Alonso speră să obţină podiumuri la Barcelona şi Monaco

de Daniel Popescu
Marti, 08.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso şi-a exprimat speranţa că va putea obţine clasări pe podium în cursele din Spania şi de la Monaco şi susţine că performanţa mediocră din Bahrain are drept cauză configuraţia circuitului.

Barcelona şi Monaco sunt circuite unde sper să obţinem câteva podiumuri.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Ferrari a terminat Marele Premiu al statului Bahrain doar pe locurile nouă şi 10 prin Fernando Alonso şi, respectiv, Kimi Raikkonen, iar diferenţa faţă de câştigătorul Lewis Hamilton a fost de peste 30 de secunde, chiar dacă Safety Car-ul a ieşit de pe traseu cu 10 tururi înainte de final.

Alonso susţine însă că prestaţia modestă are drept cauză şi caracteristicile circuitului şi speră să demonstreze acest lucru prin clasări pe podium în Spania şi la Monaco.

"Acest circuit este unul dintre cele mai nefavorabile. Avem deficienţe la unele caracteristici necesare pentru acest circuit, aşa că mă aşteptam să fim mai competitivi în China, iar apoi Barcelona şi Monaco sunt circuite unde sper să obţinem câteva podiumuri", a declarat spaniolul.

Am vrea să avem o viteză mai bună şi să fim capabili să luptăm cu toată lumea, dar în acest moment avemn un deficit la acest aspect.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Pilotul Scuderiei Ferrari a admis că Ferrari are lacune în privinţa vitezei pe liniile drepte, însă insistă că monpopostul F14 T beneficiază şi de unele avantaje competitive.

"Nu este bine.

Am vrea să avem o viteză mai bună şi să fim capabili să luptăm cu toată lumea, dar în acest moment avemn un deficit la acest aspect. Dar avem şi câteva puncte forte care vor fi evidenţiate pe unele circuite. Dacă în următoarele două Mari Premii suntem mai rapizi decât Nico Hulkenberg şi cei de la Sauber, putem spune că vor avea deficiente comparativ cu viteza pe care Ferrari o are în viraje", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (26)

  • Mai rapizi ca cei de la Sauber?!
    1 3
  • Doamne unde am ajuns, anul trecut inaintea cursei de la Shanghai Hami declara ca Alonso este favoritul pentru cucerirea unui titlu mondial ca nici dupa un an sa visam ca vom obtine macar un podium in cursele din Europa.
    Sunt fan Ferrari din 1992 insa atat de jalnici nu au fost demult .
    29 0
  • nu le dau multe sanse la ferrari la un podium in acest an..
    22 2
  • @Sumi de prin 2009... Si atunci abia a obtinut Ferrari cateva podiumuri si o victorie, si asta abia la mijlocul sezonului.
    13 0
  • @ ferr1. Oh sper sa nu se repete iar, mai ales ca si atunci tot Brawn-Mercedes erau pe val. Eu inca mai sper in aceasta echipa mai ales ca formula 1 are nevoie se confruntarile ferrari si restul lumii :).
    8 5
  • pif666
    din pacate,si o spun ca fan ferrari,oameni de acolo in frunte cu domenicali nu au nici o viziune. total depasiti,ancorati in trecut. gen dragomir si sandu. mafioti care traiesc in trecut. ferrari inseamna istorie,traditie,pasiune. de cand a plecat brawn si michael,fai de mama lor. nu inteleg de ce nu il aduc pe brawn,sau mai ales pe briatore. italian de-al lor. insista cu domenicalli. nu a demonstrat decat incompetenta.
    sa se fi molipsit de la noi ,romani? bravo lor. a inceput in sfarsit ofensiva romanilor. incepem si noi sa cucerim lumea.
    6 0
  • JugaruGabi
    Nu vad bine Ferrari anul asta.
    Au dat un chix maxim. Daca in ultimii 3 ani a fost slab monopostul si se chinuia sa castige curse, anul asta il vad chinuindu-se sa obtina top 10.
    11 1
  • altfanferrari
    aoleu si ce jale mi-e doamnee
    9 2
  • @Sumi Esti optimist. O diferenta atat de mare e greu de recuperat. Se pot apropia, dar nu cred ca e posibil ca in 2014 sa se bata cu Mercedes. Daca nu intra SC, Ferrari avea o diferenta uriasa fata de Mercedes, poate 1 minut.
    14 1
  • Mangafaua
    asta visa titluri, dupa asta a mai redus din pretentii, macar o victorie acolo. Acum viseaza podiumuri, in DOUA curse din an.
    8 2
  • hi hi hi
    @Mangafaua
    bine punctat. Ei tot aduc ingineri si tot schimba oameni dar se pare ca lui Monte nu i-a dat prin cap sa renunte odata la Sfanta Treime - Santander Alonso Domenicalli.
    5 8
  • Mangafaua
    dap, sfanta treime e constanta la ei si se duc tot in jos. L-au adus ei pe Kimi dar naiba stie ce scrie in contractul ala, ce despagubiri trebuie sa plateasca daca il agata pe Alonso pe circuit. A fost in spatele lui multe ture anul asta dar nu a incercat macar sa-l atace. La cursa trecuta la start l-a lasat pe Alonso sa treaca, nu s-a implicat cu adevarat in lupta. Alti piloti nu isi menajeaza coechipierii, doar la Ferrari am vazut asta. Santander e pe pozitii acolo, o sa scape tifosii de ea cand o scapa Steaua de Becali.
    5 8
  • @mangafaua
    Daca Alonso il bate pe Kimi e din cauza la Santander, daca il bate Kimi e din cauza la valoare, al naibii logica de pacalici...
    2 7
  • Andreica
    Exact Alonso cu Santander fac masina :)))....La Renault tot Alonso cu Santander o facea...iar titlul din 2008 Hamiltoana tot cu Santander l-a luat, doar era sponsor Mclaren. Mostra de inteligenta :)))
    5 3
  • Ar trebui renuntat cat mai urgent la Domenicali. Cat priveste pe Alonso, e unul din cei mai buni piloti, cerebral, inteligent si cu multa experienta. Incununarea carierei unui pilot de F1, este castigarea unui titlu cu Ferrari. Pacat, Alonso de cand e la ei, se chinie cu caruta aia. Au ramas Ferrari doar cu amintirile. Vad ca Monti pe masura ce imbatraneste, o ia razna, tine ca orbu de bata, de Domenbicali.
    7 2
  • credsiio
    nicaieri in F1 nu s-a mai clocit un "sponsor" asa tare pe interesele unei echipe. Adica da, dadea banu si cam atat fara asa mari interese de imagine pentru un pilot anume
    2 1
  • McLaren
    da lasa dom'le sa fie. Podiumuri in doua curse anu asta
    0 5
  • imibatjo`
    bine moh ciocoflenderilor, va pleca si Domenicalli. Si daca nu sa se se schimbe nimic nici atunci in ce priveste clasarea pilotilor ferrari? Ha? Pe cine mai aruncati INTREAGA vina atunci?
    1 4
  • @ imibatjo`
    Te aducem pe tine ciuripaule, iti dam shalopeta rosie si te urcam pa un tractorash, iti dam si un baton de ciocolata
    3 1
  • imibatjo`
    da-i batonu Fandositei ca shalopeta rosie si tractorashu le are deja :))))))
    2 1
  • @ imibatjo`
    il inlocuim cu tine ca esti mai meseriash asa avem si un autohton la ferrari ;), daca vrei il bagam batonu in rum ca sa-ti priasca excursia
    0 0
  • bogdan
    E intradevar cam ciudat cu ordinele la ferrari. Anul trecut Kimi il batea pe Alonso cu un Lotus. Daca Lotusu il platea pe Kimi iesea pe 2 in clasament. Acu il lasa la start si nici nu schiteaza ca se da la el.
    5 5
  • Lotusul era peste Ferrariul lui Alonso si chiar si asa Alonso a iesit pe 2. Raikkonen chiar si daca participa la ultimele curse nu avea cum sa-l mai bata pe Alonso. Acum au aceeasi masina.
    6 4
  • bernie
    @dany...lotusul era din toate punctele de vedere sub ferrari.kimi a scos mai mult de la monopost decat marele dezvoltator din monopostul ferrari.si nu uita cate puncte a castigat milogul vostru in dauna lui massa pe care echipa l-a umilit pur si simplu doar ca sa fie pomanagiul acolo in fata.in plus kimi a lipsit ultimile 3 curse din cauza problemelor la spate.dar oare numai din acest motiv???inainte sa postezi asa ceva mai bine ti-ai pune la treaba creierasul ala subdezvoltat.
    4 0
  • bogdan
    E adevarat lotus a fost sub ferrari tot timpul. Acu au aceasi masini da sponsorul nu i finlandez. Pe langa asta nu i genul lui Kimi sa se lase depasit la start de pe 5 de unu de pe locul 9. Dar asta i politica interna si se practica. Probabil ca la cel mai mare salariu care il are anul asta trebe sa l lase pe Alonso in fata. Nu ca Alonso ar fi un fraier da astea s cursele si asa au fost totdeauna.
    3 0
  • Alonso spera sa obtina un podium in urmatoarele curse... eu sunt fan McLaren pe viata, dar Alonso nu vede ca masina aia nu poate urca mai sus de locul 6? Si asta numai daca nu abandoneaza cei din fata.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru