Presa anticipează o rocadă spectaculoasă: Raikkonen la Ferrari, Alonso la Lotus!

de Daniel Popescu
Luni, 09.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Presa internaţională susţine că Ferrari îl va înlocui pe Felipe Massa cu Kimi Raikkonen şi că Fernando Alonso va pleca la Lotus pentru a evita un parteneriat cu fostul campion mondial.

Nu ştiu nimic. După ce aflu, vă voi spune.

Kimi Raikkonen
Pilot Lotus
Ferrari a anunţat sâmbătă seară că va lua o decizie finală cu privire la numele coechipierului lui Fernando Alonso pentru sezonul 2014 în câteva zile, iar un anunţ oficial este aşteptat în cursul zilei de miercuri.

Cu toate acestea, mass-media din Germania susţine că Ferrari a luat deja o decizie finală şi că l-a ales pe Kimi Raikkonen drept înlocuitor pentru Massa. Informaţia a fost dezvăluită imediat după cursa de la Monza de publicaţiile Auto Motor und Sport şi Bild, dar şi de postul de televiziune RTL.

Sursele citate afirmă că finlandezul va fi plătit cu 20 de milioane de euro pe an, suma asigurată de Shell şi Santander, doi dintre sponsorii Scuderiei.

Informaţiile au fost însă negate de Raikkonen, care afirmă că nu a fost informat despre o decizie luată de echipa italiană. “Nu ştiu nimic. După ce aflu, vă voi spune”, a precizat el.

La rândul său, Massa afirmă că Ferrari va face un anunţ oficial doar după ce preşedintele Luca di Montezemolo îl va informa despre decizie în cadrul unei întâlniri private.

“Montezemolo nu va anunţa nimic fără să vorbească cu mine, asta este sigur. Iubesc Ferrari, dar şi celelalte echipe ştiu de ce sunt capabil”, a precizat el.

ALONSO AR URMA SĂ PLECE LA Lotus

Cu toţii avem planuri şi planuri de rezervă. Dacă Alonso bate la uşa mea, voi răspunde. Sper doar să-l pot plăti.

Eric Boullier
Sef Lotus
Publicaţiile germane Bild şi Welt susţin că Alonso este profund nemulţumit de preconizata revenire a lui Raikkonen la Ferrari şi că este dispus chiar să plece de la echipă, chiar dacă la Monza afirma că este pregătit să-şi prelungească actualul acord scadent la finalul anului 2016.

Sursele citate afirmă că spaniolul ar urma să semneze cu Lotus, acolo unde ar deveni liderul echipei, însă ar beneficia de un monopost mai puţin competitiv. Un astfel de parteneriat depinde şi de întărirea parteneriatului tehnic dintre Lotus şi furnizorul de motoare Renault, însă şeful Eric Boullier a admis că ar fi interesat de semnătura dublului campion mondial.

“Cu toţii avem planuri şi planuri de rezervă.

Dacă Alonso bate la uşa mea, voi răspunde. Sper doar să-l pot plăti! Încercăm să stabilim o relaţie cu Renault şi Total, care este importantă din punct de vedere tehnic, dar care ne-ar putea ajuta şi pe plan financiar”, a precizat el.

Via Motorsport

Comentarii (28)

  • Vise, vise si iar vise. Visele umede ale presei...

    Alonso are contract semnat cu Ferrari pana prin 2016, daca nu ma insel. Santander il sustine pe Ferrari. Alonso a adus Santander la Ferrari. Cu siguranta banca spaniola nu-si va schimba preferintele atat timp cat Alonso va fi in F1. Daca pleaca Alonso, pleaca si Santander. Si cu cine inlocuieste Ferrari acest sponsor urias care le da vreo 40 de mil pe an? Santander cu siguranta nu-i va plati salariul lui Kimi care in ultimii 2 ani n-a avut nicio sansa la titlu.

    Un cuplu Alonso-Kimi e mult mai plauzibil decat plecarea spaniolului de la Ferrari. Probabil salariul lui Alonso va scadea la 15 mil, iar Kimi va primi 10-15 mil.
    20 31
  • Mi-ar surade ideea unei reveniri.Poate asa impreuna vor putea face ceva impotriva "taurilor".... vedem...

    Someone has to stop Vettel!!
    17 29
  • De dragul sa faca spectacol si sa ia ochii la lume, presa a ajuns sa manance si rahat ca sa reuseasca asta. La cate neadevaruri spun cred ca vor ajunge sa fie confundati cu prezicatorii de cutremure sau de sf.lumii.
    15 26
  • Ramane Massa.:(
    3 16
  • aidade
    iar da Alonso bir cu fugitii? El grande fricoso, grande doar cu anumiti coechipieri umili...
    Si Ferrari il lasa sa plece pe Alonso doar sa il ia pe Raiko asa ca in 2007 cand l-au lasat pe Schumi sa se duca-n doru leli daca nu vrea sa dea piept cu Chimi? Ar fi cea mai tare razbunare a lui Chimi (pe langa sapsce mil da parai)
    10 22
  • ciuleandra
    Mare dragoste mare Alonso & Ferrari. Despartirea ... cu scantei
    5 15
  • telul lui Alonso in F1este sa fie pilot nambar oan. Unde l-o primi asa, la Minardi daca altii nu vor. Bai da cum i-a prostit 4 (patru) ani p-astia de la Ferrari cica echipa de top ...
    20 15
  • branza
    @sunci
    ai dreptate, la McLaren si-a aratat singur usa din dos ca nu-i incapeau in echipa aerele de vedeta inchipuita. Dar i-a gasit destul de fraieri pe cei de la Ferrari
    21 14
  • staruenergizant
    Nu pleaca nicaieri Alonso :))-spre deosebire de championul energizant care afirma una dar a facut alta Alonso n-are nicio treaba cu parteneriatul lui Kimi.
    10 18
  • staruenergizant
    Nu pleaca nicaieri Alonso :))-spre deosebire de championul energizant care afirma una dar a facut alta Alonso n-are nicio treaba cu parteneriatul lui Kimi. Apropo, stirea asta e de o saptamana buna...:)))
    7 16
  • singaporezul
    Button la Ferrari,Kimi la McLaren,Hulkenberg si Massa la Lotus,Grosjean pe aratura si toata lumea e fericita......cred.
    9 22
  • andrey_1293
    De ieri de dupa cursa se tot zvoneste ca Raikkonen ar fi ajuns la un acord pentru 2014 cu Ferrari, in locul lui Massa si ca anuntul va fi facut public maine sau miercuri. Cat despre plecarea lui Alonso, pura fantezie.
    15 19
  • staruenergizant
    Fernando si Kimi la Ferrari, sa le rupa coarnele taurilor in 2014!Atunci sa-l vad eu pe micutul vetel!
    14 20
  • Si daca ar veni la Kimi, ce crezi ca ar putea face duetul daca nu au masini bune...
    8 15
  • anunt "bomba"
    o veste invioratoare si anunt bomba, in rest minciuni pu bani (asta e pu presa sa faca stire bomba).. la cite am asistat pin acum..eheee!
    Nu demult era anunt ca Alonso isi prelungeste contractu cu Ferr..
    2 13
  • ar fi ekipa cu cel mai mare rating daca ar fi Alonso-Raikko la Ferr. dar asta e imposibil!
    3 14
  • Presa germana de 2 parale. Stupid si complet ilogic. Posibil sa fie mana lui Marko la mijloc. Pe langa asta nu cred in revenirea la Ferrari a lui Kimi.
    1 14
  • Daca cei de la Ferrarii ar avea un management bun nu ar mai sta pe ganduri si l-ar aduce in echipa pe Nico Hulkenberg. Dupa parerea mea are toare sansele sa devina campion mondial daca ar avea o masina buna. Anul trecu in Brazilia a condu cursa si s-a batut de la egal la egal cu cei de la McLaren, in conditiile in care Force India era inferioara Mclaren. Iar in aceeasi cursa pilotii Ferrarii au fost in urma lui Hulkenberg in conditiile in care singura varianta pentru Alonso si Ferrari era castigarea cursei. Iar anul acesta la Monza, cu o masina mai slaba decat Force India de anul trecut (dar si de acest an) a reusi un rezultat bun in calificari dublat de un rezultat bun in cursa. A reusit sa ramana concentrat pe toata durata cursei si nu a facut greseli. Se apara bine si depaseste rapid. Nu este nevoie decat sa privim clasamentul cursei pentru a observa ca s-a situat in fata lui Raikkonen, Hamilton, Rosberg, piloti mai bine cotati si care dipun si de masini mai bune. In cocluzie Nico Hulkenberg va fi noul campion in formula 1 daca vreo echipa de top are inspiratia sa-l transfere.
    10 14
  • e clar, massa pleaca, finalul declaratiei lui e concludent "iubesc ferrari, DAR SI CELELALTE ECHIPE STIU DE CE SUNT CAPABIL" . alonso nu pleaca de la ferrari iar cel mai posibil kimi ii va lua locul lui massa
    12 16
  • andrey_1293
    @DRS11 - sa nu il ridicam in slavi pe Hulkenberg. Este un pilot bun, si mie imi place de el dar totusi este singura cursa buna pe care a facut-o anul acesta. A punctat doar de 5 ori, de 3 ori a facut-o de pe locul 10. Masina nu e grozava, se descurca totusi cu ea dar a fost in fata lui Ham, Ros, Rai doar cursa aceasta.

    Ar fi bun un transfer la Ferrari - el primeste mai multi bani, echipa e de top, capata experienta avandu-l coechipier pe Alonso. Si Ferrari ar iesi bine cu Alo-Hul la anul - Ferrari probabil o sa-i dea un salariu mai mic decat ceea ce are acum Massa, va fi clar un pilot nr 1 si un pilot nr 2, dar eu sincer nu as vrea sa-l vad la Ferrari pentru ca va ramane sub Alonso cel putin pana in 2016 (in functie de contractul spaniolului). Va lua statutul lui Massa, locotenent care trebuie sa se sacrifice tot timpul iar eu cred ca Hulkenberg poate mai mult de atat.

    Probabil pentru Ferrari nu va fi benefic nici cuplul Alonso-Raikkonen pentru ca finlandezul nu va accepta niciodata locul 2 in echipa si ii va face zile negre lui Alonso dar cred ca asta va fi cuplul de piloti la Ferrari la anul.
    4 13
  • andrey_1293 - si la Nurburgring a facut o cursa buna. Avand in vedere ce masina are Hulkenberg s-a descurcat bine anul acesta, a scos mult dintr-o masina slaba la o echipa fara bani care nu a prea investit in dezvoltarea monopostului. Eu cred ca la Ferrari, chiar din postura de pilot nr.2, o sa puna presiune pe Alonso. E tanar si 'in foame' de performanta. Si nici nu mi se pare a fi pilotu care se multumeste doar cu statutul de pilot Ferarri, facand in rest jocul lui Alonso.
    3 13
  • Cred ca declaratia lui Briatore este suficienta acesta declarand in urma cu ceva vreme ca Alonso nu se teme de un coechipier puternic la Ferrari. Cu alte cuvinte impresarul lui Alonso spune cu subiect si predicat ca totul este in regula si Kimi poate veni la Ferrari. Nu la fel s-a petrecut la RedBull. O configuratie Alonso-Kimi este usor riscanta dar merita pentru a contrabalansa ofensiva Mercedes care au doi piloti f buni.
    5 13
  • Briatore o da la ocolit. Nu e vorba ca nu se fereste Alonso ci ca Ferrari nu mai rabda si nu mai pune botul la pretentiile lui Alonso. Pana acum Alonso s-a tot opus iar Ferrari i-au dat credit. Dintr-o data nu se mai opune? Nu prea cred...
    3 14
  • @thore
    Sa nu ne ascundem dupa deget. Raikkonen la fel a facut la Lotus, l-a transformat prin contract pe Grosjean in locotenent. Chiar daca de multe ori francezul l-a inmuiat rau pe Kimishor in calificari si cursa. E drept, Grosjean n-a avut experienta si a gafat mult. Fiecare vrea sa-si domine coechipierul si sa fie nr.1 cine nu recunoaste e un mincinos. Esti fan Kimi, sa fii sanatos, dar daca va face la Ferrari ce a facut in 2008 nu cred ca mai prinde un contract pt 2015.Ferrari nu e Lotus.
    6 14
  • DACA FERRARI STA IN BAZA SPONSORIZARII DIN PARTEA BANCII SANTANDER ,AR TREBUI SA SE RETRAGA DIN F1.
    3 14
  • Nu e echipa sa nu stea-n baza sponsorilor.
    Nici macar RBR nu (mai) sta in banii lui Mateschitz acuma, grosul vine tot din sponsorizari.
    In conditiile in care bugetul lui Ferrari anul trecut era undeva pe la 160 milioane de EUR, nu e simplu nici macar pentru FIAT sa pompeze singura suma asta. De-aia s-a pus accent mereu pe sponsori. Sa nu mai bagam in discutie criza auto care parca nu se mai termina, Chrysler care-i suge de bani pe italieni, si alte mizilicuri de genul asta. Da, Ferrari sta financiar mai bine decat altii, dar nu-i da mana sa renunte la sponsori neam.

    Daca pleaca Santander (si e un mare DACA, fiindca Santander nu va pleca decat va pleca si Alonso - si nu vine Button in schimb) sponsorul principal al lui Ferrari va ramane Philip Morris (Marlboro). Sponsor mare, nu-i vorba, dar care merge pe sarma de cand cu interzicerea reclamei pentru tigari, n-are voie sa isi afiseze numele pe masina, si plateste bani grosi doar pentru livery (schema de vopsire rosu-alb triunghi). E posibil oricand ca vreun CEO de pe la Philip Morris sa conchida ca platesc prea mult comparativ cu ce primesc...si sa se care cu tot cu bani...prin urmare Santander e un client strategic pentru Ferrari. Si Alonso stie al dracu de bine asta, de-aia ii si da mana sa mai ridice capul.
    0 11
  • @HannahsLaw: If you could hand-pick your next team-mate who would you choose?
    @alo_oficial: Well, I said yesterday to the media it’s not possible for me to talk of any name for next year because I have a lot of respect for Felipe. We’ve been working very hard and close for 4 years to give Ferrari the maximum. Whatever decision the team will take will be good for me and we will keep working to give Ferrari the best results possible. De la Ferrari pleaca doar Massa.
    0 11
  • Asta e posibil, deja Alonso schimba tactica (probabil ca s-o fi semnat ceva).
    Da' ce naiba se intampla cu threadurile astea, ca toate posturile sunt ascunse. Care-i desteptul de blocheaza conversatiile tot dand dislike?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru