Alonso va pleca din pole position în Marele Premiu al Italiei

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 11.09.2010
Fernando Alonso a obţinut primul pole position al Scuderiei Ferrari în ultimele 30 de Mari Premii şi va pleca de pe prima poziţie în cursa de la Monza.

Scuderia Ferrari a luat o opotiune importantă pentru obţinerea victoriei în faţa propriilor suporteri de la Monza după ce Fernando Alonso a obţinut sâmbătă pole position-ul după ce a fost cronometrat cu 1:21.962.

Dublul campion mondial a oferit astfel echipei italiene primul pole position după o pauză de 30 de Mari Premii, precedenta performanţă similară fiind obţinută de coechipierul său Felipe Massa în 2008 la Interlagos.

Massa va pleca de pe poziţia a treia a grilei de start, între cei doi piloţi ai Scuderiei infiltrându-se în mod surprinzător Jenson Button, mai lent cu numai 0.1 secunde decât Alonso.

Calificările pentru Marele Premiu al Italiei au demonstrat că acest circuit nu se potriveşte caracteristicilor monopostului Red Bull Racing, echipa condusă de Christian Horner obţinând una dintre cele mai slabe performante în calificări din acest sezon. Mark Webber şi Sebastien Vettel vor pleca doar de pe locurile patru şi şase după ce anterior obinusera 12 pole position-uri în 13 Mari Premii, iar Lewis Hamilton a reuşit să se intercaleze între cei doi pe grila de start pe locul cinci.

În afara celor şase piloţi ai echipelor de top, Nico Rosberg a obţinut locul şapte pentru Mercedes GP, în timp ce Williams a adus ambii piloţi în ultima parte a calificărilor: Nico Hulkenberg va pleca al optulea, în timp ce Rubens Barrichello este pe locul 10.

Renault nu a reuşit să repete evoluţiile bune din ultimele Mari Premii, astfel că Robert Kubica a terminat sesiunea doar pe locul nouă.

PLEIADĂ DE SEMI-SURPRIZE ÎN Q2

Numeroşi piloţi ce lupta în mod obişnuit în prima jumătate a clasamentului au fost eliminaţi în a doua parte a calificărilor. Primul dintre ei a fost Adrian Sutil (Force India), care va pleca de pe locul 11 din fata septuplului campion mondial Michael Schumacher (Mercedes GP), aflat la un nou rezultat modest. Nici japonezul Kamui Kobayashi (BMW-Sauber) nu a reuşit să obţină un timp competitiv şi va pleca de pe locul 13, în timp ce Toro Rosso a fost eliminată cu ambii piloţi: Sebastien Buemi, locul 14, şi Jaime Alguersuari, locul 16. Între cei doi piloţi STR îşi face simţită prezenţa Vitaly Petrov (Renault), în timp ce Pedro de la Rosa (BMW-Sauber) ocupa locul 17.

LIUZZI, VICTIMA "TRADITINALILOR" IN Q1

Prima parte a calificărilor s-a desfăşurat conform aşteptărilor, toţi cei şase piloţi ai noilor echipe fiind eliminaţi. Cei mai rapizi dintre aceştia au fost Jarno Trulli şi Heikki Kovalainen de la Lotus Racing, care vor pleca de pe locurile 18 şi, respectiv, 19 ale grilei de start.

Singurul pilot al unei echipe tradiţionale care a părăsit calificările în acest stadiu a fost Vitantonio Liuzzi de la Force India (locul 20), în timp ce Timo Glock a stabilit al 21-lea timp.

Totuşi, pilotul echipei Virgin va pleca de pe ultima poziţie după ce a primit o penalizare de cinci poziţii pe grila de start pentru că inginerii săi au schimbat diferenţialul cutiei de viteze, lucru interzis de regulament. Din faţa germanului vor pleca coechipierul său Lucas di Grassi, dar şi cei doi piloţi ai echipei Hispania Racing, Bruno Senna şi Sakon Yamamoto.

Clasamentul complet al calificărilor este disponibil aici. Marele Premiu al Italiei va avea loc duminică cu începere de la ora 15:00.

Comentarii (52)

  • ctlnmihai
    Alonso va pleca din pole position în Marele Premiu al Italiei
    Bravo Button,Lewis şi Mclaren..Mâine vom vedea o cursă interesantă
    15 37
  • Fernando Alonso
    Ferrari-pole
    Un super pilot!!Pole Ferrari!!!!!!
    34 13
  • sa speram ca maine o sa faca o cursa super, daca vrea sa mai aibe sanse la titlu. FORZA ALONSO !!!!
    31 12
  • S-a spart gheata
    In templul vitezei, Monza, un pole cat o victorie pentru Ferrari si Fernado. Un luptator pana la final!Bravo!Sper sa castige maine si sa relanseze sezonul!Bafta maine la dubla!!
    34 13
  • fernando a.
    ALONSO...acuratetea pilotajului, inegalabil pilot...BRAVOOOOOOOOOOOOO
    Din nou ne incanta acest geniu al pilotajului din zilele noastre. Bravo Alonso esti genial. Bafta Alonso.
    30 16
  • LEWIS HAMILTON
    LEWIS HAMILTON
    Nu are nevoie de pole pentru a castiga o cursa, el nu are nevoie nici de FIA ca sa castige puncte.
    Astept ultimele curse cand FIA va eradica limita de 8 motoare pe sezon pentru a nu fi dezavantajati unii.

    Sa vedem ce va fi maine dupa cursa.
    16 28
  • ctlnmihai
    Alonso va pleca din pole position în Marele Premiu al Italiei
    Înţeleg bucuria fanilor Alonso dar nu şi voturile negative acordate mie..V-aţi dat drumul acum , mult timp aţi ţinut în voi... din câte observ acum..:))
    11 32
  • Ferrari
    Magnifico!!
    30 10
  • a fost optimist, ambitios!!!
    e incitant din ce in ce mai tare, mai ales daca cistiga cursa(Alo). Succes tuturor !!!
    29 7
  • Felicitari Alonso, azi a fost impecabil. Si lui Button care a tinut aproape. Lewis si-a complicat singur viata si are de munca maine.
    32 4
  • Toti care mor de ciuda sa imi dea UNLIKE
    FORTA FERNANDO ALONSO!
    32 11
  • off :((
    Dar ce s-a intamplat cu Lewis? S-a intamplat ceva in Q3 pentru ca pana atunci a fost acolo in fata :((( Macar daca se clasa in fata lui Webber :(
    10 29
  • ctlnmihai
    Alonso
    mai lipseşte eternul fan ferrari şi lista va fi completă
    9 32
  • Diesel
    Hulkenberg
    Hulkenberg, un viitor campion. Talent cu carul. Sper sa vina la Ferrari.
    30 3
  • ctlnmihai
    Alonso va pleca din pole position în Marele Premiu al Italiei
    Un pole position la 2 ani e acceptabil.. şi suportabil
    8 35
  • Hamilton
    Ce s-a intamplat a fost ca a facut o greseala la primul tur lansat, la iesirea din sicana 2, tur compromis. La al doilea era un Redbull chiar in fata lui la intrarea in turul lansat si n-a reusit un timp bun. Nu inteleg de ce nu l-au scos mai repede din pit si a iesit in pluton.
    24 3
  • ctlnmihai
    Diesel
    De ce să vină Hulkenberg? Mai preferabil este Piquet
    5 29
  • kartist
    @fernando a.
    unde ai vazut tu acuratete in pilotaj ? Si daca ai vazut, cum de ai recunoscut ce este. Ai macar idee cum arata un pilotaj simplu, fara acuratete ? Pari a fi un fin observator al pilotajului, un mare critic al zilelor noastre ca sa citez pe "cineva". Repet, stii macar teoretic cum se abordeaza un viraj cu o tehnica de pilotaj ?
    Adica sa incepem cu inceputul. Nu te apuca de ecuatii pana nu pui la punct numaratoarea de la 0 la 9.
    9 23
  • pole
    Bravo! O surpriza placuta!
    28 8
  • Diesel
    mihai
    Esti usor offtopic, dar hai, treaca, insa glumitele tale nu-si au locul. Eu m-am abtinut cand favoritul avea castig de cauza. Sau vrei s-o dam in caterinci?Ca si eu pot.
    16 2
  • Diesel
    ...er
    favoritul tau
    1 1
  • Intrebare:
    Domnu Daniel Popescu, Alonso a fost cronometrat cu 1:21.692. sau 1:21.962? Cu siguranta m-as fi bucurat sa obtina acel timp mentionat de dumneavoastra dar s-ar fi inspaimantat echipele adverse si fanii lor :))
    29 3
  • Diesel
    ..
    timpul de referinta e 1:21:962
    18 0
  • ctlnmihai
    Diesel
    Eu mi-am exprimat părerea ..Cât de repede ai uitat gestul lui Massa de-acum 2 curse ...ar trebui sa-l susţii pe Massa în continuare nu să doreşti schimbarea lui...
    4 21
  • ctlnmihai
    Alonso va pleca din pole position în Marele Premiu al Italiei
    Şi oricum lui Hamilton nu prea ai ce să-i impuţi anul acesta..favoritul tău a oferit destule subiecte de discuţie.. oricum apreciez generozitatea ta.. şi acum vb serios
    6 13
  • Hulkenberg
    N-ai inteles. Massa e un pilot grozav, ma bucur ca si-a revenit, si e in forma. Pe Hulkenberg l-as vedea la Ferrari in viitor, dupa 2013. Nu e generozitate, e respect, insa tu nu accepti reciprocitatea.
    17 1
  • fernando a.
    kartist sau karatist ce ii fi...
    Sa-ti spun ceva mai KARATE? ,O SPUNE TOTA LUMEA CA ALONSO E PRINTRE ce-i mai buni si ce-l mai bine platit dintre toti piloti,in rest in comentariul tau de baietel de gradinita nu se vede decat CIUDA si OFTICA, dar asta e viata mai KARATE...BAFTA ALONSO.
    16 7
  • ctlnmihai
    diesel08
    Hai că eşti prea serios diesel:) dacă m-aş supăra la câte jigniri - şi vb acum despre persoana mea şi nu de mclaren sau de Hamilton -primesc pe aici atunci ar însemna să vb de unul singur.Important e respectul pe care-l oferi userului nu pilotului tău favorit..în fine
    3 4
  • hamilton !?!?
    Hamilton s-a bagat acolo unde nu se pricepe !
    Din aroganta sau altceva a decis sa concureze cu masina fara F duct ( unica arma a celor de la McLaren).
    Acuma va avea de luptat sa tina pasul cu Redbulli . nu cred ca are sanse la podiu.
    IN Canada cei de la RBR ai fost isteti si au platit, acuma ii vine randul lui Hamilton.
    Uite cum relanseaza el campionatul mondial si ii aduce in joc pe Alonso si Button
    15 7
  • ctlnmihai
    Hamilton
    După cum se comportă Mclaren aici cred că va reuşi să-l depăşească pe Webber..şi asta e f important..Oricum Hamy e un luptător şi cred că va face o cursă bună mâine..
    11 11
  • habahaba
    @jeguri printre oameni...
    chiar nu-l baneaza nimeni pe jigodia aia de ctlnmihai???
    14 19
  • ctlnmihai
    habahaba
    ai dreptate ..n-ai idee cât de greu e să mă suport pe mine însumi 24 de ore pe zi..
    21 2
  • kartist
    fernando aoleonso
    n-am de ce sa-mi fie ciuda ca nu am nici un favorit. Doar ca vad specialisti peste tot. Da sunt la gradinita, dar la gradinita de piloti. Tu esti nenascut din acest punct de vedere. Si nici nu o sa te nasti vreodata. Tot din acest punct de vedere. Acolo in clasa intai unde te lauzi ca esti nu ai invatat si literele mici. Sau inveti selectiv dupa cum faci si aprecieri. Adica selectezi unde nu te pricepi si iti bagi nasul.
    6 15
  • @diesel
    mie mi-a placut de Nico de cand l-am vazut in prima cursa a sezonului . Se aseamana foarte mult cu Kimi . Si la fizic si la agresivitatea de pe circuit . Deja sunt un fan de-al sau . Presimt ca maine va fi o cursa foarte interesanta . Succes Button , Lewis si Nico (Hulkenberg) !
    9 3
  • Formula 1 si pariurile
    nu era nici o surpriza.Dar din cauza nesimtitilor de la stanley nu am reusit sa pariez. Cum sa nu bagi in lista de pariuri un grand prix precum cel de la Monza:|
    3 0
  • Hulkenberg
    @sharky_raduku
    Daca n-ar fi Alonso sigur l-as sustine pe Nico. Il urmaresc de la inceputul anului cu atentie sporita. Da, seamana bine cu Kimi:)
    11 0
  • @Kartist
    Baiete, aici se discuta despre F1. Mai ai mult de progresat avand in vedere ca esti la Karting si te mai si lauzi cu asta.
    12 5
  • kartist
    @dmd ~ da ma da
    scuzele mele ... se discuta de F1 ... si esti mai pe subiect decat mine. Iar eu am discutat despre pilotaj. Nici nu stiu cum am ajuns sa ma contrez cu aoleonso. El vorbea de F1, eu de pilotaj. Ciudat nu ?
    Plus ca esti profesionist cu pareri relevante in ce priveste progresul meu. Poate in viitor imi faci cunostinta cu un boss F1.
    6 9
  • Hulkenberg
    Si specialistii il aseamana cu Kimi, atat din prisma look-ului cat si a pilotajului :)
    Si fie ca maine sa castige cel mai bun! ala cred ca va fi Button, mai ales daca trece de Alonso la start
    4 8
  • Andrei
    @ally_great
    Sa fie cum zici tu..in acelasi trend cu previziunile date de tine pt pole astazi..;)
    8 0
  • @ctinmiha i& rayn380
    Baieti stiti ceva de faptul ca maine Jenson porneste cu pneuri hard? Am intalnit intr-un loc acest fapt, dar ar fi o greseala pentur ca il intrece Massa la start atunci. Sper totusi sa nu fie adevarat,
    3 1
  • ctlnmihai*
    ..
    1 0
  • @Andrei
    Daca ai fi urmarit mai atent sesiunile de antrenamente, si daca ai fi obiectiv, nu stiu daca ai fi dat alte pronosticuri... Dar bucurati-va voi, ferraristi! Fie si pt o noapte :)
    4 6
  • ctlnmihai
    Mclaren_Mircea_1984
    nu ştiu mircea
    2 0
  • Andrei
    @ally_great
    N-ajunge sa urmaresti sesiunile de antrenamente:), nu de putine ori pot insela, vezi Spa;). Da, tu esti extrem de obiectiva;). Hai sa-ti dau eu un pronostic..maine castiga o masina Ferrari:)
    4 2
  • @Andrei
    Bun, dormi linistit atunci :) Eu sunt foarte obiectiva! Si ca viteza, cei doi au fost cei mai constanti...in fine, cred ca ne-am uitat la competitii diferite.
    4 3
  • Mclaren_Mircea_1984
    Din cate stiu anul acesta primii 10 piloti incep cursa cu pneurile din Q3
    3 0
  • salutare
    niste tanci...
    2 0
  • massa
    pacat pt alonso ,dar va fi facut zob de massa la start, o sa vedeti. atat am avut de spus. gooooo massa
    5 6
  • Pariu
    cine credeti ca va castiga maine?
    Va face vettel o supriza? sau poate massa?
    Lasand de o parte pasiunule voastre pentru echipa x sau y.
    Asta daca sunteti in stare.
    3 0
  • ctlnmihai
    andrey11
    favorit este alonso..massa iese din discuţie că nu poate câştiga decât dacă alonso greşeşte grav oricum nu va fi lăsat să caştige massa.. îin res button sau hamilton poa să câştige red bull au mers f slab deci au cele m multe şanse.. dar se poate întâmpla orice pâna la urma urmei
    6 0
  • ctlnmihai
    andrey11
    red bull au cele mai puţine şanse*
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru