Alonso şi Raikkonen, dezamăgiţi de situaţia dificilă traversată de Ferrari

de Daniel Popescu
Duminica, 11.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso este îngrijorat de avansul de aproape două secunde al rivalilor de la Mercedes, în timp ce Kimi Raikkonen susţine că fiecare tur de calificări este "o luptă" cu monopostul.

Esential 1.872 secunde a fost diferenta dintre Lewis Hamilton si Kimi Raikkonen in calificarile din Spania
1.908 i-a despartit pe Lewis Hamilton si Fernando Alonso in aceeasi sesiune de calificari
Ferrari a introdus cel puţin şase upgrade-uri pe monopostul F14 T cu obiectivul de a înregistra progrese după un debut modest de sezon şi de a reduce diferenţa care o separă de rivalii de la Mercedes.

Cu toate acestea, echipa a fost la circa 1.8 secunde în spatele lui Lewis Hamilton în calificările pentru Marele Premiu al Spaniei, iar Fernando Alonso, clasat doar al şaptelea, este dezamăgit de acest aspect.

"Nu este vorba de locul şapte sau de faptul că suntem departe de podium, dar 1.8 secunde înseamnă foarte mult şi trebuie să schimbăm asta. Trebuie să muncim şi să furnizăm rezultate. Vor fi componente noi în Canada, vom aduce câteva la Monaco şi Silverstone, am adus componente şi aici, cred că şase sau şapte, dar este dificil să facem magie", a declarat spaniolul.

Coechipierul său Kimi Raikkonen s-a poziţionat pe locul şase pe grila de start, fiind a doua oară dupa Bahrain când îl învinge pe Alonso în calificări.

Finlandezul a dezvăluit însă că s-a chinuit în fiecare tur din cauza comportamentului monopostului.

"Dimineaţă a fost un dezastru şi am schimbat un pic monopostul, dar a fost în continuare foarte dificil, a trebuit să lupt pentru a parcurge fiecare tur. Trebuie să rămânem pe traiectorie şi să nu comitem greşeli, dar a fost mereu o luptă pentru a duce turul la bun sfârşit şi, evident, este dezamăgitor să fim pe şase sau şapte. Vrem să fim în frunte şi nu putem fi mulţumiţi de cum decurg lucrurile", a precizat el.

Ferrari spera ca Spania să reprezinte locul unde echipa să înregistreze progrese semnificative, însă planurile au fost decalate acum pentru Marele Premiu al Canadei din 8 iunie. 

Comentarii (7)

  • Daniel Popescu inca nu te-ai prins ca Raikkonen a fost mai rapid decat Alonso in calificari si in Bahrain? Verifica!
    9 6
  • @dany: Ai dreptat, am corectat. Multumesc.
    5 3
  • Test Driver 01
    Era foarte clar dupa prima cursa ca pentru cei de la Ferrari nu se mai poate face nimic in acest sezon. Au nevoie de ceva nou, o idee noua, un nou manager si mai ales oameni noi, fie tineri sau batrani nu conteaza. Cei pe care ii au in echipa in acest moment pur si simplu nu dau randamantul contat si nu l-au dat de la inceput adica de prin 2009. Este greu pentru ei sa inteleaga ca nu-si vad de treaba, nu stiu ce nu merge la monopostul ala si mai ales nu se descurca deloc, nu reactioneaza deloc la schimbarile din teren. Problame este si a fost intotdeauna, managementul superior care realmente nu are nici o strategie clara despre ceva. Di Monte isi doreste putere politica in Formula 1, unde conteaza punctele, nu se chinuie sa-si caute aliati, gen Sauber sau Marrusia sau oricine altcineva, nu stie nici sa aiba grija de propria echipa. Este ocupat sa dea interviuri, declaratii mirobolante si impresionat de neinteresante si atat. Nu mai stie realitatea din Formula 1 de prin 2008 de cand cei de la Ferrari aveau nevoie disperata de schimbari si nu a facut nimic. Dar... nu-i treaba mea asta, este munca lui si nu da doi bani pe ea.
    6 1
  • Problemele celor de la Ferrari au inceput odata cu aducerea in echipa a soferului Santander si se vor termina cand acest ghinionist cu aere de vedeta va parasi echipa .....
    9 5
  • @gogu

    esti cumva Nostradamus sub acoperire?
    cum poti sa afirmi asa o prostie?
    2 8
  • @Soxy, pai e foarte simplu. de cand a venit falcosu' la echipa, au mai castigat vreun titlu ? marele pilot nu e in stare sa il depaseasca pe petrov si face gura dupa aia ca trebuia sa se dea la o parte, ca el nu era in lupta pentru titlu
    7 5
  • Ha,ha,ha...
    Ferrari a avut noroc cu Alonso in ultimii ani,daca nu era el,nu aveau rezultatele ce le-au avut cu monopostul ala!Cine a trebuit sa vada,a vazut...asa ca orice comentariu despre Alonso ca e vinovat...nu isi are rostul!

    Problema e ca nu au monopost reusit,chiar deloc!Si din 2008 incoace...se tot chinuie.Dar anul asta au reusit,macar au realizat(sper),ca nu mai au nici o sansa,sunt cu mult depasiti si nu au sansa sa revina,nu au facut-o nici cand aveau un monopost "nascut" mai bine,apoi acum !?

    Poate pare o aberatie,dar la cum se prezinta anul asta,ar trebuii sa inceapa lucrul pentru sezonul viitor...dar daca problema principala e la motor,au cam pus-o,nu mai pot dezvolta prea mult pana in 2020 !
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru