Alonso: "Vettel nu a ajuns încă la nivelul lui Hamilton"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 17.01.2012
Fernando Alonso consideră că Lewis Hamilton este un pilot mai bun decât Sebastian Vettel datorită stilului său de pilotaj mai agresiv.

Sebastian Vettel este considerat unul dintre cei mai buni piloţi din istoria recentă a Formulei 1 prin prisma celor două titluri mondiale şi a numeroaselor recorduri pe care a început să le doboare.

Totuşi, nu puţini sunt cei care consideră că performanţele germanului se leagă fundamental de calităţile monopostului Red Bull Racing din ultimii trei ani, iar unul dintre ei este şi Fernando Alonso.

Dublul campion mondial consideră că Vettel nu a atins încă nivelul de performanţă al lui Lewis Hamilton, chiar dacă pilotul echipei McLaren a avut parte de un sezon 2011 dezamăgitor.

"În ultimii ani am avut două puncte de referinţă în Hamilton şi Vettel, dar am o opinie diferită despre fiecare dintre ei. Consider că Hamilton este un pilot foarte rapid, agresiv şi complet concentrat. Este interesat numai să câştige. Nimic altceva. Un pilot foarte talentat. În opinia mea, Vettel nu a ajuns încă la acest nivel. Ştiu că este dublu campion mondial, dar aşa stau lucrurile.

Pentru mine este uşor sub standardul lui Hamilton", a precizat spaniolul într-o carte prezentată de Ferrari la evenimentul de iarnă Wrooom în care apare alături de Valentino Rossi.

Declaraţiile lui Alonso sunt surprinzătoare în contextul în care a avut o relaţie dificilă cu Hamilton în sezonul 2007, când cei doi au concurat pentru McLaren şi au pierdut titlul mondial în ultima cursa a anului în favoarea lui Kimi Raikkonen.

Comentarii (12)

  • Alonso
    Hai ca a nimerit-o ca nuca de perete de data asta...
    Nimeni nu poate face aprecierea dintre 2 piloti apropiati ca valoare, decat daca au acelasi monopost, sau diferenta e evidenta prin prisma rezultatelor
    11 12
  • @Cyrus
    Alonso vorbeste despre stil de pilotaj, mentalitate etc. Nu de rezultatele finale, care intr-adevar depind in proportie f mare de masina.
    18 4
  • Alonso
    "...este uşor sub standardul lui Hamilton"-usor sub nivelul moral al lui Hamilton dar nu "standard" caci forma de pilotaj avuta de Hamilton anul trecut nu poate fi considerata un "standard".
    13 5
  • acum normal .... Vettel e campion. Restu' ce sa mai faca? .... normal - sa discrediteze cu orice ocazie....
    ps: las' mo Alonso, nu-l mai plange pe Ham, plange-l pe Schumacher ca desi a fost mai bun ca tine in 2006 ai castigat pentru ca ai avut masina. Atunci postacii Alonso nu mai comentau ca masina .... conta doar pilotul si atat pentru ei .... atunci .....
    10 12
  • Basecovichi
    Bravo, alonso
    Alonso... Asta da om. Are capacitatea si experiza profesionala si morala de a recunoaste valorile.
    17 4
  • Statistica
    Idiotii care-si dau cu parerea sunt si au fost totdeauna majoritari
    7 13
  • MAVRIKKT
    MAVRIKKT
    SUNT MAVRIKKT SII PUNCT
    3 5
  • Iarta si pazeste!!!!!
    Doamne iarta-ma! Daca maimutoiul asta de Alonso a ajuns sa-si dea cu parerea despre talentul altora, chiar ca......a inebunit lupu`!!!!
    Un frustrat, un milog al marelui trisor care a fost (doamne ajuta !) Briatorre, un spaniol nespalat care a dat peste saraciile de la Santader si si-a gasit si el un loc in F1!!!!
    Il bate Vettel si daca ar alerga intr-un Fiat 500. Ceea ce este Ferrari de cativa ani! :))))))))))))))))))))))))
    10 12
  • Alonso
    ma asteptam la decenta din partea lui.Ofticos....
    3 5
  • F1 al pilotilor vs F1 produs finit
    Alonso pare de data asta chiar relaxat. Ne vorbeste despre formula 1 a pilotilor. Noi tot ce percepem e Formula 1 finita o combinatie de

    80% masina
    15% setari strategia echipei de ingineri si pitstop
    4% pilotaj
    1% marketing

    Alonso pentru 2012 are
    maketingul cel mai bun din F1
    pilotajul este peste Vetel poate la bataie cu Ham
    la setari, strategie acum au cooptat pe Neil Martin de la Redbull
    pentru pneuri l-au adus pe şeful de la Bridgestone Hirohide Hamashima
    la masina au cooptat de la Mclaren pe Pat Fry, Jonathan Heal, Giacomo Tortora, Rupad Darek, Chris Heal, Lawrence Hodge. si se zvoneste Bdukoski Martin toti implicati in proiectarea monopostului Mclaren MP4-26

    plus ca tunelul de vant Ferrari anul acesta va functiona la parametri de F1

    toate iti spun sa pariezi pentru 2012 ca Ferrari se vor apropia de Redbull
    totul depinde doar de cat de repede se va omogeniza noua echipa Ferrari
    10 4
  • tractoro
    @ToroBlue
    de unde sti tu mo procopsitule unde e Alonso fata de Vettel la pilotaj si unde e Alonso fata de Ham la setari? Si procentajele alea de unde le-ai scos? Poti garanta ca nu-i da clasa Vettel lui Alonso daca fac echipa? Nu dadea nimeni doi bani pe un Hamilton venit din Gp2 in 2007 dar a sters pe jos cu campionas.....
    5 2
  • toromue
    asa a castigat Alonso in 2006? Cu 4% pilotaj? Cat, cat era procentul pentru masina? Tot 80%?
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru