Alonso: "Pole position-ul la Monza, o surpriză frumoasă"

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 11.09.2010
Fernando Alonso susţine că se aştepta să fie învins în ultimele secunde ale calificărilor, catalogând pole position-ul de la Monza drept "o surpriză frumoasă".

Fernando Alonso a obţinut sâmbătă primul pole position în combinezonul Ferrari, oprind totodată o "seceta" de aproape doi ani în care Scuderia nu a mai plecat de pe prima poziţie a grilei de start.

Dublul campion mondial a stabilit timpul de referinţă la prima ieşire pe pistă, iar ulterior nu a reuşit să-şi îmbunătăţească performanţa. De altfel, el spune că se aştepta ca un alt pilot să reuşească să-l învingă în momentele din final.

"A fost o surpriză frumoasă. M-am oprit în parc ferme şi mi-au spus prin radio că suntem în pole position, dar că doi piloţi mai fac tururi. Am crezut că până la urmă cineva va scoate un timp bun în ultimul tur şi că vom fi pe locul doi sau trei la o zecime de secundă. Dar astăzi a fost diferit. Am rămas în pole până la sfârşit, o surpriză frumoasă", a declarat spaniolul la conferinţa de presă.

Aflat la 41 de puncte în spatele liderului Lewis Hamilton în clasamentul general, Alonso admite că este obligat să termine pe podium cursa de duminică pentru a rămâne în cursa pentru titlul mondial.

"Duminică avem nevoie cel puţin de un podium pentru a rămâne în luptă, dar presiunea nu este mare.

Nu suntem stresaţi să câştigăm următoarele curse, dar ştim că nu ne permitem un nou abandon sau un rezultat prost", a adăugat el. Marele Premiu al Italiei va avea loc duminica cu începere de la ora 15:00.

Via | FIA

Comentarii (25)

  • Încă nu a început "balul"?
    Stimați fani McLaren și Ferrari... ce se întâmplă?
    Nu tu injurii, pălmuieli, etc...
    Nu mai faceți spectacolul de "culise" așteptat cu atâta ardoare de noi cei care ne distrăm adesea citind postările voastre.
    18 13
  • lectura zilnica
    @coman_norbert-Nu stiu daca e cea mai placuta lectura:)..asteapta pana maine, dupa cursa.
    25 1
  • ferrari
    coman_norbert
    Pai mai comat_norbert nu stiu de ce oameni batuti de soarta ca tine nu se pot abtine de la comentarii de 2 lei. Da-ti cu chitara aia in cap nefericitule. Bravo Alonso .....
    8 19
  • @coman_norbert
    Spectacolul e pe pagina anterioara "Alonso va pleca din pole position în Marele Premiu al Italiei" ;)
    22 3
  • fernando a.
    Bravo Alonso,......fara cuvinte..inegalabil. Bafta ALONSO.
    17 12
  • Este distractiv
    @321xiorel123
    am văzut... nu știu cum de mi-a scăpat :)

    @ferrari
    foarte util sfatul tău... chiar sunt bătut de soartă, doar am conaționali precum ești TU... și nu cred că sunt singurul care are acest sentiment.
    17 2
  • Eusebio
    Ferrari
    "Our only aim is to be ahead of everyone, otherwise we wouldn't be Ferrari." - Fernando Alonso
    13 6
  • ctlnmihai
    Ferrari
    Our only aim is to be ahead of everyone, otherwise we wouldn't be Ferrari just once in two years -Fernando Alonso
    3 11
  • provoaca prin alta parte
    @ferrari-chestia aia cu "bravo Alonso" e din alta poveste, stimate "fan Alonso".Posteaza-ti pe alt site mizeriile.Avem moderator astazi?
    14 1
  • incearca SMECTA
    Ai probleme mari cu intestinele, viziteaza un closet din apropiere, printisor de net ce esti tu:)..pacat ca nu stam la o masa, impreuna:)..
    13 1
  • unobservator
    @coman
    sunt in asentimentul tau in chestiunea cu conationalul ferrari. E un vai de el vesnic complexat de "baietii mari" si a prins glas 'pa net'
    9 1
  • ctlnmihai
    diesel08
    şi mai devreme vorbeai de respect...
    2 0
  • @mihai
    Nu vb cu tine. Doar daca nu cumva tu esti acel "ferrari". Nu pot respecta pe oricine, e adevarat.
    1 0
  • ctlnmihai
    diesel08
    eii şi tu.. ..oricum nu e stilul meu în comm-urile acelea..Nu mă
    pot numi un ferrarist nici măcar în nick..dar îmi exprimam şi eu o părere doar..oricum simt că eşti nervos şi nu ştiu de ce ...
    1 0
  • @mihai
    Nu, nu sunt:), nu-mi permit. Replica de mai sus era pt un personaj certat cu bunul simt si care vrea sa provoace.
    4 0
  • surpriza
    daca a ajuns sa spuna si Alonso ca ul polle e o surpriza. Deci surpriza este cand face ceva bun si nu cand ia locul 5-10 in calificari. Atunci e ceva obisnuit.
    2 9
  • ctlnmihai
    diesel
    ok dar e vb doar de un sport
    2 0
  • mihai
    Absolut. O seara buna.
    2 0
  • Andrei
    hasu
    Nu e bine nicicum. Daca ar fi spus altfel il faceai increzut. Stiu ca doare da Alonso si Ferrari sunt maine in primii 3 la start. hai pa!
    9 2
  • @Andrei
    Eu mă bucur de spectacol... iubesc F1.
    Sper să avem mâine o cursă spectaculoasă indiferent de cel care va obține laurii victoriei. Apreciez și pe Alonso și pe Hamilton, dar nu sunt "fanul" lor. Dar sunt doi piloți valoroși indiferent de vociferările celor de pe acest site.

    Privesc F1 din '86, inițial eram fan Prost (nu la propriu, ci este vorba de pilotul francez).
    Pe urmă am trecut în tabăra Schumacher, dar doar între anii 1994-2000. Următoarele 4 sezoane au fost plictisitoare, preferam pilotul german în luptă nu concurând singur.
    Dar în 2005, respectiv 2006 am fost din nou de partea germanului.
    După retragerea acestuia țineam pumnii ptr Ferrari, pănă în acest an când a revenit Schumi și a reînviat o parte din amintirile din "tinerețe" ale subsemnatului.
    Nu doare faptul că Alonso este primul, eu mă bucur ptr spectacol, să sperăm că o să fie...
    8 0
  • Daca ar fi fost Hamilton in spatele lui Massa,ar fi fost o chestie,poate Button ar fi avut sanse mai mari sa il depaseasca pe Alonso la inceput.Daca nu,o sa avem exact un Hockenheim:Alonso si Button s-ar lupta ptr primul loc,Massa s-ar furisa el in fata lor si,in final,lui Alonso ii este ordonat sa treaca in fata coechipierului sau,care se face ca ploua.
    3 5
  • salutare
    bravo Ferrari,cam surprinzator vazand pozitia lui hamilton,dar si al lui Button!!!!!Sa fie maine oare a 3-a lui Victorie din sezon???
    5 0
  • de ce surpriza !
    Eu cred ca intr-adevar Alonso a fost surprins de rezultat.
    Sincer si eu ma asteptam la mai mult de la Hamilton, dar a gresit grav cand a renuntat la F duct, acuma sa astepte sa greseasca altii.
    La cat e de bezmetic ma astept sa se arunce inainte la start, linia dreapta e larga, si sa vedem o bulibaseala la sicana din capatul acesteia.
    Pentru unii ar putea sa se termine cursa acolo.
    1 0
  • @ferrari
    sa-ti fie rusine pentru postul anterior...cine te crezi ca sa poti jigni pe cine vrei tu? sa te fac fosila democrata ar insemna sa ma cobor la acelas nivel cu tine...iti recomand un calduros "dispari" de ce acest site dar mai ales renunta la acest apelativ...
    1 1
  • @ferrari
    @ferrari (anonim) a avut doar o intervenție în ceea ce mă privește. Nu consider drept o jignire cuvintele care mi-au fost adresate... ci drept un punct de vedere a unei persoane care nu îndrăgește bass-ul meu cu 6 corzi marca Tobias.
    Ce să fac... o să renunț la el... doar am sfatul unui specialist...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru