Alonso: "Nu am nimic de pierdut"

de Daniel Popescu
Joi, 22.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso spune că va da totul pentru victorie în cursa de la Interlagos pentru că nu are nimic de pierdut.

Fernando Alonso este obligat să termine pe podium Marele Premiu al Braziliei pentru a avea şanse să câştige titlul mondial, însă soarta trofeului va depinde în mare măsură de rezultatul pe care îl va obţine Sebastian Vettel.

Conştient că germanul este marele favorit în cursa pentru titlu, pilotul Scuderiei Ferrari afirmă că nu are nimic de pierdut la Interlagos.

"Trebuie să încercăm să fim pe podium şi să aşteptăm rezultatul celor de la Red Bull, pentru că titlul nu este în mâinile noastre. Nu avem nimic de pierdut. Putem doar să câştigăm şi vom da tot ce avem mai bun. Presiunea este mai mică decât în alte ocazii sau decât ar fi fost dacă eram liderii clasamentului. Sosim pe locul doi după cinci sau şase sesiuni de calificări dominate de Red Bull în care noi am fost pe şapte sau opt, aşa că pare foarte dificil să recuperăm 13 puncte. Dacă totul decurge normal, probabil vom fi pe şapte pe grilă şi dacă se întâmpla ceva în cursă putem câştiga campionatul", a declarat el.

Urmareste Automarket
Alonso a pierdut doar trei puncte în faţa lui Vettel în cursa precedentă de la Austin parţial datorită strategiei adoptate de Ferrari prin care l-a penalizat din proprie iniţiativa pe Felipe Massa pe grila de start.
Chiar dacă strategia a fost criticată de unele echipe, Alonso afirmă că este mândru de ceea ce a făcut Ferrari, în special pentru a spus adevărul.

"Sunt mândru de echipa mea pentru decizia de a începe de pe partea curată a pistei cu mbele monoposturi. A funcţionat foarte bine şi poate că de aceea rivalii nu sunt mulţumiţi. Sunt mândru de echipa mea pentru că a spus adevărul. Nu fiecare echipă a spus adevărul când a luat decizii strategice", a adăugat el.

Via BBC Sport

Comentarii (8)

  • Daniele, Daniele, tu faci misto de Alonso ... cred ca tare greu reusesti sa alegi asa poze inspirate. (sau Alonso nu sade bine in poze)
    20 3
  • Parca merge dupa apa la fantana cu sticla aia subsuara :P.
    Hai Alonso!!! cu totii stim ca esti cel mai bun!
    16 8
  • deci alonso spune: "Trebuie să încercăm să fim pe podium şi să aşteptăm rezultatul celor de la Red Bull, pentru că titlul nu este în mâinile noastre.... :)) este ca intr-un meci de fotbal in care o echipa nu o poate invinge pe cealalta si spera ca patronul sa plateasca arbitrii sa le dea penalty dupa penalty pentru a castiga nemeritat ...Alonso doua fire doua paie ia ciuleandra la bataie poate abandoneaza vettel sa iesi si tu campion dar nu uita ca trebuie sa faci 15 puncte si vezi ca in brazilia o sa mearga bine si hamilton si button si webber care vine cu alternator specificatie 2012 :)) s-ar putea sa te bata si raikkonen dar cu putin noroc ai sa iesi pe locul 4 si astfel o sa iei doar 10 puncte :)) in locul lui vettel as sta in tribune si as rade de tine cum te tarasti ca un melc ...pe ploaie. ca tot isi doresc frustratii ploaie :))
    7 27
  • fgfg6d67
    ce sa plang astia de poza lui.asta e alonso cap de cal,parca acum la ti vazut prima oara asa va mirati
    5 6
  • Intr-adevar....nu are nimic de pierdut. Titlul e pierdut deja. :)
    7 10
  • GrosJan
    da, cele mai inspirate poze cu Alonso. E vina lui ca e ... atat de expresiv.
    2 2
  • GrosJan
    dar de unde ati mai scos-o si p-asta cu ploaia? Cum il avantajeaza asta pe Alonso? Tot Vettel e mai bun pe ploaie. Aaa, e riscul de abandon sau evenimente nedorite mai mare? Riscul ar fi acelasi pentru amandoi. Dar mai bine risc pentru amandoi decat in conditii normale si lipsite de sansa, nu?
    2 4
  • GrosJan
    ahah, buna asta: Alonso cap de cal. Cred ca are nevoie de o casca speciala supradimensionata. Problema este ca fiind mai mare e mai greu (da, greu decap) ... si e sus...; ridica centrul de greutate al pachetului pilot-masina. Inertie mai mare. E nevoie si de un gat pe masura. Si centura de siguranta supradimensionata ca sa nu zboare Alonso din cockpit ... unde vrea capul lui.
    2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru