Alonso: "Lupt pentru titlu împotriva lui Newey şi Vettel"

de Daniel Popescu
Sambata, 27.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso consideră că nu luptă numai cu talentul lui Sebastian Vettel pentru a câştiga titlul mondial, ci şi cu geniul lui Adrian Newey, directorul tehnic al echipei Red Bull.

Trebuie să punem presiune pe Red Bull în aşteptarea unei greşeli, a unei probleme la pitstop sau a unei probleme de fiabilitate.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Fernando Alonso a sugerat încă o dată că Ferrari a rămas în urmă cu dezvoltarea monopostului, afirmând că lupta sa pentru titlul de campion nu se duce numai cu Sebastian Vettel, ci şi cu Adrian Newey, directorul tehnic al echipei Red Bull.

Spaniolul şi-a pregătit deja strategia pentru cursa de duminică şi spune că este vital să-i depăşească la start pe Lewis Hamilton şi Jenson Button pentru a ajunge cât mai repede în spatele rivalilor de la Red Bull.

"În acest moment nu luptăm numai împotriva lui Vettel, ci şi împotriva lui Newey, pentru că echipa a terminat pe primul sau al doilea loc în ultimele patru curse. Nu este uşor să luptăm, în special sâmbăta, dar duminica suntem mai competitivi. Mâine trebuie să-i depăşim pe cei de la McLaren cât mai repede posibil şi să punem presiune pe Red Bull în aşteptarea unei greşeli, a unei probleme la pitstop sau a unei probleme de fiabilitate", a declarat el.

Urmareste Automarket
Chiar dacă poziţia a cincea pe grila de start nu îl avantajează în perspectiva luptei pentru victorie, Alonso admite că în acest moment Red Bull şi McLaren deţin un monopost mai competitiv.

"Cred că este normal să fim în spatele Red Bull şi McLaren.

Chiar dacă pare dezamăgitor, cred că este poziţia noastră normală şi trebuie să reuşim. Force India şi Kimi Raikkonen sunt rapizi şi am putea ajunge rapid pe locurile opt sau nouă. Locul cinci este al nostru şi este o poziţie bună de start pentru mâine", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (31)

  • GrosJan
    Vettel: "lupt pentru titlu impotriva lui Alonso si Massa"
    pana la urma titlul se decide la puncte, nu?
    14 20
  • bbrunes
    Cred ca stie el ce stie..aproape ca lupta doar impotriva lui Newey, vinovatul in mare parte a rezultatelor lui Vettel. Pozitia pe grila e in regula, e in regula ca il are pe Massa in preajma si astfel are sanse de 50% sa nu fie lovit din nou de cine stie ce amator.
    20 12
  • Lupta cu panaramele alea de asa zisi ingineri pe care ii are Ferrari.
    35 2
  • GrosJan
    Byrne ala nu e rau deloc. Masina Ferrari e foarte aproape de RBR, NU se stie sigur care e ordinea. Cum spuneam diferenta e prea mica.
    Sa spunem ca Ferrari face un tur ideal in 1.34.5
    Rbr face un tur ideal in 1.34.7
    Deci Ferrari e mai rapida decat RBR cu 200 milisecunde/tur.
    E posibil ca Vettel sa faca cu RBR 1.35.3
    E posibil ca Webber sa faca cu rbr 1.35.4
    Iar Alonso cu Ferrari 1.35.6
    Vettel avand un deficit de 0.6 sec fata de ideal
    Iar Alonso avand un deficit de 1.1 sec fata de ideal

    Nu va ofuscati, sunt deficite rezonabile, poate chiar am fost generos cu ei... daca ati sti cate greseli apar intr-un tur al lor ... ca sa nu mai zic de setarea care niciodata nu e cea ideala.

    Este posibil scenariul, foarte posibil chiar Nu avem de unde sa stim
    Si uite asa RBR pare mai rapida ca Ferrari.

    Scenariul poate fi si pe dos, nu zic nu. DAR:

    Pentru simplul fapt ca este practic posibil un astfel de scenariu, nu putem concluziona CU SIGURANTA ca RBR e mai rapida decat Ferrari. Voi puteti sa cititi presa de senzatie, eu stiu ce inseamna timpii.
    14 26
  • GrosJan
    da, stiu @GrosJan esti un ... du-te de ... lasa F1 etc.
    Trezirea!
    o echipa poate sta ani buni in mediocritate din cauza pilotilor. Pana la urma totul se reduce la timpi, Putem avea ceva in culise si altceva sa apara vizibil ca "evident" pentru specialisti.
    Dar "specialistii" astia doar citesc pe net, nici macar o cursa cu AI nu au dat ca sa intelaga ca timpii sunt ceva din fizica nu din inima.
    Trezirea!
    9 16
  • andrey_1293
    Intre Alonso si Vettel, pe langa cei doi piloti McLaren, se mai afla si Webber care nu este o piesa usoara. Probabil nu-l inghite pe Vettel pentru faptul ca este favoritul si protejatul echipei, dar cred ca stie ca echipa il vrea ca pe un paravan contra Alonso. Alonso stie ca tre sa treaca de linia a 2-a repede, dar daca face asta, Webber cred ca ii va face o cursa amara. Probabil curse. Maine, ca si restul campionatului va fi intens. Numai bine
    10 1
  • indianu
    Din pacate, lupta lui Alonso se da si cu Ferrari, si cu Reb Bull, pentru ca acolo mai e si Webber, generos si umil sa cedeze pozitii mereu cand Vettel e in spatele sau. Daca ar fi luat pole-ul, iar rata startul. Apoi un pilot care nu e in stare sa ia startul, de ce il mai tii la echipa? Cand Maldonado pleaca mai bine(poate chiar si sa-l fure), cand mai e si un Hulkenberg, Sutil?
    Apoi, din pacate, Alonso lupta singur. Nu stiu cat poate Massa sa-l ajute. Poate doar cu un atac direct asupra lui Vettel. Un abandon al lui Vettel ar transa lupta pentru titlu in favoarea spaniolului. Insa Massa e fricos, datorita accidentului din trecut si nu va face asa ceva, chiar va ceda in fata lui Vettel daca va fi aproape de un contact cu germanul.
    Alonso e singur, iar un titlu castigat in aceste circumstante e cu atat mai meritat, mai frumos si mai de apreciat, decat cele doua castigate in 2005, 2006 sau decat cele doua ale lui vettel.
    12 9
  • GrosJan
    @GrosJan, esti un mare "specialist" dar nu prea le ai cu F1 etc. Uita-te la McLaren, sunt in mediocritate de 4 ani, din cauza pilotilor. Button nu-i nici rapid nici constant nici stralucit, Hamilton este foarte rapid la spatalul pe dinti cum spunea cineva, dar asta nu-l ajuta in Formula 1 deloc. Este greu sa intelegi ce inseamna timpii aia, pentru ca nu tin de ce pilot iti place tie sau mie, ci tin de fizica. Iar Hamilton nu-i nici rapid, nici constant si nici stralucit, iar fizica nu ne poate ajuta cu nimic aici.
    7 13
  • @GrosJan
    in principiu ai dreptate... dar e putin probabil
    alonso e un pilot rapid si ar alterna rezultatele bune cu vettel daca ar fi cum zici tu
    1 1
  • ciuruitu
    Alonzzzzzo e limitat!!!! si frustrat! daca vrea competitie numai de pilot sa incerce formula Renault sau ceva de genul.
    Formula 1 inseamna pilot , inca un pilot,dezvoltare, tunel de vant, ingineri de cursa, schimbatori de cauciucuri, manageri de echipa, strategie , pneuri , ulei , motor,alteeeernator,creier, besina......samd; lui ii lipsesc unele din aceste elemente
    4 3
  • ferrari f 2012
    @grosjan mai lasane cu prostiile si aberatiile tale nu vezi ca vb numa bazaconi dc nu treci alaturi de cei de la digi daca esti asa destept sa ne luminezi pe toti fani care urmaresc f1 cu explicatiile tale dea dreptul uluitoare
    6 4
  • GrosJan
    Lupta Alonso!
    Lupta lupta cu dusmanul
    7 zile incheiate, pana au daramat divanul
    f2010 inapoi la taiat ceapa!
    7 9
  • GrosJan
    de vreo 3 anisori cam asta face, Lupta cu newey si Vettel. Lupta dar nu castiga.
    7 6
  • GrosJan
    "Alonso admite ca rbr si McLaren au un monopost mai competitiv"
    Atunci de ce Massa a luat locul 2 in Japonia si mai ales, daca Ferrari e atat de necompetitiv de ce trebuie sa ia Massa piciorul de pe acceleratie sa nu dea peste Alonso?
    Alonso cauta scuze, dar are liota de fraieri care primesc tot ce le serveste maestrul.
    7 9
  • ferrari f 2012
    @grosjan ce noroc avem cu hamilton care ii favoritul tau si care ii varza murata daca prinde locul 4 ii foarte bine pt el anul acesta dar la anul locul 7 ii asigurat si inainte de toate mai bine uitate la favoritul tau si dupa aia critica pe altul fraere
    4 4
  • @Grosjan sa sugi pula lui Alonso ca prea il pomenesti. Vei fi gay si ti se pare simpatic Nando dar nu recunosti si il tachinezi
    0 3
  • @GrosJan, iti recomand sa iti faci un control la un medic psihiatric.
    o sa mori de atata ura...
    0 3
  • Alonso a castigat doua campionate cu Briatore la butoane,iar Vettel a luat doua cu Newey la echipa .Unul cu nervi la pamant crede ca Massa ar trebui sa-l scoata pe Vettel din cursa(probabil e fan Briatore) si sa ajunga Alonso lider in clasament.Vom vedea maine ce se va intampla dar in general pierzani sunt pierzani iar castigatori sunt castigatori.
    8 4
  • Alonso a cistigat curse si chiar campionate (absolut corect)in curse solitare cind principalii rivali Raikkonen sau Schumacher erau retrogradati pentru motive perfect regulamentare,de aici si controversele( ar fi reusit Alonso intr-o lupta directa?)
    Ca reper,Schumacher ,da,a invins constant si neasteptat masinile lui Newey,dar ,cu Vettel e mai greu pentru ca nici el nici Alonso nu au aratat intregul potential in F1
    3 4
  • dananae
    si cat avans avea alonso acu cateva curse ....
    si cum s-alege prafu de tot ....
    6 0
  • din ferrarist, schumi a ajuns
    Daca Red Bull investeste dublu fata de Mercedes, cu ce vreti sa-l bata Schumacher pe Vettel si sa-i dea o palma ca sa-i arate cine-i tac-su? :)) Tractorul ala de Mercedes... ? Sa-i dea lui Schumacher masina lui Webber si sa vedem daca mai cedeaza ceva :D Si ce ar face schumi cu masina aia, daca a luat pole pe Monaco...
    0 2
  • x_zone
    saracul Alonso, und este Briatore sa mai dea niste ordine de echipa pentru Nelson Piquet sa moara prin ziduri precum in cursa din Singapore 2008, a venit timpul ca Alonso sa piarda pe bune in F1 contra celor mai buni de la RBR Vettel si Newey poat,e il mai ajuta si acum cine stie Domenicali si Di Montezemolo cu un ordin de echipa pentru muciosul Massa sa isi faca monopostul racheta kamikaze si sa se infiga in Vettel, saracii fani ferrari si el-tractoristo scumacher numai ghinioane au avut anul asta ca deh... fara ajutor divin de la butoane se vede bine ca sunt piloti de duzina.
    9 3
  • x_zone
    am uitat sa spun ceva bai alonso, tot campionatul asta doar te-ai vaitat ca o muiere, cand vettel si hamilton au avut parte de abandonuri ai adunat tu puncte bune si cu mare nesimtire ai inceput sa te vezi campion ba chiar ai declarat cu abnegatie ca esti singurul care isi permite sa mai abandoneze o cursa pe cand rivali nu, deja muierea din tine incepuse sa faca pe miss piranda se marita, acum lupta daca esti bun ca si schumi el tractoristo pe timpuri avea masina care o are vettel acum si nimeni nu ii statea in cale, a venit vremea ca ferrari sa stea dracu la cutie unde ii este locul
    10 4
  • x_zone
    frustratii de la ferrari sa sufere...
    9 3
  • marian0904
    Cam arogant Alonso. Desi nu sunt fan al lui, il recunosc drept un superpilot. A fi pilot la Ferrari - care nu e numai o sigla si o istorie, ci o intreaga echipa de superspecialisti - si a spune ca lupti singur e, dupa mine, jignitor pt echipa. Si Massa a avut astfel de afirmatii. Vezi Doamne, Ferrari nu le pune la dispozitie cea mai buna masina! De cand Vettel s-a apropiat si l-a depasit, Alonso face cam multa politica: il vrea in continuare pe Massa (ca sa nu fie daranjat) si isi critica, prea zgomotos, inginerii.
    Sper sa vedem o cursa frumoasa!
    5 0
  • GrosJan
    ahahah, alo face pe "miss piranda se marita". Nici eu nu puteam zice mai bine :)
    7 0
  • Constat ca unii sunt chiar idioti,cum ar fi si cel care a postat cu numele de "indianu". Bai baiatule, tu crezi ca Vettel se bate pt campionat ca-i cedeaza Webber locuri? Pai Vettel a luat doua campionate ca s-a lasat Webber depasit? Ia adu-ti tu aminte cursa din Brazilia de anul trecut si vezi cine se lasa depasit de catre cine. Cat despre Alonso,repet, dupa Damon Hill e cel mai slab campion mondial din toata istoria F1
    7 1
  • Daca Alonso pierde titlul anul asta e din cauza lui Grosjan si Raikkonen.
    5 5
  • bbrunes
    Sunt curios cum de un pilot atat de slab are atatea victorii de de ani buni este pe primele locuri in cadrul campionatului, in conditiile in care masina este depasita si un Webber de exemplu ar putea sa faca ceva mai bun decat el, la cate posibilitati are...ca au existat controverse, ca exista ordine de echipa, niciun pilot nu cred ca reuseste sa reziste 10-12 ani intr-o competitie si sa ajunga si la Ferrari, care, dincolo de performante, este totusi o echipa de valoare chiar si in prezent. Rezista cei mai bun si daca el era chiar atat de slab, nu cred ca il mai vedeam astazi, nu il mai vedeam astazi pe podium..
    2 1
  • bbbrunness, Santander este raspunsul la intrebarea ta. Daca ai un sponsor iti plateste locul la o echipa buna cu care poti accede la podium, nimic incredibil in asta.
    6 0
  • rednull
    Alonso e cel mai slab campion din F1, mai slab ca Hill. Hill macar il batea pe Coulthard corect. Alonso in schimb se bocea ca "il blocheaza" Fisichella, adica ... nu se lasa depasit.
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru