Alonso vrea să repete performanţa lui Schumacher din 2006

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 16.05.2010
Fernando Alonso spera să reediteze cursa senzaţională realizată de Michael Schumacher la Monaco în 2006, când germanul a plecat ultimul şi a terminat pe locul 5.

Fernando Alonso va pleca din pitlane în Marele Premiu al statului Monaco, întrucât pilotul Scuderiei Ferrari nu a putut participa la calificări din cauza unui accident suferit în ultima sesiune de antrenamente libere.

Spaniolul a admis că are o misiune dificilă pe circuitul cu cele mai scăzute oportunităţi de depăşire din calendarul competiţional, însă spera să repete performanţa realizată de Michael Schumacher în 2006. Septuplul campion mondial a plecat atunci tot de pe ultima poziţie şi a terminat pe un excelent loc 5 la capătul unei curse spectaculoase.

"Este un circuit foarte dificil pentru ca depăşirile sunt imposibile, aşa că este cel mai prost circuit de pe care să pleci din spate. Dar am văzut în 2006 ca Michael Schumacher a terminat pe 6 plecând ultimul, aşa că trebuie să încercăm să repetăm acea performanţă. Ştim că este dificil, dar mai ştim că este dificil ca primele 10 monoposturi să termine cursa, pentru că multe lucruri se pot întâmpla.

Ni s-a întâmplat nouă în antrenamente şi li se poate întâmpla şi altora în cursă. Trebuie să fim pregătiţi să profităm de oportunitate", a declarat dublul campion mondial.

Alonso a recunoscut ca accidentul din antrenamente s-a produs în urma unei erori de pilotaj, însă crede că a avut ghinion ca sasiul s-a deteriorat.

"Cred că a fost o situaţie ghinionistă, pentru că am atins zidul la 90 km/h şi am rupt sasiul. Cred că dacă am 100 de accidente, în 99 dintre cazuri nu voi rupe sasiul, dar de data aceasta s-a întâmplat", a mai precizat el. Marele Premiu al statului Monaco va avea loc duminica cu începere de la ora 15:00.

Via | Autosport

Comentarii (10)

  • NeoGalaxy
    Eu iti tin pumnii, concentrare, bafta si mai ales multa multa atentie :)
    15 7
  • Nando
    N-are cum. In 2006 erau cu totul alte conditii. Mai putine masini si o alta abordare de cursa, Schumi, cu cel mai performant monopost de pe pista, a putut conta pe strategia realimentarilor-opririlor la boxe. In 2010 lucrurile stau complet diferit. Eu ii doresc mult succes, dar nu-l vad in puncte decat printr-un miracol. In conditii normale nu-l vad mai jos de P12-13.
    14 5
  • tibycske
    gresit
    Daca nu ma insel Schumacher a terminat pe locul 5 in MP de la Monaco din 2006. Mai documentati va un pic.
    9 0
  • NeoGalaxy
    Nu este greseala celor de la Automarket... dar se pare ca au copiat integral textul si l-au tradus fara sa se uite la el, pentru ca si pe site-ul AutoSport... tot 6 este folosit. Daca este greseala redactorului AutoSport, sau cel care a scris pe site articolul... totusi cei de la AutoMarket puteau sa se prinda ca ceva este gresit in text.
    11 0
  • Alonso
    Am vazut cursa Renault series 3.5. Zona in care a avut Alonso accidentul din antrenamente e o zona cu probleme, acolo abandonand 2 piloti, dintre care unul a lovit glisierele. Nu pot decat sa ii urez succes ca sa reuseasca ce si-a propus, desi este greu de atins targetul lui.
    12 0
  • ...
    ii tin pumnii. dar nu cred ca va repeta ceea ce a facut schumi in 2006. deoarece el atunci a adoptat strategia cu o singura oprire la boxe pentru alimentare, si acum, alimentarile sunt interzise si majoritatea pilotilor vor oprii o singura data. forza alonso, forza felipe forza FERRARI
    10 2
  • niciodata...!
    Niciodata nu va repeta Alonso intr-o cursa ce a facut Michael... si aici ma refer la faptele bune de pilotaj ! Rele a facut si probabil va mai face, trebuie doar sa-mi aduc aminte ce a facut la Singapore (impreuna cu Junioru' Piquet si Batranu' Briatore...) la prima editie a cursei. Sa fie multumit ca participa la Monaco pentru Ferrari.
    3 4
  • dupa....
    dupa vreo 4-5 ture in spatele lui Chandok probabil ca o sa se retraga :)
    2 4
  • Mclaren
    Lewis, hai, inca o cursa cum stii tu, cu iesiri in decor spectaculoase! McLaren, mult succes si viteza la..rata de abandonuri! Schumi, bafta!
    6 2
  • MDA
    Sa repete performanta din 2006 a lui schumi uite ca schumi la depasit in ultimul tur in ultimul viraj pe asa zisul campion mondial din 2005 si 2006
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru