Alonso rămâne precaut înaintea cursei de la Barcelona

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 10.05.2012
Fernando Alonso insistă că Ferrari are nevoie de îmbunatăţirea permanentă a monopostului pentru a putea reveni în lupta pentru victorie şi nu aşteaptă miracole în Spania.

Ferrari va utiliza în Marele Premiu al Spaniei un nou sistem de evacuare şi alte câteva noi componente pentru monopostul F2012, cu care speră să înregistreze progrese semnificative comparativ cu primele patru curse ale sezonului.

Totuşi, Fernando Alonso preferă să rămână precaut în declaraţii şi consideră că update-ul de la Barcelona este unul minor care trebuie continuat cu o serie de alte îmbunătăţiri pe parcursul următoarelor curse. În opinia sa, acesta este singurul mod în care Ferrari poate reveni în cursa pentru titlul mondial.

"Nu ştim ce monopost avem aici. Avem componente noi, dar toată lumea are componente noi aici. Aşteptările sunt foarte mari pentru că este vorba despre Ferrari şi (n.r - presa) lasă senzaţia că numai Ferrari aduce componente noi. Credem că vom face un pas înainte, dar ştim că nu este ultimul pas pe care trebuie să-l facem. Trebuie să muncim continuu, începând de la Barcelona. Trebuie să aducem părţi noi la Monaco şi în Canada, dar nu vom aduce un monopost nou în fiecare cursă", a declarat el în cadrul conferinţei de presă de la Barcelona.

Presa internaţională speculează deja că Ferrari şi-ar putea concentra atenţia spre sezonul 2013 dacă nici în Spania nu reuşeşte să aibă un monopost competitiv, însă Alonso a respins această ipoteză.

"Nu cred.

Dacă update-ul nu este suficient de bun, iar ceilalţi îmbunătăţesc mai mult decât noi, va trebui doar să muncim mai mult la Monaco şi în Canada şi să aducem părţi noi. Sezonul este lung şi nu ne vom da niciodată bătuţi în luna aprilie (n.r - spaniolul s-a referit la luna mai)", a adăugat el.

Nu în ultimul rând, dublul campion mondial crede că presa a exagerat declaraţiile negative ale lui Michael Schumacher cu privire la caracteristicile pnweurilor Pirelli. În plus, spaniolul a lăsat să se înţeleagă că este de acord cu opinia germanului potrivit căreia degradarea accelerată a cauciucurilor nu permite piloţilor să concureze la maxim.

"Nu sunt de acord că Schumacher critică Pirelli. Schumacher a spus ceva, iar presa a exagerat. Am citit ce a spus şi nu văd nicio problemă în asta", a încheiat el.

Via | SkySports

Comentarii (1)

  • Alonso
    Recunosc
    Ca imi place tot mai mult de Fernando, prin declaratiile sale. Mi se pare obiectiv si onest. Pe vremuri nu imi placea decloc de el. Acu doua zile am citit pe f1manager.ro ca a zis ca presa denatureaza adevarul. Si are dreptate absoluta. Chiar pe situ lu astia e un joc asemanator ca ce de aici. si are si premii si ala.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru