Alonso: "Comisarii au manipulat rezultatul cursei"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 28.06.2010
Fernando Alonso a criticat vehement prestaţia comisarilor de cursa de la Valencia, acuzându-i că Lewis Hamilton a beneficiat de un tratament preferenţial deşi a încălcat regulamentul.

Fernando Alonso şi Lewis Hamilton au reaprins conflictul care a izbucnit pe vremea când cei doi concurau pentru McLaren în sezonul 2007.

De data aceasta, mărul discordiei a fost incidentul în care a fost implicat Hamilton la intrarea Safety Car-ului pe circuit după accidentul suferit de Mark Webber.

Pilotul echipei McLaren concura pe locul 2 în momentul în care a depăşit Safety Car-ul şi, pentru încălcarea regulamentului, a fost penalizat cu un drive-through. Între încălcarea regulamentului şi dictarea penalizării au trecut însă 10 tururi, iar Hamilton a avut suficient tip pentru a rămâne pe locul 2 şi după efectuarea drive-through-ului. În schimb, Alonso, care concura pe locul 3, a încheiat cursa pe locul 9 întrucât s-a poziţionat chiar în spatele maşinii de siguranţă.

La finalul cursei, Alonso s-a simţit nedreptăţit pentru faptul că a respectat regulamentul şi i-a acuzat pe comisarii de manipularea rezultatelor.

"Este păcat pentru toţi fanii care au venit aici să urmărească o cursă manipulată.

Eram pe locul 3 după un start bun. Apoi a intrat Safety Car-ul, care nu a fost bun pentru noi, dar Hamilton a depăşit maşina de siguranţă. Nu am mai văzut niciodată ca un pilot să depăşească maşina medicală sub steaguri galbene. Eram despărţiţi de numai un metru, el a terminat pe 2, eu pe 9".

"Ar fi trebuit să termin cursa pe 2. Apoi, din cauza Safety Car-ului, aş fi terminat-o pe 9, iar Hamilton pe 8. Dar aici, când respecţi regulamentul, termini pe 9, iar pilotul care nu respectă regulamentul termina pe 2. Dar aşa s-a întâmplat. Din păcate lucrurile au mers împotriva noastră şi se pare că aceşti comisari accepta orice", a declarat spaniolul la finalul cursei pentru televiziunile din ţara sa natală.

În replică, Hamilton s-a apărat pentru gestul său, afirmând că a fost luat prin surprindere de apariţia Safety Car-ului pe circuit, cu atât mai mult cu cât depăşirea maşinii de siguranţă s-a petrecut la limită.

"Este dificil să gestionezi toate informaţiile când Safety Car-ul intră pe circuit.

Trebuie să existe un anumit timp între cele două linii ale Safety Car-ului, iar între aceste linii poţi merge rapid. Aşa că este complicat. Am forţat trecerea de ultima linie a Safety Car-ului şi apoi am încercat să micşorez diferenţa faţă de Vettel. Dar exact când am ieşit din primul viraj am văzut Safety Car-ul intrând pe pistă, aşa că m-am retras şi am trecut linia maşinii de siguranţă, aşa că m-am gândit că totul este ok".

"Când echipa mi-a spus că am primit o penalizare de tip drive-through, am forţat şi am fost capabil să măresc diferenţa faţă de următori. Mi-am luat penalizarea şi am revenit pe locul 2. Nu văd unde de ce nu este corect, vorbim de curse, acestea sunt regulile şi trebuie să le acceptăm cu toţii", a explicat fostul campion mondial.

Via | Autosport | McLaren

Comentarii (36)

  • Hamilton
    "Trebuie să existe un anumit timp între cele două linii..."- Stiu ca in paralel cu Safety Car-ul a mers mai bine de 1,5sec.Nu i-a fost suficient sa realizeze ca trebuie sa se opreasca sau a realizat ca mai bine fura aproape un tur de pista si sa fie penalizat cu 20-25sec parcurse pe la boxe?
    15 16
  • ctlnmihai
    Alonso: "Comisarii au manipulat rezultatul cursei"
    Alonso declara intr-un interviu la inceputul sezonului ca s-a maturizat dupa perioada petrecuta la Mclaren...declaratia aceasta dovedeste insa contrariul ..Sa nu uite totusi ca si fanii din Singapore au avut parte de o cursa trucata in 2008 in care protagonistul si beneficiarul acestei curse a fost insusi cel care se plange acum si care si acum considera victoria de atunci meritata ..asta dovedeste ipocrizia de care a dat Alonso si in 2007 si dupa ce a plecat de la Mclaren si .se pare ca Hamilton il obsedeaza in continuare pe alonso si asta dovedeste ca in 2007 Hami l-a batut pe pista si nu in afara ei .. Ca sa fie tacamul complet astept ca Alonso sa declare ca echipa Ferrari e de vina ptr. performantele lui lucru care se va intampla mai tarziu
    21 19
  • ctlnmihai
    A trisat Hami, nu ? Atunci taci!
    18 20
  • Manipulari si penalizari
    Parerea mea mea este ca regulamentul este foarte complicat, dar totul se aplifica mai ales cand rulezi in conditii de cursa. Intradevar nici pana la sfarsitul cursei nu am inteles de ce Alonso a ajuns pe locul 9 si Massa pe locul 14.
    16 1
  • @Alonso
    Da Fernando,de fapt tu trebuia sa castigi cursa asta dar te-au furat comisarii.E incredibil ce ti se intampla :( .Si titlul mondial tu meriti sa-l castigi,dar pacat ca va trece pe langa tine :))
    20 21
  • ctlnmihai
    Jolerto
    Daca a trisat a fost pedepsit.Oricum nu te doare sufletul ca Ferrari au pierdut un posibil titlu la piloti din cauza lui Alonso in 2008?.Oricum daca pun in balanta cele2 fapte a lui Hamy de ieri si a lui Alonso din 2008 e clar ca fapta lui Alonso a fost foarte grava si culmea e ca nici macar n-a fost pedepsit ba chiar exonerat de orice vina
    17 16
  • ctlnmihai
    WestMclaren
    Cei 2 piloti Ferrari au fost interesati mai mult de ce-au facut ceilalti piloti si pe urma s-au multumit sa alerge in pluton si nu sa incerce sa-i depaseasca
    10 12
  • andrei gheorghe
    ham
    Coloratul ala are apucaturi de dambovita, n-are nimic de britanic in el! Asta e. Unora de aici li se potriveste ca o manusa:).Iar d-ra frustata care injura pe site..fara comentarii.
    17 15
  • andrei gheorghe
    ala
    ce-a depasit ham si button in cursa asta, ia spune cate depasiri a facut coloratul tau?Macar Vettel nu fura si nu minte!
    19 10
  • ctlnmihai
    Jolerto
    Alonso a trisat si in 2007 cand el schimba cu De la Rosa mail-uri cu informatiile primite de la Stepney si a scapat ca a depus marturie impotriva echipei ptr. care alerga , si a trisat si in 2008 cand stia ca Piquet va produce accidentul care i-a asigurat victoria ..in concluzie cei de la Ferrari merita un asemenea pilot..
    13 17
  • andrei gheorghe
    @ctlnmihai
    Mah tu esti dobitoc! Cel mai dump de pe site!
    12 14
  • ctlnmihai
    andrei gheorghe
    Dupa expresia folosita (coloratul) tu sigur ai crescut pe malul Dambovitei..Si daca tu te consideri viitorul stralucit al tarii atunci eu voi emigra in Congo
    12 11
  • f1
    LH: "Am forţat trecerea de ultima linie a Safety Car-ului"...Au stat in paralel ceva vreme... Daca forta, trecea inaintea safety car-ului inainte de linia alba... sau poate ca nu a putut face fata nou lansatului SLS AMG... Adevarul e ca nici el nu a stiut ce vrea. E normal ca Alonso sa fie furios, ce era sa zica...@Alexandra: ti-a raspuns ceva Fernando...? Sa ma anunti si pe mine, chiar sunt curios...
    11 2
  • ctlnmihai
    andrei gheorghe
    Unii oameni in lipsa de alte argumente recurg la jigniri..
    10 6
  • @rpo07
    Nu poate sa-mi raspunda amaratul.Isi plange amarul de prin martie incoace ...
    6 8
  • andrei gheorghe
    dump
    Esti veriga slaba!La revedere!Oricum o sa-ti mai aduc aminte din cand in cand
    4 10
  • ctlnmihai
    andrei gheorghe
    Si tu reprezinti imaginea adevarata a fan-ului Ferrari daca eu sunt cel mai dobitoc
    9 9
  • andrei gheorghe
    dump
    Tu nu te reprezinti nici pe tine, de fapt esti nevinovat, sincer.
    5 9
  • fotbal
    @ctlnmihai: urat din partea ta ca generalizezi...
    8 2
  • ctlnmihai
    andrei gheorghe
    Eu cred ca tu esti suparat ca nu ti-ai luat doza de ,,prafuri" ca si tizul tau pe care incerci sa-l copiezi le cam avea cu cu ,cocaina
    6 3
  • ctlnmihai
    rpo07
    urat din partea ta ca nu ai luat atitudine ca fan fata de andrei gheorghe..sper ca n-ai votat cu plus comm-ul rspectiv
    3 6
  • andrei gheorghe
    dump
    Tu ai face bine sa ai grija sa nu te copiezi pe tine, fa ceva si copiaza pe cineva care merita, schimba repede pana mai ai vreme. Poate incerci sa-ti ventilezi putin neuronul ala care in ultima vreme e pus pe "repet"!Incearca un F-duct!
    2 8
  • ctlnmihai
    andrei gheorghe
    Clar esti in sevraj...
    4 3
  • ctlnmihai
    Ia zi ce treaba ai tu cu 2007-2008? Suntem in 2010.
    4 7
  • Draga Alonzo
    Concentreaza-te la ceea ce trebuie sa faci tu!
    Concentreaza-te pe setarile masinii, imbunatateste-o! Tu esti cel "mai bun" in a realiza un monopost rapid! Tu ai facut (pe vremea cand erai coleg cu Hamilton) ca masina McLaren sa fie atat de rapida!
    Doar tu erai cel care stia cum trebuie setata!
    Saracul Hamilton (cioroi, negrotei, coloratu') habar nu avea de setari si curse! El era doar un debutant mediocru care nici nu stia sa se urce in monopost!
    Uita ce s-a intamplat la Singapore! Sa nu recunosti ca ai castigat nemeritat acea cursa. Conditiile de ieri au fost muuuuuuuuuuuuuuuuuuult diferite fata de atunci cand tu ai castigat cursa!
    Te doare cand altii castiga in locul tau?
    Ce ai facut anul acesta? Cate curse ai castigat prin fortele tale?
    Cumpara-ti Domestos - e un dezinfectant destul de bun!
    10 10
  • andrei gheorghe
    ?
    Ce fac eu acum daca Alonso nu mai castiga campionatul?
    2 6
  • ctlnmihai
    Jolerto
    Nu conteaza in ce an suntem ..Conteaza ca Alonso nu s-a schimbat de fel. desi a afirmat acest lucru.Si in plus acuzatiile de manipulare a unei curse sunt destul de grave ...toti sunt vinovati numai el nu
    8 6
  • !
    cam acelasi lucru pe care fac eu daca nu scot doua dume pe gura in aceeasi zi!
    1 5
  • ..
    chiar daca ma mai deloghez intelegi tu ce vreau sa zic
    2 2
  • clone
    Se pare ca toti avem cate o clona aici.Sau poate e aceeasi persoana frustrata care posteaza in numele tuturor :)) Oricum sunt aproape 100% sigura ca cel/cea cea care a postat nelogat cu numele de "drako",e acelasi/aceeasi care a postat ieri in numele meu :) E acelasi stil. Mai schimba si tu placa mai sa nu mai fi asa de evident !:))
    3 6
  • Lewis a gresit
    A gresit pentru ca a redus viteza cand a vazut masina medicala si cea de siguranta. Daca nu reducea trecea lejer de acestea. Alonso nu mai avea motive sa parasca! Cum era daca lucrurile ar fi fost invers?
    5 10
  • Alexandra1710
    Tu te stresezi dun cauza asta?
    3 6
  • ..
    Asta sa fie cea mai mare problema !
    3 3
  • Alonso
    Tata, cat te mai plangi? Nu te-ai saturat sa te vaicaresti intr-una? Ma intreb ce ai mai carai daca Massuka, colegul tau ar fi mai in forma? Ai invoca mama natura pentru ca esti neputincios! P.S. Chiar nu m-ar deranja daca Alonso si-ar vedea de condus. E pilotul care vorbeste cel mai mult cu presa despre orice.
    8 2
  • da ceampion
    In sfarsit o poza buna.Poate pleaca de la Ferrari.Ole!
    5 3
  • persoana care posteaza in nume
    este
    F1-zone.

    de la cineva care-l stie...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru