Alonso: "Este crucial să îmbunătăţim rezultatele în calificări"

de Daniel Popescu
Luni, 10.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso insistă că Ferrari trebuie să-şi îmbunătăţească performanţele pe un tur rapid de circuit pentru a putea lupta cu Sebastian Vettel pentru titlul mondial.

Trebuie să îmbunătăţim, în special în calificări. Dacă putem lua startul din frunte alături de Vettel putem lupta mai aproape de el.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Fernando Alonso a ocupat locul doi în cursa de la Montreal după ce a efectuat patru depăşiri pe circuit în Marele Premiu al Canadei, reuşind astfel să se poziţioneze în spatele lui Sebastian Vettel.

Pilotul Scuderiei Ferrari a impresionat prin ritmul de cursă, însă a admis la final că are nevoie de clasări mai bune pe grila de start pentru a reprezenta o ameninţare la adresa principalului său rival de la Red Bull Racing.

"Evident, vrem să terminăm în fata principalilor noştri rivali din campionat. Cu Vettel nu am reuşit asta, pentru că a avut pole position şi a dominat cursa, aşa că trebuie să-l felicităm şi să facem o treabă mai bună data viitoare. În privinţa lui Kimi Raikkonen am avut un weekend bun, pentru că am câştigat multe puncte comparativ cu el, dar trebuie să îmbunătăţim, în special în calificări.

Dacă putem lua startul din frunte alături de Vettel putem lupta mai aproape de el", a declarat el.

Sunt foarte mulţumit de cursa mea, a fost o luptă adevărată de la început până la sfârşit.

Felipe Massa
Pilot Ferrari
Coechipierul său Felipe Massa a reuşit de asemenea o cursă spectaculoasă de recuperare şi a obţinut locul opt după ce plecase de pe locul 16 al grilei de start. Tocmai de aceea, brazilianul este mulţumit de performanţă, în special după ce sâmbătă suferise un accident în urma unei greşeli de pilotaj.

"Sunt foarte mulţumit de cursa mea, a fost o luptă adevărată de la început până la sfârşit. După ce am ieşit în decor în calificări ştiam că nu va fi uşor să încep de pe 16, dar am avut şi un monopost bun şi am atacat, efectuând câteva depăşiri frumoase", a explicat el. 

Comentarii (11)

  • Evident.
    8 2
  • Nu mai are rost, s-a dovedit faptul ca RBR sunt mai buni cat si masina.
    7 9
  • Masina Ferrari este cea mai buna di 2013,pilotul alonso este bun,dar...
    3 9
  • Normal , nu poti sa speri la locul 1 daca pleci de pe 20
    5 1
  • F138 performeaza slab in conditii de pista rece. Cand temperaturile cresc pot sa se bata chiar pentru pole. Anul trecut era exact pe dos. Aici trebuie sa imbunatateasca, monopostul sa fie performant in orice conditii. Asa cum functioneaza RBR. Deocamdata RBR au cea mai performanta masina. Mercedes rapizi pe un singur tur.
    13 2
  • eu_ferrari
    ink nimik nu-i pierdut
    Forza Rosa!
    7 2
  • Titlurile se joaca. Ambele. Sper sa vad un Massa mai putin ghinionist.
    9 0
  • vyctor7
    Alonso pilot foarte bun dar totusi monopost mai slab decat al RBR . Redbull are monopost adaptabil in orice conditii si ramane cel mai bun de pe grila . Raikkonnen nu trebuie sa viseze cu petarda aia de masina sa se bata cu un Redbull . Mclaren au masina mai slaba decat Wiliams bate cu ceva emotii un Caterham .
    10 2
  • Era un mare fan Mclada p-aci care spunea mereu ca englezoii au ingineri de top si ca indiferent cine pleaca de-acolo tot sus raman! Acu' vedem cat de "sus" sunt! Traiasca Mclada!
    5 1
  • Ferrari are cea mai buna masina din 2013,pilotul e bun dar...!!!
    2 5
  • Eu vad cum oamenii astia (de la ferrari) se lupta, trag si inginerii, trag si pilotii, dar parca ceva se rupe undeva. In fiecare cursa (mai putin monaco) am avut impresia ca pot mai mult si "ceva" nu s-a legat...setari, componente, etc...
    Sper sa rezolve la timp cat sa poata lupta pana la sfarsit.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru