Alonso: "Avem nevoie de o strategie impecabilă la Silverstone"

de Daniel Popescu
Sambata, 29.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso a admis că Ferrari are nevoie de o "strategie impecabilă" pentru a avea şanse la victorie la Silverstone, întrucât aerodinamica monopostului nu se potriveşte circuitului.

Esential 7 este cea mai buna pozitie ocupata de Alonso in antrenamentele de la Silverstone
Mercedes a impresionat în antrenamente prin performanţa pe un singur tur de circuit, iar Red Bull Racing are un monopost adaptat pentru virajele rapide ale circuitului de la Silverstone, motiv pentru care Ferrari nu se numără printre favoritele la victorie.

Acest lucru este evidenţiat şi de rezultatele înregistrate de Fernando Alonso în antrenamente: niciun tur cronometrat pe ploaia din prima sesiune, locul 10 în a doua sesiune şi locul şapte în sesiunea de sâmbătă dimineaţă.

La Silverstone ai nevoie de un pachet aerodinamic potrivit pentru combinaţia de viraje rapide. Strategia trebuie să fie impecabilă.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
În acest context, spaniolul admite că Ferrari are nevoie de o strategie perfectă pentru a putea emite pretenţii la victorie în cursa de duminică.

"La Silverstone ai nevoie de un pachet aerodinamic potrivit pentru combinaţia de viraje rapide care reprezintă cheia acestui circuit.

Strategia trebuie să fie impecabilă şi, pentru a face alegerile corecte pentru cursă, trebuie să luăm în calcul că duminică ne putem aştepta la condiţii foarte diferite de cele de vineri, pentru că circuitul va fi cu siguranţă mai uscat, iar temperaturile mai ridicate", a precizat el.

Via ESPNF1

Comentarii (5)

  • Uite ce declara Massa intr-un post anterior: "Cred că monopostul nostru poate funcţiona bine în această cursă, aşa cum a părut să fie cazul şi în China şi Spania, iar Silverstone urmează aceeaşi direcţie în privinţa caracteristicilor circuitului. Este un circuit de modă veche cu viraje rapide care ar trebui să se potrivească şasiului Ferrari F138, aşa că mă aştept să avem un weekend bun." In totala sau aproape totala antiteza cu ce spune Alonso....nu tind sa il cred pe massa, ca deh... dar ma gandesc ca cele spuse au o baza undeva in niste date ale inginerlor ferrari, insa alonso spune contrariul. Anul trebut, alonso a mers bine la Sylverstone deci sa inteleg ca anul acesta Domenicali a facut atatea imbunatatiri incat nu semai potriveste aerodinamica cu circuitul....WTF?
    Well done Mercedes! sper sa vad si in calificari la fel, indiferent care pilot mercedes e primul si de ce nu, poate si o victorie a lui hammilton ca doar e britanic!
    5 3
  • @altair19 - vezi ce spun cei de pe sky. Masina este praf in virajele de mare vireza.
    7 0
  • N-au nicio sansa cei de la Ferrari. Este vorba doar de dorinta, fara putinta insa.

    Au inceput bine, dar atat.
    9 0
  • Si cand am spus ca anul trecut erau mai ok,chiar daca masina era considerata "mai slaba" decat ceea de anul asta...unii s-au suparat !?Poi uitati cum de la locul 3-4 au ajuns la 4-5 apoi 6-8...si acum 10-12 !Ma refer cel putin la grila de calificari,dar nici in cursa nu mai pot emite pretentii,parca au ramas in urma celorlanti,ca sa nu spun ca au regresat ??!! Un indiciu bun in ceea ce priveste monopostul, este Massa,daca e mai in fata,te astepti ca Alonso sa faca minuni,daca nu...puteti uita,vorba unui "celebru" !E mai rau ca anul trecut...circuite lente sau stradale,nu...circuite rapide,nu prea sau cam nu...poi doar in linie dreapta nu s-a introdus, (inca),vreun circuit de mare premiu !Totusi,cu toate eforturile...nu sunt un angrenaj functional ca si echipa,lipseste ceva... niste minti practice,oameni care simt,nu doar care interpreteaza cifre.O alta echipa in spatele pilotilor,altfel,vor mai trece ani multi pana la urmatoarea perioada buna...ultima perioada buna,pana la Michael si echipa fantastica,a fost de...20 de ani...!!! :(
    7 0
  • Anti_Alonso
    hello , nu va suparat infocati fani a lui Alonso, l-ati vazut pe undeva pe Alonso??? credeam ca o sa fie in primi .. dar nu credeam ca in primi de la 10 in sus ,,, sincer imi pare rau mai mult de Massa ... nu are aere de mare Don Juan, sau de mare pilot, "cel mai tare din parcare" ... sper ca anul acesta sa termine Ferrari dupa Mercedes si Lotus ...
    4 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru