Alonso, increzator in noul monopost Renault

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 13.02.2009
Fernando Alonso este optimist in privinta performantelor noului monopost Renault, in ciuda rezultatelor modeste obtinute in teste de noul R29.

Inca de la debutul pe circuit de luna trecuta, monopostul Renault R29 a obtinut constant cele mai slabe rezultate in sesiunile de teste, fapt ce a determinat echipa sa renunte la testele de la Barcelona de saptamana viitoare pentru a rezolva problemele inainte de Marele Premiu al Australiei.

Chiar si in aceste conditii, Fernando Alonso ramane increzator in calitatile masinii pe care o are la dispozitie si spune ca este mult prea devreme pentru a trage concluzii.

"Este imposibil sa tragem concluzii legate de cine va fi rapid in acest sezon si cine nu. Evident, este mai bine sa fii in fata decat in urma, dar prima cursa va fi in Australia si acolo este locul in care trebuie sa fim rapizi. Oricum, masinile de la Jerez nu vor fi si cele care vor concura in Australia", a declarat spaniolul in cadrul unui interviu acordat publicatiei AS.

Spre deosebire de zilele precedente, Alonso a reusit sa parcurga joi 133 de tururi, fapt ce i-a permis sa obtina date importante despre comportamentul monopostului.

"Mai avem mult de munca. Am obtinut multe date si, inceputul cu incetul, rezolvam problemele, ceea ce este perfcect normal cu o masina noua. Masina de aici este la fel cu cea care a fost prezentata oficial. Va trebui sa mai asteptam cateva teste pentru marile imbunatatiri", a mai precizat dublul campion mondial.

Viziunea sa nu este insa impartasita si de conationalul sau Pedro de la Rosa, care este circumspect in privina sanselor la titlu ale echipei franceze. Pilotul de teste al echipei McLaren a marturisit ca, in opinia sa, team-ul condus in prezent de Ron Dennis va lupta pentru titlu cu Ferrari. Intrebat daca Renault poate fi surpriza placuta a noului sezon, de la Rosa a precizat ca cele mai multe imbunatatiri pentru 2009 le-ar putea consemna Williams.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru