Alonso: "Cu 3 podiumuri pot deveni campion"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 11.10.2010
Fernando Alonso este convins că poate cuceri titlul mondial dacă obţine trei podiumuri în finalul acestui sezon.

Red Bull Racing a dominat autoritar Marele Premiu al Japoniei din acest weekend, astfel încât Ferrari şi McLaren au fost nevoiţi să lupte doar pentru locul 3. "Victoria" a revenit în cele din urma celor de la Ferrari, care au obţinut ultima treaptă a podiumului prin Fernando Alonso.

Chiar dacă s-a îndepărtat la 14 puncte de liderul Mark Webber, pilotul spaniolul continuă să fie convins că o clasare pe podium în toate cele trei curse este suficientă pentru a-şi adjudeca trofeul.

"Încă mai cred că încă trei podiumuri vor fi suficiente (n.r - pentru a câştiga titlul). Pe hârtie, acesta a fost un circuit perfect pentru Red Bull şi în acest weekend am pierdut trei puncte în faţa liderului, aşa că trebuie să fim mulţumiţi. Din cele 16 curse, 15 s-au desfăşurat pe circuite potrivite pentru Red Bull, iar ei au câştigat doar 7."

"Au terminat de trei ori pe primele două locuri, iar de 12 ori nu au reuşit. Aşa că în ultimele trei curse va fi dificil pentru ei să termine pe primele două locuri de fiecare dată, pentru că ceva se întâmpla întotdeauna.

Dacă se întâmplă ceva, trebuie să profităm de oportunitate. Dacă nu, va fi greu pentru ca în termeni de viteza monopostul Red Bull a dominat sezonul 2010", a declarat dublul campion mondial.

Dacă Alonso ar termina pe locul 3 ultimele 3 curse ar acumula la sfârşitul sezonului 251 de puncte, ceea ce înseamnă că Webber ar trebui să obţină mai puţin de 30 de puncte pentru a-i permite pilotului Ferrari să cucerească titlul.

Via | BBC Sport

Comentarii (14)

  • salutare
    Ca si fan Mclaren,mi-am luat gandul de la vreun titlu anul acesta si la fel ii sfatuiesc si pe fanii Ferrari sa o faca,cei de la RBR sunt mult prea buni anul acesta!!!!!!!!
    9 10
  • @mad79
    Da, sunt de acord cu tine: echipa Red Bull va castiga campionatul; insa nu incerca sa uiti ca in F1 si pilotul poate devenii campion iar la acest capitol nu ne putem spune inca ultimul cuvand(care va fi) deoarece vedem cu totii ca lupta e stransa intre primii 5 piloti.
    17 1
  • Niculae
    Sa-si ia gandul Alonso de la titlul? Exact opusul. Nu mai are nimic de pierdut. Motoare noi nu mai are, dar cu ce merge acuma pare sa mearga foarte bine. Mai sunt 3 curse, cu 3 locuri 3 nu cred ca va castiga titlul, chiar daca are sanse matematice. Cu o victorie si 2 locuri 3 poate, poate ar putea castiga. Iar la constructori nu poate face nimic. NU are nimic de pierdut. Macar la piloti poate sa intinda mana dupa titlul si sa vada daca-l prinde. Iar baietii din fabrica vor stii exact cat de fiabil este monopostul + unde este limita motoarelor care momentan sunt surprinzatoare, mai ales dupa problemele de la inceput.

    Deci... Go for the title Alonso :)))
    17 4
  • Diesel
    Fernando-Bafta!
    Sansele lui Fernando exista.Daca el crede in titlu cred si eu.Red Bull au mai avut curse cand au dominat copios dupa care au urmat sincope..monopostul Red Bull e rapid dar sufera la fiabilitate.Vom vedea.Bafta Fernando si Ferrari.Ne vedem in Coreea.
    16 2
  • fernando a.
    Asa e Alonso este clar ca ai sanse foarte mari la titlul pentru piloti, trebuie sa lupti in continuare si sa ai incredere in tine si in sansa ta.bafta ALONSO.
    11 1
  • Acum se complica lucrurile pentru RBR... Mare greseala pentru echipa cand si-au implicat ambii piloti in lupta pentru titlu... Daca cei doi piloti RBR se vor lupta intre ei si sunt sigur ca nici unul nu va ceda, Alonso poate profita lejer de acest conflict dintre Sebi si Webber.
    Coreea circuit nou... Sebi nu are experienta, nu ma astept sa faca ceva important... Webber se poate mentine sus. Aici se poate vedea cat si-a facut lectiile Alonso.
    In Brazilia se anunta lupte mari! Acolo va fi un adevarat razboi, in care cred ca se va implica si Massa. Daca in Brazilia Ferrari scoate 1,2(Alonso, Massa), Hamilton 3, Vettel 4, Webber 5... Alonso va avea un avantaj pentru Abu Dhabi.
    Iar la arabi... cursa se castiga in calificari. Un circuit urat! Lux, dar lipsa spectacol! O clasare pe locul 3 a lui Alonso la Abu Dhabi si victorie in Coreea, Brazilia, il face campion.
    Si de ce nu... de ce sa nu vedem si un abandon din partea celor de la RBR? Poate se vor scoate din nou(pentru a nu stiu cata oara)...
    Alonso nu are presiune!
    Vettel e cel mai stresat. Iar Webber il ataca si mai mult pe german. Sebi e fragil... Sper sa reactioneze asa cum trebuie si sa-i dea o lovitura in roata spate lui Webber:)) Deja... ne-am obisnuit cu astea:))
    12 3
  • Webber merita mai mult decit altul!
    lui W nu i-a dat nimeni ba kiar i-a luat ceea ce a fost al lui, si eu doresc ca sa-l ia el!!! Titlul in acest caz va fi pe merit si nu ca la altii cu cadouri!...
    10 8
  • ctlnmihai
    Alonso
    Sper să nu câştigi campionatul..
    6 16
  • Iulian
    eu sper sa catigi campionatul
    14 4
  • Lewis Hamilton
    Speranta moare ultima la fan-ul meclada..:)).Paradoxal, eu stiu cine-l va ajuta pe Alonso sa ia titlul..:)
    11 0
  • mobius
    trei curse de foc
    Sunt de partea lui Alonso, are intr-adevar sansa sa castige titlul anul acesta si pentru asta ii doresc motoare fiabile. Alonso stie ce are de facut, nu se poate spune ca nu este stresat, dar dintre toti cei cinci candidati la titlu, reactioneaza cel mai bine la stres. In plus, asa cum s-a spus si mai sus cei doi piloti RBR, se vor bate fara menajamente, favorizand astfel ascensiunea lui Alonso. Am observat la Suzuka raceala cu care s-au felicitat cei doi, echipa tinde sa-l favorizeze pe Vettel, dar Webber nu este dispus sa cedeze (eu zic ca pe buna dreptate). Mult succes Alonso, cu certitudine titlul castigat in acast sezon, ar fi pe deplin meritat
    9 2
  • se ajuta singur frate
    4 0
  • NickM
    Un adevarat campionat nu este reprezentat de punctaj , ci de stilul de abordare pe timpul campionatului. Alonso stie cand sa puna presiunea si nu se simte stresat sau presat in orice circumstante prin buna experienta de pana acum. Ce apreciez faptul este ca atunci cand spune ceva( cand era pe pozitia 5 in clasament) spune cu realism si adevar. Fie ca cel mai bun pilot sa i-a titlul (vorbind la modul general). :)
    4 0
  • anul 2008
    - singapore 2008 - " caci si fiind-ca ca "
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru