Alonso: "Va fi o plăcere să concurez alături de Raikkonen"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 20.12.2011
Fernando Alonso este încântat de revenirea lui Kimi Raikkonen în Formula 1 şi crede că finlandezul va da o nouă culoare curselor.

Revenirea lui Kimi Raikkonen în Formula 1 în sezonul 2012 a atras simpatia lui Fernando Alonso, care susţine că este încântat să-l aibă alături de grila de start pe ultimul pilot care a cucerit titlul mondial pentru Ferrari.

Spaniolul crede că Formula 1 în ansamblu va avea numai de câştigat datorită prezenţei finlandezului în paddock, mai ales că anul viitor numeroşi piloţi îşi vor face debutul în Marele Circ.

"Ii urez bun venit înapoi, este un pilot grozav. Este unul dintre cei mai talentaţi piloţi de pe grila de start, un campion mondial, o persoană minunată şi va fi o plăcere să concurez alături de el. Nu îl compar cu nimeni, dar nu este acelaşi lucru să începi cursa, să ajungi în primul viraj şi să îl ai alături pe Kimi Raikkonen în locul unui pilot tânăr sau al unui debutant. Să lupţi cu astfel de campioni îţi oferă o perspectivă diferită şi mai multă securitate", a declarat pilotul Scuderiei Ferrari în cadrul unei conferinţe de presă.

Pe de altă parte, Alonso a admis că a fost surprins de decizia Scuderiei Toro Rosso de a renunţa la serviciile compatriotului său Jaime Alguersuari, situaţie în care se regăseşte însă şi Adrian Sutil, înlocuit de Nico Hulkenberg la Force India.

"Probabil că sunt surprins la fel de mult ca toată lumea că Toro Rosso a schimbat ambii piloţi dintr-o dată, pentru că de obicei ai nevoie de echilibru în echipă.

Să înlocuieşti ambii piloţi e ca şi cum începi totul de la zero şi ai o iarnă mai dificilă în termeni de evoluţie şi testare a monopostului. Dar aşa cum am fost surprins de asta, am fost surprins ca Sutil nu a rămas şi acelaşi lucru este valabil şi în cazul altor piloţi", a mai precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru