Analiza: Cine il va inlocui pe Massa la Ferrari

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 27.07.2009
Michael Schumacher, Fernando Alonso, Marc Gene, Luca Badoer si Sebastien Bourdais sunt pana in prezent cele cinci nume vehiculate in presa drept potentiali inlocuitori ai lui Felipe Massa pentru restul sezonului.

Pe langa drama umana cauzata de gravul accident suferit de Felipe Massa in calificarile pentru Marele Premiu al Ungariei, Ferrari este pusa in situatia dificila de a decide cat de curand si cine va fi pilotul care il va inlocui pe brazilian pana la finalul anului.

Presa internationala nu a ratat ocazia de a lansa numeroase speculatii pe aceasta tema, insa pana in prezent oficialii Scuderiei Ferrari au refuzat sa faca orice comentariu pe aceasta tema, intrucat starea de sanatate a lui Felipe Massa este prioritara.

Iata care sunt cele mai vehiculate nume de pe lista posibililor candidati pentru un loc la Scuderia Ferrari in a doua jumatate a sezonului:

1. Michael Schumacher

Septuplul campion mondial nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare, iar fostul pilot german indeplineste in prezent un rol de consultant in cadrul echipei. Desi vasta sa experienta i-ar putea facilita prezenta in cockpit-ul monopostului F60, Schumacher s-a retras din Formula 1 la finalul sezonului 2006, iar monoposturile din acest sezon sunt complet diferite fata de cele de acum trei ani.

In plus, relatiile dintre Schumacher si Ferrari sunt in prezent destul de reci si este putin probabil ca germanul sa accepte o astfel de provocare, chiar daca conditia sa fizica i-ar permite un astfel de efort.

Willi Webber, managerul sau, spune ca este putin probabil ca Schumacher sa fie alegerea Scuderiei.

"Am auzit pentru prima oara acest zvon sambata dupa-amiaza. Sunt doar speculatii si nu cred ca se va intampla. Ferrari are doi piloti de teste foarte buni care nu fac altceva decat sa astepte oportunitatea de a urca in cockpit cand acesta devine disponibil", a declarat el.

Speculatiile par insa sa fie alimentate de Stefano Domenicali, care nu a exlus aceasta posibilitate. "Ar fi gresit sa spun da sau nu in acest moment. Ne vom gandi la acest lucru in aceasta saptamana", a declarat italianul.

2. Fernando Alonso

Suspendarea echipei Renault din Marele Premiu al Euriopei a condus la aparitia unei ipoteze surprinzatoare, potrivit careia Fernando Alonso ar putea concura pentru Ferrari la Valencia. Regulamentul FIA interzice unui pilot aflat sub contract cu o echipa sa concureze pentru o alta echipa, insa publicatia spaniola AS sustine ca Renault ar incalca contractul incheiat cu dublul campion mondial in cazul in care nu este capabila sa alinieze monoposturile la startul fiecarei curse.

Totusi, chiar si in acest caz, este foarte putin probabil ca Alonso sa accepte o astfel de provocare, intrucat ar da nastere unui scandal la Renault si ar putea afla numeroase secrete despre monopostul F60.

3. Luca Badoer si Marc Gene

Cei doi piloti ai Scuderiei Toro Roso par sa fie in acest moment favoriti pentru a-l inlocui pe Felipe Massa.

Chiar daca a trecut destul de mult timp de cand cei doi nu au mai concurat efectiv in Formula 1, amandoi cunosc in detaliu monopostul F60, pe care il testeaza in mod regulat in similator pentru a contribui la dezvoltarea acestuia. Astfel, unul dintre cei doi ar reprezenta alegerea logica pentru Ferrari, chiar daca niciunul dintre ei nu are o experienta suficient de importanta.

4. Sebastien Bourdais

Ultimul pe lista posibililor inlocuitori este Sebastien Bourdais, fostul pilot al Scuderiei Toro Rosso. Desi a fost concediat recent prin prisma rezultatelor modeste obtinute in Formula 1, francezul ar avea de partea sa avantajul experientei, fiind pilotul care a concurat cel mai recent in Marele Circ dintre pretendenti, cu exceptia lui Alonso. In plus, Toro Rosso utilizeaza in prezent motoare furnizate de Ferrari.

Indiferent care va fi alegerea Scuderiei Ferrari, starea de sanatate a lui Felipe Massa este prioritara, Luca di Montezemoo afirmand luni ca cel mai important lucru este recuperarea omului, nu a pilotului Felipe Massa.

Comentarii (22)

  • Marc Gene
    Zic eu
    0 0
  • Alonso
    Zic eu
    0 0
  • villeneuve
    villeneuve ar putea fi o solutie
    0 0
  • Parerea mea
    proprie si personala il vede pe Luca Badoer in F60 in locul lui Massa.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Luca
    Sigur Luca Badoer o sa fie in monopost la cursa urmatoare. Nu exista alte optiuni, plus ca Fernando nu este o solutie decat din 2010. La fel si oricare alti piloti. Pentru moment Luca sau Marc au 50-50% sanse, dar Luca sta in pole-position. Evident l-am dori pe Felipe refacut si inapoi in cockpit dar mai bine sa se recupereze si nu existe nici un fel de probleme. Plus ca sotia astepta un copil si orice surpriza neplacuta ii poate dauna. Sanatatea lui ala micu si a lui Felipe sunt mult mai importante decat posibilele puncte de anul acesta, putine sau multe... sunt cam irelevante.
    0 0
  • Unul dintre
    pilotii de teste.
    0 0
  • Luca Badoer
    Sincer imi doresc mult ca Badoer sa ii i-a locul lui Massa pentru sfarsitul acestui sezon.
    Mi s-ar parea o mare nedreptate care i s-ar face daca nu ar fi ales sa piloteze Ferrari-ul.. o merita pe deplin ( cred ca este la Ferrari din 1998), dat fiind faptul ca se cam afla si la sfarsitul carierei, poate obtine si el ceva puncte - detine un record negativ si sincer nu il merita.
    0 0
  • ctlnmihai
    Luca Badoer
    Mi-as dori k luca badoer sa piloteze un ferrari ,ptr. ca este italian si pe urma suna bine numele..
    0 0
  • echipa
    "3. Luca Badoer si Marc Gene

    Cei doi piloti ai Scuderiei Toro Roso " Parerea mea este ca va pilota Gene
    0 0
  • inlocuitor
    Sincer, eu mi-as dori sa-l vad pe Schumi inapoi pe pista, dar nu cred ca se va intampla. Despre ceilalti ce sa spun, aducerea lui Bourdais cred ca ar fi o foarte mare greseala, Alonso ar prinde bine pt. Ferrari dar e prea complicata situatia, deci raman cei doi piloti de teste cu sanse reale. Probabil va fi Luca Badoer ca-i italian.
    0 0
  • ce n-as da sa fie Schumi
    stiu ca e nerealist dar as vrea sa-l vad pe Schumi pilotind; nu am avut ocazia sa-l vad live niciodata live, dar in cazul in care ar concura acum, as merge cu siguranta la Monza sa-l vad
    0 0
  • @nemetleo
    De obicei nu prea ma laud dar trebuie sa-ti spun ca eu am avut norocul. Si a fost intradevar o mare satisfactie.
    0 0
  • ...
    parerea mea este ca lupta pt un loc in cadrul echipei pana la finalul sezonului ar trebuii sa se deie intre boader si bourdais...boader pt k cunoaste in detaliu tot monopostul si bourdais pt k are mai multa experienta decat luca...totusi nu imi place de bourdais dar cred eu k ar fii o alegere buna pentru scuderia in aceste momente, si cu o astfel de masina (nu foarte rapida, dar de cateva ori mai buna decat str) ar putea face o treaba buna...totusi forza felipe...ar fii frumos sa poata concura in fata suporterilor in brazilia:)....si dak Doamne fereste isi incheie cariera are cu ce se lauda....ultima victorie pt el este cea in fata suporterilor...si cu faptul ca este vice-campion:)...totusi sa nu ne gandim la asa ceva si sa-l vedem cat mai repede posibil in cockpit:)
    0 0
  • @scuderia
    Scuza-ma. dar Badoer are mai multe GP-uri in F1 (vreo 56) decat Bourdais, dc te referi la experienta din F1..
    0 0
  • Gresesc
    49GP - 61 participari
    0 0
  • NeoGalaxy
    @greseala :)
    Si... nu ati vazut greseala? 3. Luca Badoer si Marc Gene

    Cei doi piloti ai Scuderiei Toro Roso par sa fie in acest moment favoriti pentru a-l inlocui pe Felipe Massa " :PPPPPP

    Dar Scuderia... Boader cine este?
    0 0
  • Hulkenberg in locul lui Massa
    Personal cred ca Nicholas Hulkenberg care tocmai a castigat la unguri prima cursa(si e in GP2 pe primul loc) ar trebui sa ii ia locul lui Massa.are manager pe Willie si Schumacher e pretenu' lui.Desi e pilot de teste la Williams si la anul va debuta in F1 cred ca ar trebui sa inceapa cat mai repede.
    0 0
  • ceau
    mie mi-ar place sa-l vad pe Bourdais,intr-o masina Ferrari,nu ca as fi fan.dar cred ca la Torro rosso nu si-a aratat intreaga valoare.insa mai mult ca sigut va fi plotul de teste Luca Badoer,m-ai ales ca el cunoaste foarte bine masina.
    0 0
  • eu as vrea sa-l vad pe sebastien LOEB
    0 0
  • @neo
    scz am gresit scrierea numelui...este vorba de badoer...@marian cei doi piloti de teste ai scuderiei nu au participat de mult la un gp..pe cand bourdais estepe tusa de cateva saptamani...la asta m-am referit
    0 0
  • @mirco
    am avut norocul sa vad prima victorie a lui Vettel la Monza anul trecut, insa am inceput sa ma uit la F1 in 1994 iar Schumi are un loc special in ce ma priveste;
    te invidiez :)
    0 0
  • e clar
    alonso oricum in proportie de peste 90% va fi anu viitor la ferrari, asa k nu ar fi de mirare sa termine sezonul cu ferrari, desi ar fi aiurea si schumacher nu cred k ar avea farmec sa revina si cu luca badoer si marc gene nu cred k risca ei, evenutal bourdais ar fi mai logik pana la finele sezonului. sanesele sa mai revina massa p circuit is mici si la anu oricum aproape sigur alonso o sa fie la ferrari si raikkonen nu o sa mai fie la ekipa
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru