Alonso ar putea fi la fel de rapid ca Vettel în calificările de la Interlagos

de Daniel Popescu
Sambata, 24.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso a demonstrat în antrenamente că are un ritm bun în regim de calificări şi ar putea lupta pentru pole position cu Sebastian Vettel, potrivit datelor preliminare de vineri.

Esential 13 puncte este diferenta dintre Vettel si Alonso inaintea cursei decisive de la Interlagos
După o serie de Mari Premii în care s-a poziţionat constant pe a treia sau a patra linie a grilei de start, Fernando Alonso are ocazia să lupte cu Sebastian Vettel pentru pole position la Interlagos.

Aceasta este concluzia la care a ajuns jurnalistul britanic Mark Hughes la finalul antrenamentelor libere de vineri, după ce a analizat performanţele celor doi piloţi.

"Alonso a fost doar al patrulea în regim de calificări, cu 0.3 secunde mai lent decât Vettel şi 0.5 secunde mai lent decât Lewis Hamilton. Dar timpul lui Alonso a venit la capătul unui stint mult mai lung, cu combustibil pentru cel puţin şapte tururi. Asta s-ar traduce într-un timp aproximativ egal cu cel al lui Vettel, dacă rivalii săi au avut combsutibil doar pentru două-trei tururi", a explicat el pentru Autosport.

Urmareste Automarket
O poziţie bună pe grila de start este esenţială pentru Alonso în încercarea de a recupera cele 13 puncte care îl separă de Vettel în clasamentul general.
Spaniolul este avantajat şi de prognoza meteo care indică ploaie pe tot parcursul zilei de duminică, întrucât a obţinut performanţe mai bune în astfel de condiţii: o victorie în Malaysia şi un loc doi la Hockenheim.

"Pe ploaie, Alonso a câştigat 68 de puncte, iar Vettel doar 25 de puncte. [...] Aceste numere spun ceva: Ferrari merge bine pe ploaie. Adăugaţi la asta că Ferrari pare să meargă bine la Interlagos şi dintr-o dată misiunea lui Vettel nu mai este atât de uşoară precum sugerează avansul de 13 puncte", a mai precizat Hughes.

Chiar şi în cazul unei curse pe circuit uscat, Ferrari este avantajată, întrucât antrenamentele au sugerat un ritm de cursă mai bun decât Red Bull şi McLaren.

"Pe stinturile lungi Felipe Massa a fost cel mai rapid. Contrar aşteptărilor, Alonso a făcut stintul lung cu pneuri hard, dar chiar şi aşa a fost rapid. Amândoi au părut să stabilească timpi buni cu mai multă consecvenţă decât Red Bull şi McLaren", a mai precizat el.

Via Autosport (inreg.)

Comentarii (2)

  • eu zic sa asteptam cursa!!!! sa castige cine e mai bun!
    5 0
  • Nu cred ca mai are rost sa ne batem capul cu ce se va intampla in cursa de maine.Preocuparea asta le revine pilotilor si echipelor,noi si asa nu cunoastem toate datele.In ce priveste ziua de maine,nu vreau doar sa o castige cel mai bun ci vreau ca cel mai bun sa castige titlul,indiferent de rezultatul din cursa.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru