Alonso nu exclude victoria în cursa de la Montreal

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 10.06.2012
Fernando Alonso consideră că nu este exclus să câştige cursa din Canada, însă admite că Red Bull şi McLaren deţin monoposturi mai rapide pe circuitul de la Montreal.

Fernando Alonso va pleca de pe poziţia a treia a grilei de start în Marele Premiu al Canadei, performanţă care confirmă progresele constante realizate de Scuderia Ferrari în ultima perioadă.

Spaniolul speră să-şi poată trece în cont a doua victorie din acest sezon, element crucial pentru a-şi menţine poziţia de lider în clasamentul general, în condiţiile în care are un avans de numai trei puncte în faţa lui Sebastian Vettel, cel care va pleca din pole position.

Cu toate acestea, spaniolul admite că Red Bull şi McLaren deţin monoposturi mai rapide decât Ferrari, fapt care ar putea încurca planurile Scuderiei.

"Nu se ştie niciodată. Cursele din acest an sunt foarte dificil de anticipat. Ce gândim sâmbătă după-amiază nu se întâmplă în mod normal şi duminică. Vom vedea. Ar fi frumos să câştig aici, dar ştim că în acest moment există doi piloţi mai rapizi decât noi. Au demonstrat asta sâmbătă, iar duminică trebuie să ne descurcăm mai bine dacă vrem să câştigăm", a declarat el.

Coechipierul său Felipe Massa anticipează o cursă dificilă, în special din cauza faptului că datele obţinute în antrenamentele de vineri nu vor mai fi la fel de relevante în cursă din cauza temperaturilor mari aşteptate duminică.

"Cursa nu va fi uşoară şi trebuie să facem totul perfect.

Am făcut un stint lung foarte bun vineri, aşa că asta este pozitiv pentru cursă. Totuşi, cursa ar putea fi diferită, pentru că vineri a fost foarte rece. Duminică va fi foarte cald, chiar mai cald decât sâmbătă. Ştim cum se comportă aceste pneuri, cum simt ele temperaturile. Şi trebuie să ne asigurăm că avem strategia potrivită", a precizat brazilianul.

Via | Ferrari

Comentarii (4)

  • gigel bucur
    alonso nu va cistiga nu stiu de ce viseaza ? ... pina acum a avut noroc ..cred ca de acum mai vine si ghinionul ..poate massa va face o surpriza .....
    5 9
  • whatever
    Teapa,alfonzo!!
    2 1
  • Pacat, nu il invinovatesc pe el ci strategia ochelaristului de sef de echipa mana a doua. Cred in el ca poate reveni unde ii este locul.
    1 0
  • gigel bucur
    nu stiu de ce am luat 8 negative pt ca am prevazut ca alonso o va lua in basca ...asa si a fost ...e un mare increzut si visator ........in schimb massa a mers extrem de bine poate chiar prea bine a fortat si a gresit ...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru