Alonso exclude plecarea de la Ferrari în cazul venirii lui Raikkonen

de Daniel Popescu
Marti, 10.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso susţine că "va fi bine" pentru el indiferent de decizia pe care o va lua Ferrari în privinţa coechipierului său, în mijlocul speculaţiilor că echipa a semnat deja cu Kimi Raikkonen.

Indiferent de decizia pe care o va lua echipa va fi bine pentru mine.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Presa internaţională a relatat imediat după Marele Premiu al Italiei că Ferrari a ajuns la un acord cu Kimi Raikkonen pentru sezonul următor, urmând astfel să renunţe la serviciile lui Felipe Massa.

În acelaşi timp, presa a susţinut că Fernando Alonso este profund nemulţumit de decizie şi că ar putea pleca la Lotus, întrucât ar fi dorit ca Massa să-şi păstreze locul în cadrul echipei. Chiar dacă a refuzat să discute în mod direct despre posibilitatea unui parteneriat cu Raikkonen, spaniolul susţine că va rămâne alături de Ferrari indiferent de decizia pe care echipa o va lua în acest caz.

"Îmi este imposibil să vorbesc despre numele unor piloţi pentru anul viitor, pentru că am foarte mult respect pentru Massa. Am muncit împreună din greu timp de patru ani pentru a da tot ce avem mai bun pentru Ferrari. Indiferent de decizia pe care o va lua echipa va fi bine pentru mine şi vom munci în continuare pentru a oferi echipei cele mai bune rezultate.

Ferrari este un mod de viaţă. Echipa mea, a doua mea familie, prietenii mei", a declarat Alonso în cadrul unei discuţii purtate cu fanii pe chatul Ferrari.

Se anticipează că Ferrari îl va anunţa oficial pe Raikkonen drept noul coechipier al lui Alonso în cursul zilei de miercuri.

Via Autosport

Comentarii (12)

  • Intr-una il pomeneste pe Massa, se vede ca este omul sau si incearca sa il pastreze ca si anul trecut. La fel se va intampla si anul acesta.
    11 28
  • Massa chiar merita sa fie mentionat. 8 ani alaturi de Ferrari. Si cu bune, si cu rele. As spune ca au fost mai multe rele. Poate singurele lucruri bune au fost in 2007 si 2008. Asa cum si echipa a ramas mereu alaturi de el. Ce echipa te-ar mai fi pastrat dupa acel accident? Si dupa o revenire slaba cand el era pe 6, iar Alonso se batea pt titlu.

    Nu o sa intre Massa in istoria Ferrari, asta e clar. Dar a muncit mult la aceasta echipa. Sper ca Kimi sa munceasca macar la fel de mult pe cat a facut-o Massa si sa ajute echipa. Uneori nu e important sa ai cele mai multe trofee. Uneori e important sa te simti ca la tine acasa, ca in propria ta familie. Probabil de aceea toti isi doresc sa alerge pentru Ferrari...
    17 31
  • corect
    Asa gandeste un om care intelege rolul sau la echipa. El e "doar" o rotita din sistem, printre cele mai importante dar fara o echipa foarte buna din spatele sau nu are nici o valoare. Si ... da, Ferrari este un mod de viata, e ceva unic in F1. Daca va veni Kimi la ei sper sa ajute echipa cu tot ce are mai bun. Succes Ferrari!
    11 24
  • vettel abandon
    poate poate.... cine stie, asa spera si el la titlu ca altfel.... s-a vazut la monza ca massa daca are monopost pleaca mai bine ca alonso cu toate ca la ferit la start pe spaniol, deci massa doar simplu arbitru precum barrichello pe timpul celuilalt, numai ca cum ferrari nu are nici masina nici pilot pentru titlu, vettel campion pe merit!
    21 12
  • E clar! Kimi nu vine la Ferrari.
    15 6
  • kimi sa ramana la lotus sa dezvolte monopostul daca se crede atat de talentat si sa nu uite ca odinioara la mclaren el nu facea altceva decat sa distruga motoare, toti vor sa roada la osul redbull si privesc in curtea lor cu bale la gura, isi bate rbr joc de formula1 cum isi batea jean todt-beawn-schumi acum 10 ani, cred ca s-a uitat anul cand brawn gp a umilit f1, inteligenta castiga azi, cat timp exista adrian newey in f1 ceilalti sa spuna pas.
    21 14
  • SchumyTW
    Massa a plecat de la Ferrari:
    http://instagram.com/p/eFyM4QHLf1/
    0 1
  • Tocmai am vazut pe un site de socializare ca Massa nu va mai fi la Ferrari anul viitor. Acum ramane de vazut cine vine....Raikkonen sau Hulkenberg?
    3 0
  • Sa vorbesti de abandonuri cand vitzel a luat titlul in 2012 pe abandonurile lui Alonso. E culmea sinceritatii,
    4 3
  • JugaruGabi
    "From 2014 i will no longer be driving for Ferrari. I would like to thank the team for all the victories and incredible moments experienced together. Thank you also to my wife and all of my family, to my fans and all my Sponsors. From each one of you I have always received a great support! Right now I want to push as hard as possible with Ferrari for the remaining 7 races. For next year, I want to find a team that can give me a competitive car to win many more races and challenge for the Championship which remains my greatest objective! Thank you all. Felipe"

    Well well... the plot thickens...
    4 0
  • BBC anunta ca Raikkonen va fi noul coechipier a-lui Alonso. :-??
    1 1
  • Raikonen va fi la Ferrari! Asa spun cei la BBC.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru