Alonso: "Avem nevoie de un monopost din altă categorie"

de Daniel Popescu
Luni, 07.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso a făcut apel ca Ferrari să-i ofere un monopost "din altă categorie" pentru a putea lupta pentru victorii după "super performanţa" celor de la Red Bull din Coreea de Sud.

Esential 6 este cel mai slab rezultat inregistrat de Alonso in ultimele 8 curse
Fernando Alonso a terminat Marele Premiu al Coreei de Sud pe locul şase, cel mai slab rezultat din ultimele opt curse, motiv pentru care la final nu şi-a putut ascunde dezamăgirea.

Spaniolul solicită un monopost "din altă categorie" pentru a putea lupta pentru victorii şi afirmă că Red Bull Racing a avut o "super performanţă" în cursa coreeană.

"Evident, nu mai este o surpriză. Nu este frustrant sau surprinzător pentru o zi de duminică. Având în vedere cum ne-a depăşit Mark Webber în virajul 6, avem nevoie de un monopost din altă categorie, pentru că nu este imposibil să faci virajele 4 şi 5 în spatele unui alt monopost şi roată la roată. (Ce a făcut Red Bull) este super performanţă şi merita, în acest moment sunt cei mai buni şi câştigă totul, iar noi trebuie să ne descurcăm mai bine", a declarat el.

Alonso a admis însă că rezultatul modest din Coreea de Sud are drept cauză principală startul, atunci când a fost depăşit de Nico Hulkenberg.

"Nu a fost bine.

Ştim că nu suntem competitivi, dar în mod normal duminica avem o cursă bună. Totuşi, aici nu am avut o performanţă bună pe care o aşteptam de obicei duminica. Nu am fost prea buni la start. În virajul trei am pierdut o poziţie în favoarea lui Hulkenberg, iar apoi am fost toată cursa în spatele lui, ceea ce nu ne-a ajutat în privinţa pneurilor. Nu am avut ritmul necesar, sper ca la Suzuka să revenim şi să luptăm din nou pentru podium", a precizat el.

Via ESPNF1

Comentarii (14)

  • daniel
    Si totusi Ferrari este pe locul doi la constructori ... e adevarat la ani lumina in spatele RBR. Ferrari tot promite dar nu realizeaza nimic. Au inceput bine sezonul dar din nou sint mediocrii. Si sezonul asta este incheiat pentru ei. Iar vor avea sperante pentru anul viitor care din nou nu se vor materializa si tot asa. Ceva trebuie schimbat pentru ca asa nu mai merge.
    19 1
  • nici macar el numai crede in echipa ... atunci noi ce sa zicem ... ?
    "multumim" lui Domenicali ca a reusit sa transforme Ferrari in echipa de pluton

    Alonso (inclusiv si Massa) merita mai mult efort din partea echipei,
    sa ne punem increderea in sezonul 2014? Nu stiu dc mai pot avea incredere intr-o echipa construita de Domenicali, speram ca Alonso si Kimi sa ne dovedeasca contrariul ...
    26 3
  • Ferrari
    Am nevoie
    De un pilot
    Care sa stie
    Meserieeee

    ps: poate la anu'
    10 17
  • @ferrari
    poate ar trebui sa te ia pe tine.cu siguranta esti mai meserias decat alonso,de aceea el este acolo si tu in spatele computerului.
    14 5
  • Daca nu era Alonso Ferrari era la nivelul lui 2009. Ca de atunci a inceput declinul. Alonso i-a mai tinut pe linia de plutire. Lotusul au avut masina mai buna in 2012 si in 2013. Mclaren la fel in 2011-2012. Dar tot Alonso e pe 2. Nu altii. Cam asta sunt faptele, In rest povestim discutii.
    20 4
  • nu ma intereseaza ce zice alonso, eu unul imi doresc inca un furnizor de pneuri in f1 si atunci vom mai vedea.
    11 4
  • daniel
    Soxy
    Degeaba ai cei mai buni piloti daca "fierul" de sub ei e inferior altora. Prin talent si stiinta poti obtine cateva pozitii in aproape orice cursa. Dar nu te vei putea bate la podium cu regularitate.
    Asta se intimpla de ani de zile le Ferrari. Pana cand ? Cred ca nimeni nu stie. Se zbat doar in anonimat. Pacat, au o istorie foarte bogata.
    La fel ca si McLaren. Altii care au dat-o in bara rau de tot anul asta.
    10 0
  • ayrton4ever
    @iulianini... crezi ca-i pasa cuiva ca nu te intereseaza pe tine?... sau mai ales ce-ti doresti tu? :)))
    5 4
  • Cu un alt producator de pneuri, probabil Red Bull n-ar mai avea cel mai rapid monopost. Nu stiu daca monopostul Red Bull e rapid in orice conditie sau e rapid doar datorita faptului ca ceilalti piloti nu pot forta. Poate ne vom lamuri intr-o zi.
    7 2
  • bernie
    ferr1 nu pneurile fac diferenta intre rbr si celelalte echipe,ci aerodinamica si setarile motorului.Monopostul lui Vettel este de departe cel mai stabil in viraje.Acolo castiga el poluri si curse ptr ca pe liniile drepte nu este cel mai rapid.Ceilalti piloti se cam lupta cu monoposturile in viraje.Atata timp cat rbr nu sunt depistati cu neregularitati nu avem decat sa acceptam dominatia lor.Ramane de vazut ce va fi la anul si sa speram ca nu va fi un decalaj prea mare intre o echipa si celelalte.
    6 0
  • bernie
    Inca ceva.Kimi a spus la interviul de dupa cursa ca ambele monoposturi Lotus mai aveau suficienta rezerva in pneuri.Deci pneurile ii ajuta pe rbr dar nu foarte mult.
    2 2
  • ...din alta categorie?un F16 -drone ajuta?ca e fara pilot!
    4 6
  • GrosJan
    @danoe

    unu verde de la mine. Da, ar rezolva problema de la ferrari: masina fara pilot. Tare asta, nici mie nu mi-a dat prin cap asa ceva.
    1 5
  • uite i ma si pe glumetii astia
    nu ai cu cine pe aici...niste tzarani,glumeti cica ! ;)
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru