Alonso, interesat să concureze în Cursa de 24 de ore de la Le Mans

de Daniel Popescu
Luni, 16.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso a dezvăluit că intenţionează să concureze în Cursa de 24 de ore de la Le Mans după ce se va retrage din Formula 1.

Mi-ar plăcea să concurez în ambele competiţii în acelaşi timp, dar cred că trebuie să aştept până termin cu Formula 1.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Fernando Alonso a fost invitat special al Cursei de 24 de ore de la sfârşitul săptămânii trecute, atunci când a fluturat steagul care a marcat debutul competiţiei.

Impresionat de ceea ce a văzut pe circuitul de la Sarthe, pilotul Scuderiei Ferrari a dezvăluit că intenţionează să concureze în Cursa de 24 de ore de la Le Mans după ce se va retrage din Formula 1.

"Mi-ar plăcea să concurez în ambele competiţii în acelaşi timp, dar cred că trebuie să aştept până termin cu Formula 1. Dar cu siguranţă voi concura aici", a declarat el.

Contractul lui Alonso cu Ferrari expiră la sfârşitul sezonului 2016, iar presa internaţională speculează că producătorul italian intenţionează de asemenea să concureze la Le Mans cu un prototip LMP1.

Alonso afirmă că dorinţa de a concura la Le Mans este justifica parţial şi de atmosfera care înconjoară anual acest eveniment.

"Competiţia este foarte deschisă, foarte apropiată de fani şi sunt atât de multe maşini. Iar când ai multe maşini există mulţi mecanici şi se creează o mare familie, aşa că atmosfera este grozavă", a adăugat el. 

Comentarii (14)

  • Mai bine ai face ceva in F1.
    16 29
  • Nu inteleg de ce nu pleaca odata in anduranta , ca si pilot de F1 e un zero barat !!!
    15 40
  • stai bre aici, vrei sa te faci de ras si la LM? Aici macar ai presa de parte ta, ca fenomenale da nu-i masina. Acolo o sa te desfiinteze si presa
    7 11
  • waw ce profil, cum sa nu ii inmoi inima rusoaicei cu asa ceva. Imi aduce aminte de un coleg zis Bombe prin clasa a doua. A ramas de patru ori repetent pana s-a lasat de scoala. Exact profilul asta avea, mai putin sapca si barba
    7 10
  • iar te-ai intilnit cu Antonio Garcia la Le Mans,iar ti-a bagat"fitile"?Cit despre LMP1,alea iti"inghit"toate resursele,imposibil in ambele competitii
    5 8
  • Alonso se potriveste perfect in anduranta. Sper sa nu participe cu Ferrari, caci va trebui din nou sa suporte umilinta de a avea o masina mai lenta decat competitia. Sa aleaga o echipa de top si poate castiga din primul an.
    17 12
  • Prelipceanu
    Ma gandesc acum , nu fara sa zambesc, cu cine s-ar mai fi batut RedBull in ultimii 4 ani daca Alonso se ducea in in alte competitii :).....Sper sa ramana si sa nu aiba o masina dominanta ca sa avem spectacol.
    9 2
  • GrosJan
    LM e alta mancare de peste. Sunt fosti piloti de F1 in LM cu destul succes? Sunt, dar asta nu inseamna nimic pentru Alonso. Chiar daca masinile de la P1 sunt apropiate de masinile de F1 ca performante, cand vine vorba de pilotat sunt destul de diferite.
    E putin probabil ca un pilot sa fie eficient in ambele formule pentru ca nu poti avea un stil sa le impaci pe amandoua foarte bine. In LM au avut succes piloti de F1 care nu prea avura si in F1 si ma gandesc prima data la Wurz. Poate unii nu stiu dar Webber nu e prima data la LM, a mai fost si inainte de F1. Oricum, cei mai buni piloti din LM nu au trecut macar prin F1.

    Alonso nu are decat sa incerce si sa vada, dar pentru el care a fost bun in F1 e cu atat mai putin probabil sa se descurce cu toate ca nu imposibil. Pare aiurea dar asta e realitatea, stilul dicteaza eficienta si nu poti avea un stil bun la toate.
    4 3
  • Ferrari-cistiga LE MANS
    http://corseclienti.ferrari.com/2014en/2014/06/fia-wec-le-mans-24-hours/
    3 1
  • GrosJan
    Si inca ceva: daca vrea cu adevarat LM atunci trebuie sa renunte acum la F1 si sa intre in LM. Nu mai e chiar tinerel, daca chiar poate face ceva in LM doar in forma poate face, batran in niciun caz.

    Kimi a fost criticat ca a plecat in WRC, dar Kimi vroia cu adevarat WRC si singurul moment bun sa incerce acolo era cand a si incercat, inca tanar. Asa stie sigur ca nu era facut pentru WRC, nu are regrete ca a incercat prea tarziu daca ar fi incercat dupa ce s-ar fi retras definitiv din F1 si batran pentru motorsport.
    4 4
  • Incredibil cum le stiti voi pe toate. Stiti cum e si in F1 si la LM si in WRC, cum e si cu Alonso si ce trebe sa faca el. Ma intreb daca stiti ce sa faceti si cu vietile voastre asa cum stiti ce sa faceti cu ale altora.
    8 3
  • suparat bog-danele? Lasa tu, ca alonso face performanta si la 70 de ani, ce stiu astia, noi doi stim mai bine
    2 3
  • GrosJan
    mei, eu am lasat marja de eroare zicand "putin probabil sa se descurce cu toate ca nu imposibil". Nu am gresit nici cand a revenit Schumacher in F1. Nu pentru ca as fi avut ceva cu Schumacher atunci am comentat astfel (dimpotriva chiar, cred ca e cel mai bun din toate timpurile) ci pentru ca eu nu postez partinitor, sunt obiectiv indiferent despre cine e vorba.

    Cand Mika a spus ca Kimi se va impune in acest an in fata lui Alonso pentru ca (aici motivele lui Mika) am spus si atunci ca nu se stie desi sunt oarecum fan Kimi si deloc fan Alonso.

    http://www.automarket.ro/formula1/hakkinen-raikkonen-il-va-invinge-pe-alonso-datorita-stilului-de-pilotaj-54830.html

    Oricum, eu nu as paria pe Alonso in LM nici acum si cu atat mai putin dupa ce se retrage batran din F1.
    1 3
  • GrosJan
    cand a revenit Schumacher in F1, am facut un mic comm in care spuneam de ce se va impune coechipierul lui Schumacher in fata acestuia. Asta desi eram poate cel mai mare fan al lui Schumacher care posta acolo. Rezultatul a fost ca eu eram singur intr-o tabara si ceilalti mi-au sarit efectiv in cap, atacuri la persoana & co. Asta e diferenta intre cineva care stie ce spune (cat de cat) si vrea o discutie obiectiva si cineva care e doar fan si posteaza ca atare adica fara sa gandeasca, doar cum simte, impresii & shit
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru