Alonso: "Inca putem lupta pentru titlu"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 22.04.2009
Fernando Alonso considera ca Renault are inca potentialul de a lupta pentru titlul mondial in urma performantelor realizate in China.

Renault a castigat doar 4 puncte in primele trei curse ale noului sezon competitional, in ciuda faptului ca Fernando Alonso a demonstrat in China ca francezii sunt pe drumul cel bun.

Beneficiind de un nou deflector in stilul Brawn GP, Williams si Toyota, Alonso a terminat pe locul 2 calificarile de la Shanghai, insa o strategie nepotrivita in cursa l-a privat de o clasare in puncte. Acest lucru il determina pe dublul campion mondial sa fie increzator ca Renault este in continuare in lupta pentru titlul mondial.

"Speram sa repetam performanta din China (n.r - si in Marele Premiu al statului Bahrain) pentru a putea ajunge in Q3 si pentru a lupta pentru puncte in cursa. Campionatul este inca la inceput si echipa a facut deja progrese incredibile, fapt ce imi da incredere ca putem inca sa luptam pentru titlu", a declarat Alonso in cadrul unui preview al echipei sale.

"Vom avea mai multe update-uri cand revenim in Europa, dar in acest moment al anului este important sa castigam cat mai multe puncte posibil in fiecare cursa pentru a lupta pentru titlu la finalul sezonului".

La randul sau, Nelson Piquet Jr spera sa obtina un rezultat promitator in cursa de la finalul acestei saptamani, iar optimismul sau este justificat cel putin partial de faptul ca monopostul sau va avea implementat in Bahrain noul tip de deflector.

"Piquet Jr. va avea noul deflector la timp pentru cursa din Bahrain. Pur si simplu nu a fost posibil sa producem doua pentru Marele Premiu al Chinei de weekendul trecut. Cred ca am facut o treaba foarte buna sa aducem unul in China", a declarat Bob Bell, directorul tehnic al Renault.

Echipa franceza a renuntat la utilizarea sistemului KERS in cursa de la Shanghai, considerand ca acesta nu le va aduce un spor semnificativ de performanta. Echipa nu a decis inca cum va aborda Marele Premiu al statului Bahrain, o decizie in privinta utilizarii tehnologiei KERS urmand sa fie luata pe parcursul acestei saptamani. "Vom considera meritele tehnologiei KERS cursa de cursa, pentru ca este evident ca sistemul te face mai rapid indiferent de circuit. Depinde de natura circuitului, asa ca vom continua sa decidem asta in functie de fiecare cursa", a mai precizat oficialul britanic.

Via | Autosport

Comentarii (12)

  • Dani ...
    "Fernando Alonso considera ca Renault are inca potentialul de a lupta pentru titlul mondial in urma performantelor realizate in China" nu este o declaratie despre echipa sa ca are sanse sa castige campionatul ?
    0 0
  • Dani ...
    Multumesc pentru raspuns !
    0 0
  • ctlnmihai
    @michelle_b
    Cred ca e iesit si el la o pizza...
    0 0
  • ctlnmihai
    nope, nu a fost iesit, pentru ca a intrat la stire si a editat detaliile. Doar ca are tastatura blocata pe "ignore", pentru ca am dreptate :(
    0 0
  • michelle_b
    hai sa fim umani:)...
    0 0
  • ctlnmihai
    @michelle_b
    am inteles.. inca un fan de-al tau..:D :D
    0 0
  • diesel08, ctlnmihai
    diesel08: hmmm, credeam ca suntem ! ctlnmihai : dap, unul din cei mai vechi =))
    0 0
  • michelle_b
    dupa cum tachinezi admin.:))...n-as zice:))))
    0 0
  • si acum on-topic :P
    chiar am incredere ca daca Renault ii poate oferi un monopost competitiv, Fernando poate "recupera" fara probleme ! Desi sunt fan Kimi, Fernando are tot respectul meu si, in opinia mea este la ora actuala cel mai titrat pilot in activitate. Este talentat, muncitor, foarte, foarte ambitios, "luptator". Nu spun ca ceilalti 19 nu sunt piloti sau ca nu pot iesi campioni ! Am tot spus si acum repet: sunt cei mai buni 20 piloti din moment ce au ajuns in virf [ups, aici am o mare stringere de inima la adresa lui Piquet. Sincer!]. Insa fiecaruia dintre ei parca ii lipseste "ceva", care se regaseste putin mai mult la altul. Inainte de a fi piloti, sunt oameni si este firesc sa nu fie perfecti. Si, tot asa este firesc sa mi se spuna ca nu am dreptate. E doar opinia mea de fan, nu sunt experta, dar Alonso mi se pare ca reuseste sa le imbine pe toate cel mai bine, desi nu exceleaza el chiar la fiecare in parte. Si, cu dedicatie pentru ctlnmihai [:D] nu cred ca Fernando este perfect ! [Kimi este :P]
    0 0
  • Kimi
    Kimi este un talent cert insa nu cred ca mai "vrea" prea multe de la F1.Cand vrei trebuie sa te indarjesti chiar daca vremelnic,soarta iti este potrivinica.Un individ de succes STIE sa-si apropie SANSA:),nu asteapta sa fie "lovit" de noroc.Evident,o parere.Alonso,sunt convins,vrea si va "recidiva" redevenind campion mondial.Din cei 3 campioni mondiali care alearga cei care inca isi doresc cu ardoare acest lucru imi par a fi Fernando si Hamilton.Asta nu inseamna ca nu-mi este drag Kimi:)...este un mic boem si apreciez;)
    0 0
  • Alonso nu prea arunca cu vorbe
    Am observat ca Alonso nu are obiceiul de a fi "diplomat". Cand nu i-a mers masina a spus-o fara ocolisuri si asta ma face sa cred ca declaratiile lui despre masina de anul acesta cum ca nu ar avea nici o hiba ci doar nu s-a ajuns la potentialul ei maxim ma face sa-i iau in calcul declaratia.
    Anul trecut a castigat cele mai multe puncte in a doua jumatate a sezonului, si atat timp cat mai multe echipe isi impart punctele la inceput de sezon atunci sunt sanse sa vedem campionatul castigat de echipe din plutonul secund dar care in urmatoarele 3 curse imbunatatesc substantial masina.
    0 0
  • Alonso
    Ceea ce spune michelle despre Alonso, este perfect adevarat, dar as mai adauga o calitate pe care putini din actualii piloti o au si anume pe aceea de a sti cum sa se faca inteles de catre tehnicienii echipei. Din acest motiv, precum si pentru faptul ca spusele lui CatalinF1 sunt adevarate, cred in declaratiile lui Alonso. In plus asa cum spune diesel08, Alonso isi doreste cu ardoare sa castige si in cele din urma o va face, dar spre desebire de altii cu sportivitate.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru