Alonso nu este îngrijorat de importanţa pole position-ului la Barcelona

de Daniel Popescu
Vineri, 10.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso nu este îngrijorat că Ferrari are probleme în calificări, chiar dacă pole position-ul are o importanţă majoră pe circuitul de la Barcelona.

Esential 18 dintre cele 22 de curse de la Barcelona au fost castigate de pilotul care a plecat din pole
30 de puncte trebuie sa recupereze Alonso pentru a-l ajunge pe liderul clasamentului general
Ferrari abordează Marele Premiu al Spaniei cu un monopost care până în prezent nu a obţinut performanţe majore în calificări. Circuitul de la Barcelona este recunoscut pentru dificultatea de a depăşi, iar 18 dintre cele 22 de curse de până acum au fost câştigate de pilotul care a plecat din pole position.

Cu toate acestea, Fernando Alonso nu este îngrijorat că poate rata un rezultat bun doar din cauza unei potenţiale prestaţii modeste în calificări.

"Ritmul de cursă şi pneurile reprezintă factori mai importanţi decât în trecut. Evident, este bine să începi în frunte şi dacă pleci din prima linie aproape că poţi atinge podiumul cu mâna. Dar prima sesiune de calificări cu adevărat importanţă va avea loc peste două săptămâni la Monaco.

Aici este mai mult sau mai puţin un circuit normal şi trebuie să găsim un compromis", a declarat pilotul Scuderiei Ferrari într-o conferinţă de presă.

În cinci şase curse poţi recupera 50 de puncte cu rezultate constante. Până când vom fi la 75 sau 80 de puncte în spate putem rămâne optimişti.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Alonso are de recuperat un deficit de 30 de puncte în clasamentul general în faţa liderului Sebastian Vettel, însă spaniolul rămâne optimist cu privire la şansele la titlul mondial şi face io comparaţie directă cu situaţia din sezonul precedent.

"Anul trecut eram la 1.5 secunde în spatele echipelor de top. În acest an am terminat doua curse fără probleme şi eram pe doi în Australia şi am câştigat în China. Este un sentiment foarte diferit şi un pachet foarte diferit care ne asigura încredere şi optimism. Este adevărat că suntem la ceva puncte în spate, dar campionatul este lung. Anul trecut, Vettel era la 43 de puncte în spatele nostru după pauză de vară şi a sosit la Austin ca lider.

În cinci şase curse poţi recupera 50 de puncte cu rezultate constante. Până când vom fi la 75 sau 80 de puncte în spate putem rămâne optimişti", a adăugat el.

Via SkySports

Comentarii (1)

  • Alonso
    sa vedeti ca tot alonso o sa castige
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru