motiv ca "nu se amesteca in lupta pentru titlu". Acesta ar fi fost blat.
    10 1
  • here we go again
    @F1_Zone : ai dreptate . Pentru cei de la Renault a fost o cursa ca oricare alta. N-aveau pe nimeni in lupta pentru titlu si mi s-ar parea foarte foarte trist sa se lase depasiti de pretendentii la titlu. Asta este motorsportul , cateodata castigi , cateodata pierzi (cateodata se da Massa deoparte). Ce mi se pare cu adevarat jenant este gestul lui Alonso de la finalul cursei. Putea sa o faca dupa cursa , la o discutie amicala (daca vroia). Ma mir ca n-a oprit sa il ia la batai, pentru ca gestul cam la nivelul asta a fost.

    @k : ma mir cum ai ajuns pe site-ul asta. Nu cred ca exista link de pe manele-porno.ro direct pe automarket.ro :)
    5 0
  • ar mai fi ceva
    @mario
    in 2005 si 2006 Alonso a beneficiat din plin de abandonurile tehnice ale lui Kimi respectiv Schumacher. Dar atunci nu prea cred ca erai dispus sa observi, sa intelegi si mai ales sa recunosti asta. Ar fi fost posibil ca acest lucru sa i se intample lui Vettel in acest an. Istoria s-ar fi repetat. Si atunci .... vezi ca nu exista super-uber-mega-grandisimo-champion? Ci doar un concurs de imprejurari?
    Unii au inteles, acesta este sportul .... insa a fost nevoie sa fi adus in starea sufleteasca necesara intelegerii fenomenului.
    8 1
  • ctlnmihai
    k
    ai resentimente mari..şi când te gândeşti că ptr. prima dată am comentat la modul cel mai serios...:(
    6 1
  • ctlnmihai
    F1_Zone
    nu mai contează, a ieşit cine trebuie..oricum vina în ceea ce priveşte stategia lui Alonso vina aparţine echipei Ferrari
    5 2
  • ctlnmihai
    F1_Zone
    *strategia
    2 1
  • @celor reprezentati de arbitrarul k
    asa sunt unii ... daca castiga (pe merit sau nu), jubileaza, sunt domni. Dar daca nu, nu stiu sa piarda. Atunci arata cum sunt de fapt.
    Cam ca in meciurile de prin divizia D. Daca castigi in deplasare, la sfarsit stai asa, unde pleci? Stai sa te bat ca sa-ti arat ca tot io sunt mai tare ....
    3 1
  • @iulian
    da, Alonso s-a incurcat la socoteala. Stia ca poate sa piarda pozitii dupa start, dar pana la final a uitat cate ....
    4 1
  • maneofcd
    sal
    ¨ s-a protejat de parcă era ultimul tur al ultimei curse şi luptă pentru campionat¨ Cum poti sa ziciasa ceva esti penibil...omu siºa aparat corect sansele...ce ar fi vrut el sa se dea la o parte ca massa ?? Penibil !
    6 1
  • @F1_Zone
    Cu siguranta nici tu n-ai observat ca nu ma intereseaza Alonso(cu toate ca trebuie sa recunoastem ca anul asta a avut sanse mari la castigarea titlului mondial) Pierde sau castiga, el o face... Eu nu am nimic nici de pierdut, nici de castigat.
    Dar nu ti se pare deplasata ideea de a contesta 2 titluri mondiale?=)) E ilara aceasta idee... La fel ca si in 2010, atunci monopostul Renault a fost cel mai bun. Intotdeauna a existat cea mai buna masina.
    1 1
  • :))
    Pe langa strategi, mai intalnim si MEGA piloti:)) Cum naibi sa depasesti la Abu Dhabi cand e atat de greu?:)) Pentru cei care mai afirma "Daca era bun trecea de Petrov" Ba copii, stiu ca a aparut F1 2010(game), dar mai lasati jocul si concentrati-va pe realitate! Circuitele noi au o configuratie care omoara spectacolul, adica nu exista depasiri. Mai intai analizati situatia... Il putea depasi, doar daca se "imbata" cu un Reb Bull ca sa prinda aripi:)) In rest la Abu Dhabi e foarte greu, iar unele viraje imposibil. Pilotii Renault au avut clar ordine sa protejeze Reb Bull. Configuratia circuitului si relatia dintre Renault si Reb Bull, au facut ca depasirile sa fie imposibile. Daca era pe Spa, Monza, Silverstone... cu siguranta vedeam depasiri din partea lui Alonso care isi recucerea pozitia si titlul mondial.
    Priviti situatia din mai multe puncte de vedere, nu doar din cel care va convine voua pentru ca asta nu inseamna si adevarul.
    3 6
  • Hitler
    Petrov
    rusii is tari!!!
    3 2
  • startegii
    Personal cred ca pilotii de la Renault au facut ceea ce trebuia: s-au luptat pentru pozitiile lor. Cred ca nu exista nici un motiv pentru care ar fi trebuit sa se dea la o parte din fara liu Alonso sau Hamilton. Daca se dadeau batuti, atunci am fi intrat deja intr-o noua era, era blaturilor intre echipe (cu toate ca nu sunt convins ca nu au existat pana acum).... Asa ca:
    1. Asa cum a spus si Alonso: Asa sunt sporturile cu motor... pacat de sansa ratata ....
    2. Felicitatri RBR - daca nu iasea asa cum a iesit ieri sunt convins ca despre altcineva se discutat acum ....
    3. Felicitari Petrov si Kubica pentru prestatie!
    4 0
  • Cursa Abu Dhabi
    Eu nu inteleg pe cei care se leaga de Renault de ceea ce au facut in cursa... V-ati fi asteptat sa se dea la o parte daca nu lupta pt campionat?!! Era o cursa si fiecare isi joaca sansa, fie ca lupta pt campionat sau nu... acum toata lumea trb sa se dea la o parte din calea lui Alonso daca Massa a facut-o??!! Sunteti absurzi! Bravo lor ca au tratat cursa ca oricare alta si fiecare alearga in primul rand pentru el, si pentru echipa lui. La fel de laudabili era oricine care isi apara corect sansele pana la final si in orice cursa. V-ati obisnuit prea mult "blaturile" si treceti deja la torturi si alte produse de patiserie care sa ii includa si pe altii. Normal este ca au luptat pana la capat pt un rezultat cat mai bun cursa si nu s-au dat la o parte, dar asta incepe sa devine anormal pentru unii. Fratilor, reveniti-va pentru ca nu toata lumea traieste in lumea creata de Ferrari!!!
    6 0
  • @mario
    nu te intereseaza Alonso ... la prezent da, nu te intereseaza. Dar mai precis este: "Nu ma mai intereseaza Alonso". Sincer. apreciez mai mult fanii care isi urmeaza idolul pana la capat, dar atat timp cat fac asta fara ochelari de cal. Esentialul din ce am spus nu era interesul tau pentru Alonso, existent sau nu. Ci pur si simplu modul circumstantial in care se scrie istoria in F1, motiv pentru care, cand tii cu un pilot, trebuie sa ramai mai realist si sa eviti urcarea ridicola a acestuia prea sus pe un piedestal.

    Una peste alta, nu e important daca esti sau nu cu Alonso. M-am adresat aparent doar tie, dar publicul vizat era mult mai larg, tu doar ai deschis subiectul recunoscand acele circumstante, tocmai "privirea situatiei din mai multe puncte de vedere", asa cum spui. Si totusi,... nu pari ca nu esti cu Alonso.

    Dap, tot Abu Dabi-ul a concurat la ideplinirea visului Red Bull de a-l inscauna pe Vettel. "Exista si un parc de distractii Red Bull acolo ..... "
    3 1
  • Dhabi-ul
    2 0
  • 2011 - Next sezon
    Orice comentariu este de prisos. Personal eu astept sezonul 2011 in care doresc sa vad o echipa Ferrari mai organizata si eficienta. Din partea lui Alonso astept mai multa maturitate si mai putine greseli. Dupa cum am spus inainte de Abu Dhabi Alonso a facut mult prea multe greseli nepermise. Iar RBR au fost o clasa peste ei la viteza. In schimb nici unul dintre pilotii RBR nu este peste Alonso. Ei au comis mult mai multe greseli. In final insa masina lor si-a aratat superioritatea tehnica. Despe Mclaren- Au fost competitivi dar Hamilton a gresit mult(e uneori mult prea agresiv) iar Button ca de obicei daca pica bine daca nu asta e nu lupta niciodata pt nimic.
    3 2
  • @Littlefoot
    de acord,
    Michael Schumacher cand era deja campion pe la jumatatea campionatului intrebat fiind de ce mai vrea sa castige inca o cursa a raspuns cam asa:

    Un pilot cand se implica in cursa, doar acea cursa conteaza in acel moment. Vrea sa castige.
    4 0
  • @dmd
    normal ca fanilor Ferrari nu le mai arde de comment-uri si amana discutia mult prea in viitor. Dar nu sunt toti fani Ferrari. Ai vazut ce recital a dat ieri ctlnmihai .....
    5 0
  • Alonso
    Mare om,mare caracter,mara campion! Unul care sta jumatate de cursa in spatele unui rookie ,iar apoi ii arata pumnul. Oricum,in momentul in care alonso i-a aratat pumnul,Petrov trebuia sa inceapa sa-i faca semnul ala insuportabil pe care-l face spaniolul cand castiga...ala cu inchisul gurii :))))
    11 6
  • @Alexandra1710
    =))
    Ar fi fost faza anului. =))
    Insa Petrov a dat dovata de mai mult bun-simt si maturitate decat Alonso. Asta este....unii nu stiu sa piarda. Nu inteleg de ce avea sa ii reproseze ceva lui Petrov , cand primul vinovat pentru pozitia pe care a terminat cursa a fost el(nr. Alonso). Nu Domenicali , nu Massa , nu Webber .
    5 1
  • @ Alexandra, Dpp
    "Hai Alonso, ai un talent urias , foloseste-l " (foloseste-l odata ...)
    - era indemnat prin radio la un moment dat.
    Alonso a pastrat insa etalarea talentelor pentru final, iar in prima loja s-a aflat Petrov.
    5 3
  • putina istorie F1
    cum bine spunea machael_schumacher (user-ul, am tinut minte asta ca tare bine a zis-o) Alonso are "iluzia grandorii".

    Senna s-a aflat la un moment dat in spatele lui Irvine care cu toate ca era prins cu un tur a rezistat cateva ture in fata lui Senna, refuzand sa-i cedeze pozitia. Senna nu a mai asteptat ca Irvine sa elibereze cuminte trasa, l-a depasit, dar prima grija a acestuia la sfarsitul cursei a fost sa se duca la Irvine si sa-l pocneasca, ca daca suntem golani, sa fim pana la capat ...

    Sa-i fi sugerat cumva acest episod lui Alonso ca asa trebuie sa se poarte daca vrea ca valoarea sa sa fie justificata .... ca doar asa fac adevaratii campioni ..... Oricum diferenta este imensa pentru ca Irvine trebuia intr-adevar sa-i cedeze regulamentar pozitia, si nu numai atat. Senna a reusit depasirea .... (bineinteles ca nici in cazul lui nu era gestul justificat, insa uite ca poate sa inspire gresit posteritatea).

    Poate ca s-a inspirat Alonso din istoria F1, sau poate ca doar se exprima asa cum simte ... adica, e el insusi ...
    4 1
  • alonso
    alonso ii unul dintre cei mai buni piloti dar nu are masina dac nu a putut depasi un renault sau ii pilotu de vina
    1 5
  • @dpp,F1_Zone
    Nu am spus niciodata ca alonso nu e un pilot talentat. Deci departe de mine gandul asta. Insa eu personal nu pot sa sustin un pilot care nu e totodata si om. Ori pe mine alonso ma surprinde de fiecare data cu ceva neplacut...si cursa din Abu Dhabi a demonstrat ca exista un Dumnezeu,un Dumnezeu care nu a vrut ca titlul sa ajunga la alonso... Probabil in cuvintele mele exista si o doza de subiectivitate data de faptul ca fanul Kimi Raikkonen din mine nu o sa uite niciodata ca alonso a venit cu bani si i-a suflat locul din echipa,evident,echipa care a preferat banii impotriva talentului,dar nu aceasta este ideea acum... Ideea e ca,s-a facut dreptate ! alonso nu merita sa castige campionatul asta !
    8 1
  • Pumnul ucigas
    Nu uitati ca a aratat pumnul catre fosta sa echipa, echipa care l-a propulsat spre cele 2 titluri cucerite, doar ca astea palesc din momentul in care concureaza pentru Ferrari. Unii uita de unde pleaca...
    4 1
  • @ally_great
    Chiar daca mai poarta numele Renault nu mai e Renault:))
    Si a aratat pumnul unui pilot, nu unei echipe. Sa nu exageram! Sa nu fim carcotasi pentru ca sunt atatia pe site...
    2 2
  • maryo37
    Da, pt ca tot din cauza lui nu mai e echipa ceea ce a fost. Si acum marmota invelea ciocolata in staniol.

    dedicatia mea pentru Alonso http://www.youtube.com/watch?v=QRz8uERFQ2g
    3 2
  • @Alexandra
    eu tot spun ca nu este un supertalent in F1. Bineinteles ca orice pilot din F1 este talentat. Clar. Isa facand in acest mediu select o ierarhie, Alonso nu este super...
    Multi campioni sunt fabricati de sansa pe care altii nu o au, si nici nu o vor avea. Cel mai bun exemplu este Button. In 2009 a fost la un pas de a ramane fara volan si de a intra astfel in anonimat, un fost F1. Dar Brown a primit cadou echipa Honda, si Button nu doar ca a avut volan .... a avut si sansa de a deveni campion mondial avand o masina rapida si fiabila si un coechipier Barichello. O sansa pe care a fructificat-o fara emotii. Anul acesta este aproape de Hamilton, un pilot ce inca nu cunoaste a fi depasit de coechipier .... un altul mai este Kubica. Deocamdata de acestia poti spune ca sunt super in F1 .... pana la proba contrara, cand vor fi depasiti.
    Revenind la sansa, Alonso a avut multa. El nu a castigat fara emotii, tot timpul a depins de ce probleme are adversarul, s-a bazat pe acest lucru. Ori eu vad altfel un supertalent ....

    stiu ca are multi fani, insa ei vad fenomenul prin prisma senzationalului, ori acest lucru nu are nimic de-a face cu obiectivitatea. Multi din acesti fani nici macar nu sunt obtinuti prin ceea ce a demonstrat Alonso pe circuit. Pur si simplu au venit la pachet cu noua apartenenta la echipa Ferrari. Si asa cum este de asteptat, a fost luat in brate si imbracat cu o haina care nu este a lui ..... insa acest lucru se plateste .... cu cat il arunca mai sus ... cu atat mai dureros va fi la cadere .... ca va veni un moment dat cand, plictisiti vor uita sa-l mai prinda .....
    5 2
  • @F1_Zone
    ...acela va fi momentul cand alonso va ceda psihic asa cum face de obicei cand nu-i canta toata lumea in struna. Insa de aere si pretentii,lumea se plcitiseste repede. Exista insa si fani ferrari care constientizeaza ca alonso,nu va aduce fericirea... Ferrari isi merita insa soarta. Saracul massa insa...a ajuns o marioneta si atat.
    7 2
  • @Alexandra
    da, Alonso e genul acela care se imbata cu celebritatea. Tocmai acei oameni sunt supusi riscului de a ceda psihic. Probabil ca nu o sa crape, dar va gestiona mult mai greu o situatie de genul "a fost si nu mai e".
    Referitor la Massa, - este un alt bun exemplu de sansa. Accidentul lui Massa a schimbat enorm atat pentru el cat si pentru Alonso. Este clar ca nu mai este acelasi Massa, iar eu cred ca daca era, ar fi fost o nuca prea tare pentru Alonso ... iar acum Ferrari isi faceau deja calcule pentru Kubica sau Vettel. Insa doar s-a amanat momentul ....
    3 1
  • @ally_great
    daca tot ai deschis subiectul, sa-i fac si eu o dedicatie. Raman in ton bineanteles ....

    http://www.youtube.com/watch?v=0jUI4GQldl0
    3 0
  • @F1_Zone
    Massa s-a nascut talent si va muri speranta. As simple as that. Bine,cum ziceai si tu,sa nu uitam cum a devenit si Jenson campion...cu un an inainte cine s-ar fi gandit la asa ceva? Anul asta ar fi putut fi webber...aproape la fel. La fel ar putea ajunge massa intr-o zi; massa sau oricare altul... Nu se stie niciodata :)
    6 2
  • nr. 100
    comentariul meu precedent a fost cel cu nr. 100.
    Nu am pretentia ca ar fi important pentru cineva .... doar ca este intersanta situatia:
    - ce exprima commentul, tipul acestuia, ce si cui ii este dedicat. Tocmai acest comment a primit acest nr. rotund. E clar ca si Alonso are partea lui de determinism aici .... pentru care ii multumesc.
    2 2
  • ferrari
    unii dintre noi s-au invatat ca pe vremea lui Schumi cind toata lumea se dadea la o parte sa treaca Maestru...Mai baieti in rosu ,da tare fripturisti v-ati invatat.Voi chiar nu mai aveti rusine ?E clar ca ferrari a luat teapa si si-a pierdut si ultima farima de respect.Domenicali si ai lui cei mai blendarai din acest campionat iar au sfeclit-o cu strategia,facindu-l de rahat si pe Alonso.DACA NU FURAU OAMENII ALTORA NU SE CLASAU NICI PE LOCUL TREI.Si altadata lasati-o mai moale ca va faceti de cacao.Anu asta v-ati facut deja.!
    4 3
  • Schumy fan 4 ever
    @HASU

    Prietene cunostintele tale in materie de F1 sunt CLAR foarte limitate, daca chiar crezi ceea ce ai postat. Ia mai bine documenteaza-te si tu si vezi cum stau lucrurile.
    Tu esti singurul care se face de kko, ah si desigur Ferrari.
    3 3
  • @F1_Zone
    @F1_Zone Opreste-te! Spui numai prosti:)) Mai ai putin si il intreci pe @ctlnmihai :))
    Daca nici Alonso nu e supertalent(asa cum tu il vezi pe Hamilton), atunci ar trebui sa se retraga din F1(cu siguranta ti-ar conveni), dar din pacate n-o s-o faca, pentru ca e un supertalent;) El a ridicat Renault, el a adus 2 titluri mondiale. A dezvoltat monopostul Renault astfel incat sa fie capabil sa depaseasca Ferrari(care in acele vremuri domina). El a reusit sa-l bata pe Schumacher in lupta directa, cu masini egale(Ferrari si Renault pe atunci faceau legea in F1). Si sa nu uitam ce depasiri facea Alonso... Dar probabil ca tu pe atunci tineai cu Kimi, iar cand acesta inregistra abandon(din cauza unei masini slabe, pe care nu era in stare s-o dezvolte), inchideai tvul si nu te mai uitai la ceilalti piloti:))
    @Alexandra Kimi al tau cate sezoane a stat la McLaren si nu a facut nimic?:)) 4 sezoane... Si ce performante a inregistrat? in 4 ani nu a luat nici un titlul... el marele talent kimi, nu a luat titlul in 4 ani. Titlul l-a obtinut la Ferrari, cu o mare sansa... A avut sansa.
    Ati ajuns prea departe cu frustrarea...=))
    2 4
  • Am asistat la un campionat in care monoposturile RB au fost net superioare celorlalte. In ordine urmeaza sagetile, Ferrari, si apoi Renault si Mercedes. Monoposturile Ferrari nu s-au ridicat la nivelul RB decat cu o singura exceptie, la fel si sagetile, acestea din urma, chiar la Abu Dhabi.
    Vettel este un pilot de exceptie, foarte talentat, necopt inca dar a avut la dispozitie o masina super.
    Sunt sigur ca din topul pilotilor Alonso, Hamilton, Kubica ar fi facut cel putin aceeasi performanta cu aceasta masina.
    Sa speram ca din sezonul urmator acesti 4-5 piloti de top vor avea masini sensibil egale si astfel vom avea din nou un campionat electrizant.
    Oricum felicitari lui Vettel si celorlalti piloti, ne vedem la anu'.
    2 0
  • @mario37
    nu sunt prea impresionat (pozitiv) de tine .... minciuna nu sta bine nimanui. Deci nu esti cu Alonso ...
    Nu prea ai calitatea si nici analizorul nu-ti functioneaza indeajuns sa verifici corectitudinea celor spuse de mine. Asa ca daca ai ceva de spus despre F1, da-i inainte, nimeni nu te opreste. Asta facem aici.

    Uite, judecand lucrurile in maniera simplista in care o faci tu as putea spune cam asa:

    Kimi a venit la Ferrari si inca din primul an a luat titlul. Ce a facut Alonso pana acum la Ferrari. NI-MIC. Ferrari au cu Kimi un titlu. E ceva cert. Cui Alonso ..... nu se stie. Poate prinde in urmatorii doi ani o jale de masina, ii expira contractul si nici macar Williams nu o sa-l mai vrea pe motiv de experienta.
    1 3
  • " El a ridicat Renault, el a adus 2 titluri mondiale. A dezvoltat monopostul Renault astfel incat sa fie capabil sa depaseasca Ferrari(care in acele vremuri domina). El a reusit sa-l bata pe Schumacher in lupta directa, cu masini egale(Ferrari si Renault pe atunci faceau legea in F1"

    De unde sti? ...? Pot trece foarte usor drept fabulatii. Poate fi foarte bine asa:

    Renault l-a ridicat si i-a adus doua titluri mondiale. Cu greu, pe o masina superioara abia a reusit sa castige titlul, bazandu-se in maniera-i binecunoscuta (dar care la cursa trecuta nu a mai dat roade, pura intamplare, ca si atunci cand a dat roade) pe problemele celorlalti. Masini egale ??? Iarasi, de unde sti ?? Pentru ca pe atunci Michelin facea legea in F1 .... iti amintesti.

    Dar daca esti inteligent, poti sa izolezi esentialul si sa analizezi lucruri certe.... pentru ca nu poti avea garantia ca doua masini rivale sunt egale, esti de acord?
    Un supertalent nu se impiedica de coechipier. Sper ca esti de acord pana aici, altfel ma chinui de pomana cu tine. Revenind. "Supertalentul" Alonso s-a impiedicat de un coechipier deja. Este suficient. Acesta este un lucru cert, ce nu poate fi demontat de gogoritele lansate de un pilot depasit de situatie dar care se agata de orice pentru a mai salva ceva din imaginea sifonata.
    3 2
  • @F1_Zone
    La fel de bine pot sa-i iau apararea si lui Hamilton daca vine cineva sa spuna ca nu e un supertalent. La fel de bine pot sa-i apar si pe ceilalti piloti.
    A spune adevarul uneori pentru alti inseamna minciuna(adica pentru cei ca tine).
    "Nu prea ai calitatea si nici analizorul nu-ti functioneaza indeajuns sa verifici corectitudinea celor spuse de mine. " Las-o mai usor cu glumele astea, probabil te-ai molipsit de la Miki si Viky;)
    Nu compara acel an(cand a luat titlul Kimi) de F1 cu anul 2010(cel mai frumos an din ultimul deceniu sau de ce nu din istoria Formulei 1). Lasa-ne cu Kimi al tau! Doar unii copii mai cred in el:))
    Iti urez frustrare placuta! Ne vedem in 2011:>
    0 4
  • @mario
    da, nici Ham nu i-a dat-o indeajuns pe coaja lui Alonso in 2007. Dar are scuza ca era doar debutant, lucru care conteaza.
    Am spus ca ai mintit, pentru ca ai zis ca nu esti cu Alonso, dar este evident ca nu este asa.
    Ti-am sugerat sa te rezumi la parerile tale despre F1, oricat de aiuristice sunt, nu te pune nimeni la zid pentru asta. Deci NU trantesti un "spui prostii" care nu se refera la F1 in primul rand, si in al doilea rand ..... orice talaleaca poate sa tranteasca o asa concluzie, fara sa se deranjeze macar sa citeasca tot. Daca nu-ti convine ce scriu, poti sa ignori. Daca nu, si te impinge nevoia sa intervii, citezi, nu rupi din context, iti spui parerea, argumentezi, intrebi daca sunt ambiguitati.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru