Alonso s-a resemnat: "Red Bull şi McLaren sunt mai rapizi"

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 08.10.2011
Fernando Alonso a admis că nu avea aşteptări mari în calificările de la Suzuka, întrucât Red Bull şi McLaren deţin monoposturi mai rapide decât Ferrari.

Fernando Alonso a terminat doar pe locul cinci calificările pentru Marele Premiu al Japoniei, Ferrari nereuşind nici de această dată să lupte pentru pole position.

Spaniolul nu s-a declarat surprins de rezultat, întrucât admite că Red Bull şi McLaren deţin monoposturi superioare, motiv pentru care nu este dezamăgit.

"Nu sunt foarte surprins de acest rezultat. Până la urmă, McLaren şi Red Bull au fost mai rapizi decât noi tot weekendul şi cel puţin am reuşit să ne poziţionăm în faţa lui Mark Webber (n.r - locul 6). Se pare că am un bilet pentru locul cinci şi cel puţin asta înseamnă că voi pleca de pe partea curată a pistei", a declarat spaniolul.

Cu toate acestea, dublul campion mondial speră să termine cursa pe podium, mai ales că alegerea strategiei potrivite pentru pneuri nu va fi uşoară.

"În cursa de mâine mă aştept la o degradare semnificativă a pneurilor şi la posibilitatea de a exista mai multe opriri la boxe, ceea ce înseamnă că strategia va juca un rol cheie.

Vom încerca să facem cele mai bune alegeri şi să luptăm pentru podium, ceea ce este un obiectiv realist. Cu siguranţă, victoria este mai puţin posibilă. Aşa cum am văzut în calificări, McLaren par foarte aproape de Red Bull aici", a adăugat el.

Între timp, coechipierul său Felipe Massa va pleca în cursa de pe locul patru şi îl va avea alături pe a doua linie a grilei de start pe Lewis Hamilton. Duelul dintre cei doi din Singapore a dat naştere la numeroase controverse, însă brazilianul susţine că poziţionarea pe grila nu îl deranjează. "Hamilton este alături de mine pe grila? Nu este nicio diferenţă pentru mine dacă este el sau oricine altcineva", a replicat el.

Via | Ferrari

Taguri: Alonso, Ferrari, Suzuka

Comentarii (5)

  • Nu cred ca are vreo problema Alonso cu rezultatul sau din calificari.De cele mai multe ori a plecat de pe 4 sau de pe 5 si la cum ii stim starturile,se descurca.In plus,se bate cu Webber acolo pe care il stim destul de slab la starturi sau poate doar la starturile cu Vettel....curios ce va fi intre Hamilton si Massa,desi nu cred ca acesta din urma va risca sa-si strice monopostul,stiind deja cat de lipsit de control este Ham.
    11 3
  • Alonso mentalitate de campion...Hamilton ar fi facut tam-tam daca avea masina lui Alonso..
    15 4
  • anonim
    ....fan?...
    De ce-ti mai pui poza lui Ham pe profil daca ai o parere proasta despre el??
    2 2
  • Laurentiu
    Alonso
    pai sezonul e aproape incheiat asa ca un obiectiv mai poate fi trepta a doua a podiumului la general..vicecampion dar e greu cand masina nu iti e prietena
    5 0
  • @anonim
    Nu il pot ridica in Slavi pe Lewis cand greseste...oricat de mult mi-ar place stilul sau de pilotaj.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru