Alonso: "Sunt mândru că m-am apărat 13 tururi în faţa lui Vettel"

de Daniel Popescu
Luni, 07.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso susţine că este mândru că a reuşit să-şi păstreze poziţia în faţa lui Sebastian Vettel timp de 13 tururi şi afirmă că a fost la un pas de abandon.

Esential 13 este numarul de tururi pe parcursul carora a avut loc duelul dintre Fernando Alonso si Sebastian Vettel
Sebastian Vettel şi Fernando Alonso au oferit în finalul Marelui Premiu al Marii Britanii unul dintre cele mai spectaculoase şi tensionate dueluri din acest debut de sezon.

Vettel l-a depăşit pe fostul său rival în lupta pentru titlul mondial cu numai cinci tururi înainte de final, la capătul unei confruntări de 13 tururi în care cei doi au fost de mai multe ori la un pas să se acroşeze.

Alonso afirmă că simplul fapt de a rezista atât de mult în faţa pilotului Red Bull Racing reprezintă o mândrie şi susţine că a avut unele defecţiuni care l-au determinat să se gândească la o retragere.

"Am avut un deficit de două secunde, aşa că ştiam că vom pierde poziţia. Vettel m-a depăşit prin exteriorul circuitului. A terminat în faţa mea, dar am fost foarte mândru de cele 13 tururi.

Am avut o problemă aerodinamică şi ne-am gândit să retragem monopostul. Aripa spate era blocată, bateriile erau complet descărcate, iar în ultimul stint mi-au cerut să salvez combustibil", a declarat spaniolul.

Am fost informat să respect limitele pentru că Alonso se plângea, aşa că am făcut acelaşi lucru.

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull
Duelul celor doi s-a desfăşurat nu numai pe circuit, şi în prin conversaţiile radio, întrucât piloţii s-au acuzat reciproc de efectuarea unor manevre nesportive. Vettel afirmă însă că s-a plâns prin radio pentru simplul motiv că Alonso făcea acelaşi lucru.

"Duelul a devenit un pic prostesc când am început amândoi să ne plângem ca celălalt depăşea limitele circuitului. Nu cred că oamenilor le pasă prea mult dacă monopostul este un pic prea în stânga sau dreapta. Am fost informat să respect limitele pentru că Alonso se plângea, aşa că am făcut acelaşi lucru. Nu sunt sigur cine a câştigat pe listă, dar cred că duelul a fost un pic prea dur de două ori în virajul 6.

Mă aşteptam să termin pe trei, dar strategia nu a fost potrivită", a precizat el.

Via Autosport

Comentarii (22)

  • Fetel, idiotule, tu te plangeai! Toata lumea a auzit ce spuneai in casti! Tu nu pe Alonso trebuie sa-l invingi, trebuie sa-ti invingi coechipierul care are aceeasi masina. Te bate Rici de-ti suna apa in cap!!
    33 38
  • @Gogu Esti constient ca nu toate team radio-urile sunt transmise la TV, da?
    27 6
  • Silviu
    Vettel s-a plans in mai multe randuri ca Alonso nu-i lasa loc. Si a facut-o pe un ton pe care nu-l mai comentez dar in mod cert nu-i face multa cinste.
    Alonso a avut un comentariu legat de DRS, dupa depasire. Asta am auzit eu, banuiesc ca toata lumea. N-avea nici o legatura cu insinueaza acum germanul. Acum, daca stam sa ne imaginam discutiile imaginative gen "o fi fost, o fi spus" nu mai ajungem nicaieri.
    26 17
  • ovidiu15081982
    Alonso a scos maxim din tractorul rosu in schimb ce Vettel se smiorcaia ca o fetita...Alonso barbat, vitelul copil rasfatat. Ma bucur ca il bate Ricci de face pe el !
    34 32
  • andrey_1293
    Vorbind strict de ce sa intamplat pe pista, duelul a demonstrat (daca mai era nevoie) profesionalismul celor 2. Pozitia pe care concurau nu era una de top, si cu atat mai mult ma bucura ca au tras cu dintii amandoi de ea. De cand cu DRS si cu limitarea manevrei de aparare impuse de regulament, nu prea am mai vazut riposte ale pilotilor depasiti, sau macar incercari de a se apara sau de a lupta pentru pozitie. La mai multe!!!

    Cat despre conversatiile radio, nu comentez :)))
    36 1
  • nu sunt deloc fan alonso ,nici macar vettel,dar ce poti sa i reprosezi lui alonso?a facut tot ce era omeneste posibil,daca vettel nu ar fi trecut de alonso in cursa,in locul lui ma duceam si prezentam pe masa cele 4 titluri sa le ia cine vrea ,nu merita sa fie campion.Asa ca intr un sfarsit a trecut date fiind conditiile lui alonso e ceva normal nimic mai mult
    25 5
  • Banuiesc ca si Vettel e mandru ca la batut de 4 ori la rand.
    15 11
  • mandria ti-a mai rams , in rest esti doar un infumurat platit regeste de o haita de japcari ....
    12 19
  • valeu da' ce da din el cu scuzeeee! Pe radio se plangea de altceva, ca a folosit Vettel DRS unde nu e voie si altele dar nu astea. E clar ca doare de nu se poate dar asta e viata din F1 in 2014, gata cu vaicarelile sau retragerea
    13 15
  • sunt fan alonso si ma face de ras mai mult cu declaratiile astea decat cu depasirea suferita. Mai multa demnitate si sa isi asume ce se intampla pe circuit
    15 12
  • Alonso a facut ceva cu tractorul ala. Aia nu e masina de top, e chiar mai jos de jumatate. Comparativ cu Kimi care saracul nu a reusit mai nimic. Fazele alea ca il sprijina Ferrari pe Alonso, sa fim seriosi. Poate il sprijineau daca erau ca la Mercedes si trebuiau sa aleaga pe unul campion mondial. Dar la Ferrari pentru ce? Sa fie ultimii in grila??? Nu au reusit masina nici anul asta, au luat teapa cu Raikkonen. Manageri foarte slabi. Red Bull se vede ca au ceva in cap. L-au adus pe Ricci care e mai bun decat Vettel. Ma tot gandesc ce putea face Ricci anii trecuti cu masina pe care o avea Vettel. De asemenea, ma gandesc ce masina reusise Lotus, daca Grosjean si Raikkonen castigu curse sau erau printre primii.......
    14 4
  • ...sunt mandru ,pentru ca nici anul acesta nu iese campion cu Ferrari....
    11 7
  • cand doua tractoare se iau la brazdat un circuit de f1, castiga cel mai bun, iar cel care este mai slab declara cu stoicism ca e mandru, pai s-o tina tot asa cu tot cu tractorul lui.
    14 6
  • Alonso...miau, miau, miau.Vettel....miau, miau, miau.Amindoi s-au vaitat la fel-fiecare il vedea pe celalalt,dar nu se vedea pe sine.Pina la urma a trecut in fata cel mai insistent.
    4 3
  • Ha,ha,ha...
    Cu atat ati ramas de comentat dupa cursa asta?!Cu comentarii ca dupa un "meci" Steaua-Dinamo?!E prima cursa din anul asta in care Ferrari,doar prin Alonso din pacate,a aratat altceva!Nu au facut doar figuratie pe circuit,si de dragul spectacolului sper sa nu fi fost doar un foc de paie!Cu o strategie mai inspirata,fara penalizarea de 5 secunde si fara problemele invocate de Alonso...probabil ca reusea o clasare mai buna....

    E normal sa existe ceva frustrari pentru amandoi,unul a pierdut doua titluri la "mustata",plus un monopost ce nu are deocamdata o performanta buna,iar celalant este in cadere libera dupa o perioada cel putin buna,plus un coechipier ce il cam "bate"!
    10 1
  • malasorte
    V-am mai scris eu de multe ori ca Vitica e o femeie cu coaie care se tot plange...inca odata confirmarea...in rest toate bune
    4 4
  • http://www.autosport.com/news/report.php/id/114865
    0 0
  • stima noastra si mandria
    Alo, Monte, Scuderia
    1 0
  • anii trecuti Alonso era facut sa para bun de un Massa iesit din forma (si asta s-a confirmat la Williams unde il bate Bottas fara probleme). Acum e facut sa para bun de un Kimi care nu poate face nimic pe niste masini care nu-i convin (fara aerodinamica demna de F1).

    Si unde e el fabulosul? Pe 5, 6, 7 mare lupta "mare"... in pluton. Ok, Kimi e prastie anu asta, dar asta NU inseamna ca Alonso e prea breaz cum nu era nici in trecut cand il batea pe Massa; big deal, intrebati-l pe Bottas...

    (ps: Ferrari erau acum in lupta pentru primele 3 locuri, inclusiv locul 1 daca il aduceau pe Ricciardo, un pilot caruia ii convin masinile astea. Si era si ieftin si fara pretentii, dar asta ar fi insemnat sa aibe inspiratie Monte, imposibil ...)
    3 4
  • Singaporezul
    Adevarul este ca amandoi sau plans,dar prefer sa se planga la radio si sa ne ofere un duel de zile mari si o depasire sau doua fara DRS.In actuala generatie de piloti putini sunt care nu se plang.Asa ca nimeni nu e prost sau idiot cum au scris niste fetite pe aici.
    3 0
  • bisturiu
    depasirea lui Alonso a fost cu DRS
    1 1
  • bisturiu
    ca sa fie clar, depasirea lui Alonso adica depasirea FACUTA de Alonso a fost cu DRS
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru