Alonso, critici vehemente la adresa Ferrari în timpul calificărilor de la Interlagos

de Daniel Popescu
Duminica, 09.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso a criticat dur prin radio strategia adoptată de Ferrari în calificările de la Interlagos, însă ulterior a minimalizat efectul comentariilor sale.

De ce trebuie să încep în calificări cu un nivel scăzut al bateriei. Cum este posibil? Cum?.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Finalul sezonului este unul aparent tensionat la Ferrari ca urmare a deciziei lui Fernando Alonso de a părăsi echipa, cel mai probabil cu destinaţia McLaren.

În prima parte a calificărilor pentru Marele Premiu al Braziliei, dublul campion mondial şi-a exprimat prin radio nemulţumirea cu privire la faptul că a fost trimis pe circuit cu un nivel prea scăzut al energiei în bateriile sistemului ERS, motiv pentru care a trebuit să petreacă primul tur doar pentru a încărca bateria.

"Aoleu, de ce trebuie să încep în calificări cu un nivel scăzut al bateriei? Cum este posibil? Cum?", a fost mesajul spaniolului pentru echipă.

La finalul calificărilor, Alonso a minimalizat însă afirmaţiile şi susţine că strategia nu a avut niciun impact asupra performanţelor sale.

Să spunem că nu eram pregătiţi pentru Q1.

Dar nu a afectat nimic, pentru că în Q1 trebuie doar să mergem mai departe.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
"În Q1 nu eram pregătiţi să parcurgem tururi. În mod normal, primul tur rapid este cel mai bun pentru pneuri, dar eu a trebuit să reîncarc bateria, pentru că nu aveam energie când am plecat din garaj. Să spunem că nu eram pregătiţi pentru Q1. Dar nu a afectat nimic, pentru că în Q1 trebuie doar să mergem mai departe, dar nu eram pregătiţi. Nu e mare lucru. La televizor pare ceva serios, dar sunt sute astfel de mesaje care nu sunt transmise la televizor, aşa că este ceva normal", a declarat el.

Alonso a obţinut locul opt pe grila de start şi a admis că obiectivul este să termine în faţa celor de la McLaren, care vor lua startul de pe locurile cinci şi şapte, pentru a nu pierde şi locul patru în clasamentul constructorilor.

"Avem nevoie de ajutor din partea celorlalţi pentru a recupera poziţii şi poate că ploaia poate fi unul dintre aceşti factori.

În acest moment, prioritatea mea este campionatul constructorilor. Poate că cei de la Williams sunt prea rapizi, trebuie să fim realişti şi să ne apărăm în faţa McLaren, aşa cum am făcut şi la Austin, când am terminat în faţa ambilor piloţi. Duminică voi încerca să fac la fel", a adăugat el.

Via SkySports

Comentarii (5)

  • Au inceput deja sa ii traga tepe? Parca ar fi pe timpul lui Schumi cand ii cadeau planetarele pe pista!
    16 8
  • Nu mi se pare chiar "vehement". Ca l-a deranjat ceva la setup asta este cu totul altceva. Vedem in cursa ce-o sa fie!
    12 1
  • sa mai intimplat aceasta greseala si nu cred ca a fost intentionat , ferrari nu-si permit sa-l saboteze pt este singurul care aduce puncte , kimi nu exista si te gindesti ca a fost adus ca si sperietoare pt alonso ,,,,
    13 11
  • Ferrari
    tri puncte, se revolta si internetul impotriva elucubratiilor tale!
    8 3
  • nu la setup, era bateria goala
    5 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru