Alonso: "Ne vom chinui să ajungem în ultima parte a calificărilor"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 12.04.2012
Fernando Alonso anticipează că Ferrari va avea reale dificultăţi să ajungă în ultima parte a calificărilor din China.

Fernando Alonso a refuzat în această săptămână să facă predicţii cu privire la rezultatul pe care îl poate obţine în Marele Premiu al Chinei.

Ajuns în paddock-ul de la Shanghai, spaniolul şi-a exprimat totuşi opinia că Ferrari va avea o misiune dificilă să acceadă în ultima parte a calificărilor, pe baza rezultatelor modeste înregistrate în debutul sezonului.

"Nimic nu s-a schimbat din Malaysia, aşa că mă aştept la un weekend dificil. Nu vor fi mari surprize, pentru că, chiar dacă monopostul are câteva mici îmbunătăţiri, nu există niciun update major pentru cursă. Mă aştept ca aceasta să fie situaţia şi cu celelalte echipe, motiv pentru care cred că rezultatele vor fi la fel ca în ultimele două curse. Asta însemnă că ne vom chinui să ajungem în Q3, iar duminică sperăm să avem un start bun şi să facem o treabă bună cu gestionarea pneurilor", a declarat el.

Meteorologii nu exclud posibilitatea apariţiei ploilor înaintea cursei de duminică, care ar face favorabilă utilizarea pneurilor intermediare sau chiar de ploaie.

La Sepang, Ferrari s-a adaptat mai bine condiţiilor dificile decât McLaren sau Red Bull, însă Alonso nu crede că ploaia va însemna automat repetarea performanţelor.

"Sigur, ploaia ne-ar ajuta, dar chiar şi în acest caz este cu dus şi întors, pentru că te poţi găsi cu pneurile potrivite la momentul potrivit sau cu pneurile greşite la momentul nepotrivit", a adăugat el.

Via | ESPNF1

Taguri: Alonso, China, Ferrari

Comentarii (6)

  • nelulelu
    Ne vom chinui să ajungem în ultima parte a calificărilor
    zau? d-aia ai venit tu la Ferrari? Daca imi amintesc bine, am prezis in 2010 ca asta se va intampla.... si fanii erau in stare sa sara la bataie pentru asta ....
    Ce bine e sa ai dreptate ....
    ps: mai are careva chef sa "sara la bataie" pentru Alonso acum?
    3 16
  • bb brunes
    O masina poate mai proasta, schimbari de regulament si totusi are rezultate destul de bune...poate ca se chinuie sa ajunga in ultima parte a calificarilor, insa si daca pleaca de pe un 10, tot pe un 4 ajunge si fiind constant...e mai bine decat un hamilton ce pleaca mereu de pe primele pozitii si abandoneaza in jumatate din cursele sezonului...cum s-a cam intamplat anul trecut, de exemplu..deci nu e chiar de strigat la cer...ce au fost anul trecut si ce au ajuns...sunt tot acolo...e mai urat pt RBR care au dominat ultimii 2 ani si acum abia daca se vad...
    11 3
  • el magico
    Nu e nimic Alonso nu te descuraja ......toti fanii Ferrari suntem alaturi de tine si suntem siguri ca o sa faci o treaba buna duminica .....forza Alonso..forza Ferrari...tu esti zeul din formula 1.
    13 2
  • elgagico
    sunt mai multi zei p-acolo
    5 5
  • nelulelu
    @(brunes & magico)
    si v-am spus si ca o sa ajungeti sa spuneti chestii gen: "nu e nimic Alonso nu te descuraja"...
    Mooahahahah
    Faptul ca mai castiga doar accidental nu e decat o confirmare a decaderii....
    0 1
  • -
    Ideea e alta, de cativa ani Ferrari se lupta sa isi castige din nou gloria. Voi tot il criticati pe Alonso, dar uitati-va si la RBR. Toata lumea spunea ca Vettel e omul care nu greseste, Cu cea mai buna masina sub fund nu prea gresesti. Acum si RBR sunt in aceeasi situatie ca Ferrari! Chiar as vrea sa vad daca Vettel sau Weber vor castiga o cursa sezonul asta avand in vedere ca au niste "camioane".
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru