Alonso: "Sper ca Massa să câştige ultimele două curse"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 04.11.2010
Fernando Alonso susţine că eventualele victorii ale lui Felipe Massa în Brazilia şi Abu Dhabi l-ar ajuta să cucerească titlul mondial în acest sezon.

În urma victoriei obţinute în Coreea de Sud, Fernando Alonso a preluat conducerea clasamentului general şi a devenit principalul favorit la titlul mondial, mai ales că beneficiază şi de sprijinul coechipierului său Felipe Massa.

Chiar dacă brazilianul şi-a manifestat intenţia de a-l ajuta, spaniolul susţine că pentru el o victorie obţinută de Massa în Brazilia ar fi benefică, pentru că ar însemna automat ca rivalii săi ar câştiga mult mai puţine puncte.

"Cred că cel mai bun lucru pentru noi, chiar şi pentru mine în lupta pentru campionat, ar fi ca Massa să câştige cursa, pentru că ia 25 de puncte de la ceilalţi. Aceasta este cea mai mare diferenţă în acest an, 25 de puncte pentru victorie şi 18 puncte pentru locul 2. Apoi, diferenţele sunt foarte mici, ceea ce mi-ar permite să păstrez avantajul pe care îl am. Îngrijorarea mea este reprezentată de cele 25 de puncte şi dacă unul dintre rivali câştiga 25 de puncte. Sper ca Massa să câştige ambele curse, ăsta ar fi cel mai bun lucru pentru mine", a declarat spaniolul.

Opinia sa este susţinută inclusiv de Massa, care afirmă că va da totul pentru a câştiga în faţa propriilor suporteri.

"Mă aştept să câştig cursa şi voi da totul pentru a câştiga pentru fani.

Este adevărat că, până şi după cursă din Germania, oamenii au fost foarte drăguţi cu mine când am ajuns în Brazilia. Oamenii sunt grozavi, jurnaliştii sunt mult mai dificili", a precizat brazilianul.

Cu toate acestea, Massa a sugerat că îi va ceda victoria lui Alonso dacă acesta va concura pe locul 2, aşa cum a făcut în 2007 cu Kimi Raikkonen. "Am făcut-o deja, nu-i aşa? În 2007 am făcut-o, nu vă amintiţi? Sunt un pilot profesionist", a mai precizat el.

Via | FIA

Taguri: , Alonso, Ferrari, Massa

Comentarii (16)

  • BăTată
    auzi ce spune
    dar una spune şi alta va face.... Va primi "triumfător" victoria cedată de Massa.
    11 5
  • ctlnmihai
    Alonso: "Sper ca Massa să câştige ultimele două curse
    ipocrizie curată..
    13 13
  • ce zici de asta
    cred ca este vorba de praf in ochi la dusmani, este clar ca nu vor risca nimic orice pct este important , pacat ca Brazilia nu a fost programat ca ultima cursa ca poate asa putea castiga si el acasa , sunt convins ca daca Alonso va fi pe locul II in spatele lui Massa spre sf. cursei Massa ii va ceda locul si ar fi fara logica daca nu o va face , oricum este putin probabil sa se intample asa, Alonso este mai rapid decat Massa doar o intamplare ar putea sa-i faca sa apeleze la ordine de echipe .
    8 3
  • Mihai, cu tot respectul, nu cred ca-i vorba de iprochizie, ci pur si simplu un calcul matematic. Te rog sa ma contrazici daca n-am dreptate.
    8 5
  • Binenteles, asta daca nu are sanse macar la locul 2 - Alonso
    5 1
  • razboiul psihologic
    Cred ca acesta este replica la razboiul psihologic amintit chiar de el. Vreau ca el sa castige dar ... de data asta a exagerat cu marketingul :)))
    9 0
  • ctlnmihai
    CristianRus
    eu sunt gata să pariez că nu va fi aşa.. 1. dacă vroia să-l lase pe Massa să câştige ar fi făcut acest lucru la Hockenheim ,deoarece Alonso avea destul timp să recupereze punctele pierdute acolo...2 duelurile roată la roată până la limita regulamentului cu Massa culminând cu incidentul de la intrarea la boxe în timpul desfăşurării Marelui Premiu al Chinei.. 3. rolul lui Massa la Ferrari e deja stabilit .4.Declaraţia asta e praf în ochi ptr. fanii Formulei 1..mai ales ptr. cei care l-au ,,citit''cât de cât pe Alonso..4.Alonso nu e sigur de titlu care încă se joacă..
    5.e o declaraţie de împăcare a lui Alonso cu fanii brazilieni care nu-l iartă ptr. Singapore 2008 sau hockenheim 2010..Oricum dacă aş fi în locul lui Massa ,m-aş simţi jignit de această declaraţie..care oricum nu merită să fie compătimit..Asta va fi soarta lui Massa de-acum încolo la Ferrari..Alonso cu titlurile care sper să, fie cât mai puţine şi Massa cu ,,resturile'' adică câte-o victorie ,două...oferite de ,,mărinimosul'' Alonso şi de echipa Ferrari ca să arate că există tratament egal şi competitivitate în cadrul Scuderiei..
    6 9
  • Mas
    Massa nu castiga nicio cursa anul asta.E lent.Dar nu mai lent ca cotetarii de la meclaren.
    8 2
  • Are dreptate Alonso. Castiga Massa ambele curse, iar el abandoneaza cu Hamilton de gat. Webber pe 2 sau 3.
    Si asa poate castiga Webber campionatul!
    3 1
  • ctlnmihai
    E punctul tau de vedere, pe care-l respect.
    Cred, insa, ca exista pe langa ce spui tu - speculatii, care au o baza reala - si un calcul matematic, pe care Alonso si-ar dori sa se adevereasca in final.
    In alta ordine de idei, din punct de vedere al clasamentului, ar fi foarte interesant ca Massa sa urce pe podium in urmatoarele curse. Batalia intre pretendentii la titlu ar fi mult mai animata.
    Vom trai si vom vedea.
    2 0
  • Alonso
    Alonso nu este ipocrit , daca va castiga Massa , inseamna ca ceilalti concurenti la titlu vor fi mai jos , ceea ce inseamna ca Alonso va fi campion .

    Daca v-ati pune creierele la treaba v-ati da seama de asta .
    2 2
  • mobius
    Ca de obicei...
    ...ce spune Alonso este intr-adevar corect dar atentie, se refera la ambele curse. Daca Massa ar castiga ambele curse ar fi bine pentru toti din echipa. Sunt convins ca Alonso a spus adevarul cand a afirmat ca i-ar ceda locul unu lui Massa la Iterlagos, daca s-ar ivi situatia si daca cineva ar garanta ca Massa va castiga si ultima cursa. Din pacate Alonso mai are de gestionat o problema, cel putin delicata, aceea a motoarelor. Daca in ambele curse ramase motoarele ce le va folosi vor merge bine pana la sfarsit, atunci cu siguranta ii va ceda lui Massa ultima cursa cu conditia sa se afle in situatia de a o face. Oricum nu mai e mult si vom mai face un pas spre lumina. In ce ma priveste eu doresc succes deplin pentru Alonso, Ferrari si Massa.
    4 2
  • massa
    sunt curios cu ce motoare va concura massa sa castige ambele curse, ca sa castige trebuie sa forteze si deja massa are 9 motoare, la inca 1 luat -10 pe grila si massa pe la mijlocul plutonului e un nimeni
    2 0
  • only 1
    hai sa fim seriosi....Alonso nu face cadouri, el lupta numai pt prima pozitie.... poate sa o lase mai moale doar daca ii asigurat matematic la cistigarea titlului.
    5 0
  • Massa & Alonso
    Alonso se gandea asa:"Imi doresc ca Massa sa castige ambele curse, eu sa termin pe locul doi in ambele curse, si restul nu conteaza."
    3 0
  • ireal
    Alonso nu face cadouri, el le primeste.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru