Alonso: "Pirelli ajută Red Bull şi Mercedes"

de Daniel Popescu
Sambata, 29.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso admite ca Ferrari nu are un monopost competitiv la Silverstone, însă acuză Pirelli că ajută în mod direct Red Bull şi Mercedes prin furnizarea pneurilor medium şi hard.

Esential 10 este pozitia obtinuta de Alonso in calificarile de la Silverstone
12 este locul de pe care va pleca Massa in cursa de duminica de la Silverstone
Ferrari a avut parte de o sesiune dezamăgitoare de calificări în Marele Premiu al Marii Britanii, după ce Fernando Alonso şi Felipe Massa au ocupat doar locurile 10 şi, respectiv, 12 pe grila de start.

Alonso a admis că monopostul Ferrari are probleme în special în virajele de mare viteză care caracterizează circuitul de la Silverstone.

"Foarte dezamăgitor, nu am fost deloc competitivi în acest weekend. Nu este normal să vezi un Ferrari în afara Q3 şi celălalt pe locul 10 în Q3. Dar este ceea ce merităm, nu am fost suficient de buni. Nu cred că am îmbunătăţit suficient. În ultimele patru sau cinci curse am adus componente noi care nu au furnizat rezultatele pe care le aşteptăm", a declarat el, amintind cu această ocazie de problemele similare înregistrate de Ferrari anul trecut.

Pirelli alege pneurile medium şi hard la fiecare cursă, pneuri care ştim că ajută numai două echipe.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Pe de altă parte, spaniolul acuză Pirelli că îi ajuta în mod direct pe rivalii de la Mercedes şi Red Bull prin furnizarea celor mai dure compoziţii de pneuri din gama.

"Pirelli alege pneurile medium şi hard la fiecare cursă, pneuri care ştim că ajută numai două echipe", a adăugat el făcând referire la Red Bull şi Mercedes, echipele care au criticat cel mai mult degradarea rapidă a noilor cauciucuri dezvoltate de Pirelli pentru acest sezon.

De altfel, cele două echipe au monopolizat fără emoţii primele două linii ale grilei de start, Lewis Hamilton urmând să plece duminică din pole position.

Via Ferrari

Comentarii (14)

  • Anti_Alonso
    frustrarile sunt mari cand nu te ajuta masina , oare nu aceleasi lucruri le putea spune RBR si Mercedes la cursele in care s-au folosit gumele mai moi ???? numa ca Alonso nu vede cand este favorizata Ferari, ci numai cand este defavorizata .... sa-si vada de volan si sa lase aerele de mare atotstiutor, momentan nu are material si nu va mai avea forma pe cand va avea material ... asa ca mai bine-l urmeaza pe prietenul lui Webber si iese cat timp lumea il mai considera cat de cat bun ...
    24 31
  • de acord cu Alonso,dar Lotus si Force india?
    17 7
  • Marian
    Daca Alonso termina pe 5 putea sa spuna ca Pirelli ii favorizeaza pe RBR sau Mercedes ,dar cat timp tu esti batut si de Force India,Lotus si mai ales Ricciardo
    29 4
  • bbrunes
    El crede ca este chiar ultimul pilot ce ar trebui criticat ca nu se descurca atunci cand nu are cu ce...nu prea a avut cu ce in ultimii 2 ani si totusi s-a luptat pentru titlu. Maine se va lupta din nou, sunt sigur ca pozitia a 10-a (daca scapa cu bine la start) va fi doar un vis urat, peste care va trece cu succes. A avut insa probleme cu pneurile, Kimi cred ca a trecut prin aceeasi situatie, asa cum echipele lor se descurcau exemplar atunci cand RBR si Mercedes nu o faceau..sa vedem cat de mult vor profita de aceste pneuri maine..
    14 5
  • voi va uitati la o cursa de f1 ca la un album cu poze si nu vedeti ce se intampla,sa nu uitam ca alte echipe care au trisat sau au fost favorizate in trecut au fost pedepsite aspru,in cazul mercedes de anul acesta din pacate lasa semne multe de intrebare.....
    8 2
  • Sincer cred ca abereaza din cate am obs la cum a mers cu masina. Mai conteaza si cum este setata masina. Nu este normal sa vii cu parerea ca domne masina nu se potriveste circuitului la partea aerodinamica si cu gumele pirreli.
    3 1
  • multe sunt necunoscutele......
    5 0
  • "Pirelli ajută Red Bull şi Mercedes"- mi se pare poanta zilei :)))...Pneurile lui Alonso au fost mai hard si respectiv mai medium decat hardurile si mediumurile folosite de restul echipelor (lotus, force india torro roso, red bull si MERCEDES).
    Alo, Montezemolo, schimba frate echipa, de la aia de schimba pneurile pana la ingineri si mai ales "Bossul Domenicali"........ei sunt de vina, nu pneurile cum zice Zeul tau de la ferrari.
    15 18
  • Uite frustrati , bai cine e pe locul doi in clasamentul general ?
    7 13
  • @SFIIR

    Daca continua asa Alonso, nu va mai fi la fel :P.
    4 1
  • Nu-l suport pe acest pilot.
    7 11
  • @fafa
    punem pariu ca astazi termina cel putin pe locul 5 ?
    3 1
  • Marian
    Culmea Sebvettel nu stiu cum se face ca nici eu nu il sport pe Vitelu asta de la RBR .Eu nu stiu ca Alonso sai fi furat victoria lu Massa cum a facut vita asta lui Mark.
    4 6
  • fan F1
    Cam are dreptate.
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru