Alonso: "Este vital să-l înving pe Vettel în Ungaria"

de Daniel Popescu
Luni, 08.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso a admis că este esenţial să se claseze în faţa lui Sebastian Vettel în Ungaria pentru a rămâne în lupta pentru titlul mondial.

In Ungaria chiar trebuie să terminăm în faţa lui. Nu este un obiectiv uşor de îndeplinit, dar trebuie să reducem imediat diferenţa.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Fernando Alonso a ocupat locul patru în Marele Premiu al Germaniei, parţial datorită unei strategii opuse pentru pneuri după ce sacrificase calificările şi plecase de pe locul al optulea al grilei.

Pilotul Scuderiei Ferrari nu este însă mulţumit de rezultat, întrucât diferenţa faţă de câştigătorul cursei şi liderul Sebastian Vettel a crescut la 34 de puncte.

"Obiectivul nostru în fiecare weekend este să terminăm în faţa lui Vettel, iar astăzi nu a fost cazul, aşa că nu putem fi mulţumiţi. Este adevărat că la Silverstone am recuperat 15 puncte, iar aici am pierdut 13, aşa că am revenit în aceeast poziţie. Vrem să mergem în vacanţa din august cu o diferenţă mai mică, aşa că în Ungaria chiar trebuie să terminăm în faţa lui. Nu este un obiectiv uşor de îndeplinit, dar trebuie să reducem imediat diferenţa", a precizat spaniolul.

Am frânat la finalul liniei drepte şi am blocat pneurile spate.

Monopostul s-a dus în dreapta, am corectat, dar apoi s-a dus la stânga şi am pierdut controlul.

Felipe Massa
Pilot Ferrari
Ferrari rămâne doar pe locul trei în clasamentul constructorilor în spatele rivalilor de la mercedes după ce Felipe Massa a abandonat în prima parte a cursei. Deşi iniţial s-a crezut că a fost vorba despre o defecţiune tehnică, brazilianul a recunoscut la final că a fost o greşeală de pilotaj.

"Am frânat la finalul liniei drepte şi am blocat pneurile spate. Monopostul s-a dus în dreapta, am corectat, dar apoi s-a dus la stânga şi am pierdut controlul. Am oprit monopostul, eram în treaptă a cincea, am încercat să ajung în prima treaptă, dar nu am reuşit. Eram blocat în treaptă a cincea, iar motorul a cedat. Am încercat să accelerez pentru a pleca, dar nu a fost posibil", a precizat brazilianul.

Via ESPNF1, ESPNF1

Comentarii (17)

  • JINX!
    1 7
  • vrajeala ....tot vettel iese campion
    15 14
  • @danielpopescu85: vezi ca ai facut o greseala. diferenta e de 34 de puncte. asta conform matematicii mele:) (157-123=34)
    8 0
  • @madslayer: Corect, 34 de puncte. Multumesc!
    4 4
  • andrey_1293
    Alonso asta spune niste chestii care nu mai au rostul deja. El din Malaezia tot zice ca trebuie sa termine cat mai sus in puncte si in fata lui Vettel dar inafara de Silverstone (unde daca cutia lui Vettel rezista, ii dadea iar ceatza lui Alonso) a cam dat-o in bara. La inceputul anului masina Ferrari se arata ca fiind de locul 1-2. Ce sa intamplat? Cum au reusit performanta de a pierde acest avantaj? Vettel macar da vina (serios sau nu) pe vant si grade celsius ceea ce mie mi se pare amuzant. Alonso spune ca e importanta clasarea in fata lui Vettel, echipa spune ca are de imbunatatit monopostul - scuzele astea le vad din 2010 incoace iar pentru o echipa ca Ferrari mi se pare penibil ca de 3 ani ei au aceeasi scuza cu dezvoltarea. Mercedes a plecat de sub ei in 2010 si acum ii cam bate cu fiecare ocazie. Trist, dar asta este. Eu il vad pe Vettel campion la finalul anului.
    16 5
  • andrey_1293
    Si inca o chestie - mai avem 3 curse europene, unde sa zicem ca Red Bull nu exceleaza (asta daca ne bazam pe anii trecuti). Aici ar fi sansa Ferrari sa traga tare si sa recupereze. 34 de puncte diferenta la piloti nu sunt foarte multe dar vin etapele unde Vettel e greu de invins (teoretic) si atunci va avea viata grea Alonso. Dar sa vedem, se pot schimba multe in 2-3 curse asa ca ramane de vazut. Raikkonen pare mai aproape de titlu decat Alonso dar o lupta in 3 in ultima etapa ar fi frumoasa.
    19 3
  • Se duce deja si campionatul asta in aceeasi directie ca si cel din 2011: Vettel campion, RBR campioni. Pacat, as vrea mai mult suspans, macar cum a fost anul trecut.
    Mai sint 10 curse si la piloti Vettel are deja un avans de 34 de puncte.
    La echipe deja diferenta e mult prea mare:67 de puncte. Cum intr-o cursa se pot obtine maxim 43 de puncte (locul 1 si 2 de catre pilotii unei echipe) nici macar un dublu abandon al pilotilor RBR nu ar ajuta prea mult.
    Pacat!
    10 2
  • Aur1989
    Vettel campion din nou!!!
    9 7
  • Ce sa mai zica si el saracu',ca de folosit talentul si la folosit dar degeaba ca nu iese.Daca nu vrea sa plece de la Ferrari sa se faca coeechipier cu Vettel si asa o sa fie si el campion mondial...la constructori.Ciao.
    7 18
  • @marius_kji , cred ca glumesti , am vazut ce buni sunt cei de la redbull la intrarea lui Webber la boxe ,, sunt praff praff
    13 8
  • Davidenko
    Alonso s-a resemnat cu ideea ca si acest an este unul pierdut. Anul trecut a avut un avans de vreo 40 de pct daca nu ma insel si tot n-a fost de ajuns.....

    Mai in gluma , mai in serios ar trebuii sa se gandeasca daca poate obtine macar titlu de vice campion ca Raikkonnen e acolo la panda.
    6 2
  • Cine ar vrea sa mergem la Hungaroring ?
    3 4
  • marusia
    andrey_1293@ unde vezi ca ai bate MERCEDES pe FERRARI?daca te referi doar la calificari da-dar in cursa FERRARI este peste MERCEDES cu mult-sau ne uitam la alte televizoare?
    4 0
  • daca vrea,se pare ca poate...doar daca nu este un joc de cuvinte pentru cine apreciaza genul(vital-vetel)
    2 0
  • da... este vital dar habar nu am cu o a faceti asta. In Germania nici pe softuri nu a reusit sa se apropie de Vetel si Grosjean care erau pe pneuri folosite... masina pur si simplu nu este suficient de rapida.

    Cat despre Felipe, imi para rau pentru el dar Ferrari merge intr0un singur pilot. Este adevarat, se poate intampla oricui sa greseasca, dar cumva sclipirea de la inceputul sezonului s-a pierdut ...

    Sunt fan Ferrari dar tot aud de noi angajari si ma gandesc ca staful va ajunge cat pentru 2 echipe si nimic la rezultate... poate anul viitor vor face un motor care sa le ofere ceva avantaje caci si anul acesta este pierdut.... si spun asta cu parere de rau
    3 0
  • @Davidenko anul trecut i s-au implinit rugaciunile lui Vettel de aceea a ajuns campion
    1 0
  • fan Alonso
    Cred ca spusele lui Alonso or sa ramana la nivelul de vise din pacate...
    Nu se poate pune cu Vitzel daca pleaca tot de pe 8.
    E de vina monopostul Ferrari, care nu e la fel de performant ca cel Red Bull.
    Oricum Vitelul contribuie la titlul mondial doar5%,restul contribuie monopostul.
    Vitelul e campion doar pt ca are cel mai bun monopost.El saracu, n-are pic de talent.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru