Alonso: "Micile progrese pot conta decisiv"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 19.03.2012
Fernando Alonso crede că Ferrari poate înregistra progrese majore dacă identifică modalităţi de a îmbunătăţi uşor monopostul, întrucât diferenţele dintre echipe sunt foarte reduse.

Scuderia Ferrari a obţinut un nesperat loc 5 în Marele Premiu al Australiei prin Fernando Alonso, în ciuda faptului că spaniolul a plecat doar de pe locul 12 al grilei de start în urma unui incident petrecut în calificări.

Dublul campion mondial a admis că Scuderia nu poate emite pretenţii la victorie în acest stadiu, însă crede că diferenţa de numai o secundă înregistrată sâmbătă între primii 8 clasaţi pe grila de start demonstrează că echipa poate înregistra progrese semnificative chiar şi în cazul unor îmbunătăţiri minore ale monopostului.

"Ne lipseşte performanţa de a lupta pentru victorie în acest moment. Nu putem ascunde faptul că nu am ajuns în Q3, iar duminică am fost departe de cea mai bună formă, aşa că este un început dificil de campionat. Totuşi, duminică am salvat mai multe puncte decât ne aşteptam. Am pierdut doar trei sau cinci faţă de favoriţi şi un pic mai multe faţă de Button, dar poate că nu va exista o echipă care să domine la fel ca anul trecut şi nimeni nu avea un avans atât de mare precum Sebastian vettel în 2011."

"Asta ar putea fi bine pentru noi.

Dar trebuie să ne uităm în propria grădină şi să îmbunătăţim zecime cu zecime. Sunt poate 12 maşini în aceeaşi secundă în acest an, aşa că este mult mai important decât în trecut să câştigi două-trei zecimi. Asta trebuie să facem pentru Malaezia şi China", a precizat spaniolul.

La rândul său, şeful Stefano Domenicali consideră că Ferrari a făcut un pas înainte, însă preferă să rămână precaut până la identificarea şi rezolvarea tuturor deficientelor monopostului F2012.

"Am învăţat câteva lucruri. Performanţa din primele două stinturi nu a fost prea rea, având în vedere situaţia noastră. După Safety Car s-a întâmplat ceva şi trebuie să înţelegem care este situaţia reală, pentru că prestaţia noastră a fost diferită comparativ cu primele două stinturi. Aş spune că am făcut un pas înainte, dar nu trebuie să ne ascundem în spatele aparenţelor, pentru că nu suntem mulţumiţi de performanţă monopostului. Le cer inginerilor să încerce să rezolve problemele carwe acum sunt mult mai clare în opinia lor", a precizat italianul.

Via | Ferrari | Adam Cooper

Comentarii (2)

  • cosmin
    is fan ferrari dar scuzele lui domelicali din acest an ca ii o masina noua si nu prea o inteleg mi se par aberati parca promiteau inovati peste inovati da de unde vrajeala ii mai proasta ca anul trecut poate ar fi vrenea sa plece pacaliciul de domelicali ca no demonstrat nimic
    9 1
  • costea
    exclus sa plece domenicalli, oricat si-ar dori fanii asta. Pleaca Alonso de la Ferrari cu mult inaintea lui Domenicalli.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru