Montezemolo: "Alonso pleacă de la Ferrari pentru că vrea să câştige din nou"

de Daniel Popescu
Joi, 16.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Luca di Montezemolo a confirmat că Fernando Alonso va părăsi Ferrari la sfârşitul acestui sezon, întrucât vrea să câştige din nou curse şi nu are răbdare să aştepte revenirea Scuderiei.

Alonso pleacă pentru că a ajuns la o vârstă la care nu mai poate aştepta mult până când să câştige.

Luca di Montezemolo
Ex-presedinte Ferrari
Plecarea lui Fernando Alonso de la Ferrari a devenit certă după ce informaţiile au fost confirmate de Luca di Montezemolo, care a părăsit luni constructorul italian din funcţia de preşedinte.

În cadrul unui amplu interviu acordat postului italian de televiziune RAI, Montezemolo a explicat decizia lui Alonso prin faptul că spaniolul vrea să lupte pentru titlul mondial în sezonul următor, întrucât se apropie de finalul carierei.

"Alonso pleacă din două motive. În primul rând, vrea o nouă experienţă într-un mediu diferit, cu noi motivaţii, iar în al doilea rând a ajuns la o vârstă la care nu mai poate aştepta mult până când să câştige. A suferit că nu a câştigat în aceşti ani şi cred că vrea să încerce în altă parte. Uneori, piloţii de curse au nevoie de noi motivaţii, noi stimuli şi un nou mediu.

Cazul lui Michael Schumacher, care a fost cu noi atât de mulţi ani, este mai degrabă unic", a declarat italianul.

Esential 5 sezoane a concurat Fernando Alonso pentru Ferrari
Presa internaţională a relatat de mai mult timp că Alonso este în negoceri avansate pentru semnarea unui contract cu McLaren pentru sezonul 2015. Echipa britanică i-a pregătit deja un contract multianual şi aşteaptă un răspuns final din partea pilotului, care ar fi preferat o înţelegere pe un singur sezon pentru a fi disponibil pentru Mercedes în sezonul 2016.

Alonso a concurat timp de cinci sezoane pentru Ferrari, perioadă de timp în care Scuderia nu a obţinut niciun titlu mondial. Montezemolo afirmă însă că singurul sezon cu adevărat modest al echipei este cel curent, în care Ferrari ocupă doar locul patru în clasamentul constructorilor.

"În ultimii 15 ani am fost echipa care a câştigat cel mai mult în lume. Este adevărat că, dintr-un motiv sau altul, nu am mai câştigat un titlu de şase ani, dar am pierdut două campionate în ultima cursă.

Sezonul care a fost cu adevărat dezamăgitor este acesta, dar aşa este sportul", a adăugat Montezemolo.

Via Autosport, Reuters, SkySports

Comentarii (16)

  • cata vrajeala. Mclaren e si va fi sub McLaren si la anu, Alonso stie asta. La Mercedes nu e loc si pentru el, ca dovada de cat de pretuit este. Are Honda o obsesie, altfel in afara de Lotus nu prea ar mai avea variante, la Ferrari acum cu Vettel nu mai vrea el
    6 24
  • *sub Ferrari
    2 13
  • mi se pare mie sau revine moda cu barba, perciuni, pleata si ochelari mari sticlosi?
    8 11
  • rommyF1
    le-ai luat banii 5 ani, dar nu mai ai răbdare să-şi revină? să i-o spui lui mutu
    9 18
  • ayrton4ever
    Hooo frustratilor... atat catalogati si contestati valoarea/lipsa valorii lui Alonso... sunteti niste gaini pe langa el... nici macar gaini :)))
    21 11
  • @.
    "Mclaren e si va fi sub McLaren" :)))))
    ce papagal esti! :))))))
    18 4
  • FORTZA FERRARI
    10 6
  • Alonso nu pleaca de la Ferrari, este dat afara, pe usa din dos, de cvadruplul campion mondial. Vettel la umilit 4 ani consecutiv si il umileste si acum cand l-a lasat in aer...
    15 18
  • Ferrari va renaste dupa plecarea acestui gonflat !
    10 17
  • fabrica de suc
    Alonso vrea sa plece si pleaca. Fetel a mirosit ca se face loc si si-o ridicat coada fericit. A spus-o chiar Marko-guru. Cu Alonso la Ferrari bietul pacalici cu titluri multi nici n-ar fi schitat un gest sa vina. Abia astept sa vad "marea performanta" a lui fetel la Ferrari, pardon Fiat. Succes Williams!
    13 9
  • Ca sa stie toti natafletii de ce vine Vetel al Ferrari.
    "I cannot nail it down to an occurrence, but it was a strong gut feeling. Remember this: at least two things had to come together. It was not only a case of Sebastian wanting to leave, but also of Fernando Alonso clearing the way. The more Alonso distanced himself from Ferrari the more likely it became that Seb would move."
    5 3
  • daca se va da un titlu pentru locul 5 , gonflatul va castiga din nou ... prostovanul asta nu intelege ca deja apartine trecutului ? a fost, este si va ramane un sofer al unei banci pupat in cur de o duzina de fani analfabeti ....
    2 7
  • rommyF1
    pt marko
    văd că toţi cei de pe forum vb în română, dacă ai o problemă cu ea, nu mai posta. nu că nu ar fi şi google translate, să nu ne dăm mai deştepţi decât suntem şi nu mai copia ce spun alţii. spune doar părerea ta
    5 1
  • @dany
    papagal grabit esti tu, ti-a scapat unde am corectat
    3 3
  • Eu am tinut cu Shumacher pana sa retras intradevar cea ce a facut el pt Ferrari care nu era in stare sa termine o cursa intreaga a ajuns sa castige de 5 ori consecutive titlu la constructori cat si la piloti!!! Pe Alonso in schimb l-am urat pt cele 2 titluri cu Renault dar cand a venit la Ferrari am tinut cu el si intradevar a scos 125% din masina asta care din 2009 dupa ce au schimbat regulamentul pt caroserie nu a mai fost Ferrari numa Alonso a avut un dezavantaj nu a avut echipa in spate si aici ma refer la niste geni precum Ross Brown si Jean Todt care au facut an de an cu Schumacher respective in 2007 cu Raikkonen o masina competitiva!!!
    9 1
  • Schumacher a venit la Ferrari cand era dupa o era nasoala, si a devenit multiplu campion, dar sa nu uitam ca era un pachet acolo cu ross brawn, jean todt, etc. In acest context e greu de facut comparatie cu Alonso cum ca nu a castigat, intrucat pachetul de background al lui Domenicalli nici nu poate fi comparat cu cel ce il propulsa pe Schumi.
    In conditiile actuale Mariacci propune o revenire pe termen mai lung, asa ca sincer admir un pic decizia lui Vettel, intrucat in aceasta lumina Ferrari chiar nu pare a fi pretendenta la titlul de campioana la anul si nici peste 2 ani.
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru