Alonso nu comentează acuzaţiile de sabotaj la adresa lui Hamilton

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 01.03.2011
Fernando Alonso a refuzat să comenteze informaţiile potrivit cărora a încercat să-i saboteze monopostul lui Lewis Hamilton în perioada în care concura pentru McLaren.

Săptămâna trecută a apărut pe piaţă "No Angel", o nouă biografie a lui Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comericale ale Formulei 1, publicată sub semnătura lui Tom Bower.

Pe parcursul acesteia, autorul susţine că la Marele Premiu al Ungariei din sezonul 2007 Fernando Alonso, pe atunci pilot al echipei McLaren, a încercat să-i saboteze monopostul coechipierului său Lewis Hamilton, astfel încât acesta să rămână fără combustibil.

În plus, Bower susţine că Alonso l-a şantajat pe Ron Dennis, pe atunci şeful echipei britanice, să-l transforme în pilotul numărul 1 la McLaren, pentru a nu dezvălui informaţii despre scandalul Spygate, după ce echipa de la Woking intrase în posesia unui dosar cu informaţii confidenţiale despre monopostul rivalilor de la Ferrari.

Cu toate acestea, dublul campion mondial a refuzat să comenteze aceste acuzaţii. "Nu ştiu, fiecare încearcă să-şi facă treaba", s-a limitat Alonso să spună în cadrul unui interviu acordat publicaţiei spaniole AS.

Pe de altă parte, spaniolul continuă să insiste că Michael Schumacher este principala sa ameninţare pentru sezonul 2011, în ciuda faptului că presa internaţională consideră că septuplul campion mondial are şanse minime la un nou titlu.

"Nimeni nu ştie cum se descurcă rivalii în acest sezon. În alţi ani puteam şti câte ceva, dar de această dată sunt prea mulţi factori. Monopostul nostru este fiabil şi suntem mulţumiţi. Dacă este rapid? Vom vedea în Australia. Dar dacă Mercedes va merge bine, Schumacher este pilotul pentru care am cel mai mare respect", a mai precizat el.

Nu în ultimul rând, Alonso crede că noile pneuri Pirelli, care vor aduce spectacol printr-o degradare mai rapidă, vor dezavantaja echipele mari. "Vor fi mai multe opriri la boxe, trei sau patru, iar asta nu este bine pentru echipele mari", a încheiat el.

Via | AS

Comentarii (53)

  • Sabotează-l... sabotează-l...
    Bravo Alonso... unde este Matley?
    Bunicii lui au fugit de pe plantație... Nu? Alo Alonso?
    13 17
  • Pfuu..... ca sa vezi ..... hotul striga "hotu' ".
    9 12
  • Alonso e un "luptator". Lupta pe toate fronturile, pe circuit (prea putin) dar mai ales in afara lui .....
    14 17
  • JohnDoe
    Parca era vorba ca tata Ron il saboteaza pe Alo de "dragul" lui Ham.
    In realitate: nicio echipa cu pretentii nu saboteaza pilotul mai bun, nu-si taie craca de sub picior. Numai ca Alonso, asemeni multora de mentalitatea lui, incearca toate marsaviile si acuza pe altu de ce facea el de fapt.
    11 15
  • Donalt
    Deci Alonso a inteles refuzul lui Ron de a-l favoriza sabotandu-l pe Ham drept favorizare a lui Ham ...... adica "nu esti cu mine in prostiile pe care intentionez sa le fac atunci esti impotriva mea".
    8 14
  • JohnDoe
    si Alo nu vrea sa comenteze ......
    8 12
  • Marinica
    E de inteles ca era tare dureros pentru Alo, proaspat dublu campion sa fie surclasat categoric de un debutant. Durerea aceasta i-a luat mintile si l-a determinat sa actioneze astfel. Revoltator este ca acuza pe altul de ce facea el ......
    14 14
  • Bine zis "hotul striga hotul". Hotul de Alonso o comitea si acuza pe altul. Dar asa sunt hotii. Deci as continua cu "Hotului de hot ii este frica".
    12 15
  • fratilor ce-i cu stirea asta, parca e desprinsa din canacan
    13 6
  • Ce de Bubu postează :))
    Cer drepturi intelectuale pe nick-ul "Bubu" :))
    De ce nu postați cu nick-ul "Mavric"?
    Bubu este al meu... doar al meu... my precious...
    4 16
  • @ion
    Multa vreme am crezut ca Alonso a castigat in Singapore 2008 pe merit, nu-a asa? Apoi a venit o stire din aceasta parca rupta din cancan. Alonso a demonstrat in nenumarate randuri ca ARE aptitudini pentru marsavii, nu mai este acesta un secret. Pentru mine este o stire credibila, se incadreaza in tiparul Alonso.
    11 14
  • Javric
    @Bubu
    Nu mai cere drepturi intelectuale ca ceri de pomana. Ai putea in schimb sa-ti faci cont. E gratis.
    4 9
  • Bernie
    Can Can The Sun-grozav vinde Alonso asta:)
    Pfu, ca sa vezi. Ronny si echipa lui sunt mieluseii plin de onoare care vor sa castige campionate cu monopostul altora si Alonso lupu raaau:))..doar suntem british cu totii ce naiba iar la funduletz ne cam ard rezultatele...stiti, Turnurile Gemete tot Alonso....Bietul Hami, ce pacat ca nu mai e cu Alonso sa-l mai saboteze putin, nu de alta dar sa ajunga si el sa mai lupte pt un titlu..
    15 8
  • Bernie
    zilele lui Alo in F1 sunt numarate pe motiv de incompetenta.
    7 13
  • @Bernie
    Ham a castigat in 2008 campionatul. Evident cu ajutorul lui Alonso care facea manevre in pluton ca sa castige la Singapore.
    5 13
  • Doare dacă spun că site-ul este de rahat atâta timp cât postează oameni care nu sunt logați?
    Unele dintre postările cu nick "Bubu" sunt ale mele... am cont, mă cunoașteți... dar vreau să arăt că dacă lăsăm pe oricine să posteze este nasol!
    @Daniel Popescu... nu am adus injurii nimănui... de ce a fost șters mesajul anterior?
    Supără realitatea... atunci fă ceva pozitiv ptr automarket.ro... nu doar facebook!
    Elimină posibilitatea postării fără logare!
    9 5
  • ctInmihai
    Ma doaren pricepere sa moara alonso ce ma bucur ca pot posta singurel aicia-sunt prea frustrat decand leuis nu castiga
    4 9
  • Alonsito
    deci Alonso e genul acela care arunca cu piatra si apoi ascunde mana...... tot trancanea ca e sabotat si ....... de fapt el actiona si intoxica opinia publica.
    5 12
  • Alonsi
    unde sunt fanii Alonso sa il apere. S-au ascuns cand au primit pe tava rh pe care eroul lor il imputa altuia din neputinta de a fi mai competitiv.
    4 12
  • Aoleonso
    Alonso sa faca magarii d-astea, adica sa stie d-astea. As zice: incredibil!! ... daca nu ar fi de fapt..... credibil.
    3 11
  • in sfarsit fanii alonsinio isi dau seama ca a luat bataie pe drept in 2007, si ca de fapt, corect, trebuia sa o ia mai rau .... dar nu a stat s-o pateasca si in 2008. A fugit.
    3 12
  • @@postacului unic
    sa ma desfasor ha .... va este frica sa iesiti la lumina, iesi adevarul la iveala ....
    3 10
  • detest omul ista(alfonso) e un tampit trage echipa in jos
    3 11
  • alonso=
    "DABAL VORD CEAMPION"sau pomanagiu.Go Massa.
    4 10
  • asta e problema deci. Luati doar ce vreti. La restul inchideti ochii.
    1 9
  • Alonso
    ceampion la pomanagism viteza si la trancanit in dauna altora. La mai mare!
    3 10
  • imi para rau ca de fiecare data cand e vorba de alonso sau hamilton discutiile noastre se transforma in adevarate razboaie (personale pana la urma) intre useri, e perfect normal sa iti sustii punctul de vedere si sa ti-l impui daca se poate, dar asta nu inseamna ca trebuie sa abuzezi de limbaj agresiv sau ofense adresate userilor sau a pilotilor (hamilton sau alonso), pentru ca ce ce scriem noi aicea isi pierde din sens, incercati sa fiti obiectivi.
    13 2
  • McLaren
    Sa va mai aud de-acum cu ineptii precum 'tata Ron" etc...... Rusine!
    3 10
  • @ionie
    ce impaciuitor poti sa devii cand Alo o comite! Adica atunci cand miroase pe langa Alo hai la pace si sa nu zicem nimic ....
    Cand poti sa fii borfas - esti. Cand nu ai sustinerea morala sau de alt fel te inchipui intelectual tacticos.
    4 11
  • toreador023
    hohoho copilasi...!!!
    sunteti penibili!..vai de capu vostru, ...pff
    10 1
  • La ferrari nu-i nivoie de sabotaj. No, Massa o renuntat el. Pilot mai esti bai Alonso.
    2 9
  • toreadoare
    de unde toreador... nici macar taur. I se da cu adevarul peste ochi si el pff, ca boul.
    1 10
  • toreador023
    ba copile!
    ti-as da vreo doua la moaca... parazit al societatii ce esti, stii tu ce inseamna cuvintul "adevar"?...mai bine taci ca respiri aerul degeaba
    8 4
  • Chiar a fost nevoie sa-l apere Tata Ron pe Ham de mintea infractoare a lui Alonso.
    2 8
  • toreadoare
    ustura ha? nu-i tine de ambitie sa tragi vreo doua ci de putirinta, dar deh, d-asta nu prea e, tataie die la Cluji.
    2 9
  • unora trebuie doar sa le arati degetul ca sa rada:)
    Daca stirea asta ar avea o samanta de adevar ar fi aparut la momentul respectiv pentru ca Mclaren erau in plin conflict cu Alonso si ar fi fost munitia ideala. E comica imaginea unui Fernando facand pe mecanicul incercand sa saboteze intr-o echipa care nu era de partea sa-apropo, cum a incercat sa saboteze?:) E foarte usor sa lansam vorbe, hai sa vedem cine o face. Asa, la ani distanta, cu acoperirea unui Bowen specializat pe can-can totul capata sensul barfei de senzatie care se vinde bine la o categorie bine definita de fani. Pe langa asta, niciunul din actorii invocati nu au iesit cu declaratii clare in sustinerea stirii. Iar siturile serioase de F1 au ignorat fumigena ceea ce spune cate ceva.."fanii" Alonso pot sa-si faca putin curaj insa ceea ce conteaza in F1 sunt evolutiile pe pista. Iar echipa Ferrari impreuna cu Alonso si Massa sunt, dupa parerea mea principalii contracandidati ai actualilor campioni mondiali.
    Despre a doua parte a afirmatiei lui Alonso pot sa spun doar ca Mercedes poate sa revina prin Schumacher si Rosberg si sa le ia locul celor de la Mclaren in top. Succes.
    10 5
  • otto08
    @diesel
    diesele sper ca acum iti dai seama ca si mizeriile aruncate de alonso erau tot doar vorbe. Dar nuuu, pe acelea le-ai luat de bune nu ai mai pus la indoiala veridicitatea lor cu toate ca nici Alo nu a adus nicio proba.

    Deci iti cam place sa umblii si cu ocaua mare si cu cea mica, dupa cum iti vine mai bine ....
    3 8
  • ctlnmihai
    diesel08
    Ai dreptate. Și de data asta .perfidul Albion e de vină..Cât despre site-urile neserioase , care au publicat știrea asta se numără fanatic.co.uk,planet-f 1.com sau f1 racing.net și mai sunt și altele, dar Alonso este ,nevinovat și în cazul Spy-Gate și-n cazul Crash-Gate..
    3 8
  • NeoGalaxy
    Beyond My Fear
    @diesel08: Comic este in toate declaratiile astea cu si despre SpyGate... este faptul ca de fapt Ron Dennis a mintit tot timpul :) Daca email-urile alea nu existau si nu au existat niciodata... cum l-a santajat Alonso? Iar daca cartea aia nu a fost copiata niciodata... cum dracu au exista email-urile alea? Saracul Ron Dennis cred ca mai prost manager ca el nu s-a mai vazut de mult timp. Daca era destept statea in banca lui, acuma cartea asta nu va face decat sa-i dea apa la moara lui Alonso si sa-i faca o favoare gratuita prin a recunoaste ca McLaren a furat cartea si ca McLaren il dafavorizau pe Alonso in favoarea lui Hamilton. Asa ca practic, fanii trebuie sa-i multumeasca celui ce a scris cartea pentru ca le face o mare defavoare baietilor de la McLaren :P.
    10 3
  • ctlnmihai
    NeoGalaxy
    Te contrazic aici.. Mai prost manager decât Ron Dennis s-a dovedit Domenicali..Domenicali n-a reușit să găsească o strategie care să-l mențină pe Alonso pe locul 4 la Abu Dhabi și să aducă acestuia titlul de campion mondial..Dar așa sunt majoritatea fanilor ferrari ,care văd paiul din ochiul altuia dar nu reușesc să vadă bârna din ochiul lor..
    4 9
  • @NeoGalaxy
    :)incerc o senzatie de relaxare si stii de ce?Horner se teme de Alonso:), cine stie, poate il "saboteaza" si pe Vettel anul asta si Ferrari ia titlul:). La Mclaren se pare ca nu prea mai e ceva de sabotat..
    10 3
  • ctlnmihai
    diesel08
    Observ c-ai revenit la sentimente mai bune față de Felipe Massa ,în sensul că anul trecut nu-l pomeneai decât pe Alonso în comm-urile tale..oricum eu te sfătuiesc să nu te mai bucuri așa de mult că ai văzut ce s-a întâmplat anul trecut..De la extaz până la agonie ,nu e decât un pas.. și sincer să fiu nu vreau să mai aștept să treacă 2 săptămâni de la finalul sezonului ca să citesc un comm scris de fanii Ferrari..
    3 4
  • ctlnmihai
    voturi negative
    am și uitat gustul în ghilimele desigur al voturilor pe - acordate de fanii ferrari..
    1 4
  • Catre dl Admin
    De ce nu vrei ca pe acest site sa se posteze doar logat? Oare e mai buna cantitatea comentarilor sau calitatea lor?
    9 0
  • Cantitatea
    Au fost destule cereri în acest sens și NIMIC!

    @dmd
    muștele sunt atrase de rahat... dar si de tortul de ciocolată.
    Dar parcă lângă rahat bâzâie mai multe muște.
    Acești oameni fără identitate fac trafic, crează dispute, iar automarket.ro din asta trăiește. Cel puțin așa cred. Pur subiectiv, cu toate că mai filosofez eu, Regele Filosof nu sunt, dar găsești destui pe acest site care pretind posesia Adevărului.
    10 1
  • ctlnmihai
    dmd
    Și cei care postează logat scriu comentarii care din punct de vedere al calității comentariilor lasă de dorit .. un exemplu ești chiar tu.. sper că nu consideri o operă de artă comentariul de anul trecut în care mă caracterizai ca fiind o persoană cu probleme psihice..
    1 7
  • ctlnmihai
    coman_norbert
    tu ești un geniu neînțeles...oricum ai fost amuzant când ți-ai descris calitățile pe un blog recent al domnului admin..am crezut la un moment dat că tu îți pregăteai de fapt profilul de pe facebook..
    1 7
  • @ctlnmihai
    Dureros este ca nu ti-am spus doar eu ca esti bolnav psihic. Au fost mai multi. Si din cate vad eu ti-a fost sters contul, motivul fiind contributia ta benefica si comentariile "echilibrate" pe care le faci. Multa bafta!
    6 1
  • ctlnmihai
    dmd
    era vorba de calitatea comentariilor ..cât despre calitățile atribuite mie ,în ghilimile de către tine sau oricare altul puțin mă intereseaază.. mă îndoiesc că pe acest site tastează numai specialiști în psihologie .. oricum sunt mai sănătos la minte decât mulți de pe aici..
    1 1
  • anonim
    calitatea comm-urilor nu tine de a fi sau nu logat. Ineptii sunt in ambele cazuri. Singura observatie pertinenta este ca userii logati mai au unele retineri in a spune orice.
    DAR tot ei posteaza si nelogati acolo unde "considera ei". Marea majoritate a posturilor anonime sunt venite de la indivizi ce au cont dar nu se logheaza ca sa se desfasoare mai bine ......
    1 1
  • ctlnmihai
    dmd
    ghilimele*
    1 1
  • ctlnmihai
    anonim
    Nu e o regulă ceea ce spui.. De exemplu mie mi-e lene să îmi fac cont și n plus îi scutesc și pe fanii ferari să mai ceară ,ștergerea contului meu ,și pe admin ca să-l mai șteargă..
    1 1
  • anonim
    @ctlnmihai
    am zis marea majoritate nu toti. Tocmai pentru a lua in considerare eventualele exceptii. Dar marea majoritate este destul cred eu.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru