Alonso vrea să-şi asume mai multe riscuri în India

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 27.10.2011
Fernando Alonso susţine că este pregătit să-şi asume mai multe riscuri în ultimele curse ale anului, pentru ca Ferrari să fie mai bine pregătită pentru sezonul următor.

Ferrari a început de mai mult timp să pregătească sezonul 2012 prin introducerea de noi componente pe monopostul actual, în special o aripă fata, pe care intenţionează să le folosească anul viitor.

Totuşi, Fernando Alonso considera că Scuderia are nevoie şi de o schimbare de abordare, mai ales ca ambele titluri mondiale au fost deja adjudecate de Red Bull. Astfel, spaniolul mizează pe o agresivitate mai mare în special în calificări, unul dintre punctele deficitare ale echipei sale în acest sezon competiţional.

"Trebuie să fim sinceri cu noi înşine şi să facem tot ce putem mai bine în cursele care au mai rămas, să muncim mai bine şi mai mult decât în acest an, dacă vrem să ne îmbunătăţim pentru anul viitor, mai ales ca acesta este deja obiectivul nostru. Întrucât ambele campionate sunt decise, toate echipele se gândesc acum la 2012, nu numai noi. Aşa că vom aborda cursele care au mai rămas în acest spirit, vom încerca să ne bucurăm de ele şi vom face lucruri pe care poate nu le putem face dacă luptăm pentru campionat.

De exemplu, putem fi mai agresivi şi ne putem asuma mai multe riscuri în calificări", a declarat el.

Prima oportunitate este India, pe un circuit nou necunoscut pentru toţi piloţii, însă Alonso apreciază configuraţia acestuia şi spera să-şi păstreze opinia şi la finalul antrenamentelor de vineri.

"Sunt foarte bucuros să fiu aici, un circuit nou reprezintă o nouă provocare pentru un pilot. Circuitul pare foarte interesant, în special ultimul sector, care este foarte diferit şi rapid. În mod normal, descoperim că în realitate un circuit este mai bun decât în simulator. Sper să rămânem cu o impresie bună şi după antrenamentele de mâine", a mai precizat el.

Via | ESPNF1

Taguri: Alonso, Ferrari, India

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru