Analiza: Greutatile monoposturilor dupa calificari

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 25.04.2009
Jarno Trulli si Timo Glock sunt pilotii cu cea mai putina benzina in rezervor, potrivit datelor oficiale publicate de FIA dupa calificari.

Federatia Internationala de Automobilsm a publicat greutatile monoposturilor care au luat parte la sesiunea de calificari pentru Marele Premiu al statului Bahrain.

Asa cum era de anticipat dupa rezultatele din calificari, Jarno Trulli si Timo Glock sunt cei mai "usori" piloti de pe grila de start, Toyota abordand o strategie agresiva pentru a obtine primele doua pozitii pe grila de start. Astfel, cei doi piloti ai echipei japoneze vor fi probabil primii care vor intra duminica la boxe pentru realimentare si schimbul de pneuri.

Analiza urmatoarelor pozitii arata ca monopostul lui Sebastian Vettel, clasat pe locul 3 in calificari, este cu aproape 7 kg mai greu decat al urmatorului clasat, Jenson Button. In plus, Rubens Barrichello, care va pleca in cursa de pe locul 6, este cu 10 kg mai usor decat Vettel. Aceste doua lucruri sugereaza ca Red Bull Racing detine in acest moment un monopost mai rapid decat Brawn GP, cel putin in ceea ce priveste performanta pe un singur tur.

Mai mult decat atat, Brawn GP a fost ajunsa din punct de vedere al performantelor si de McLaren, intrucat Lewis Hamilton s-a pozitionat chiar in spatele lui Button in conditiile in care greutatile celor doua monoposturi sunt egale.

De asemenea, campionul mondial i-a luat fata si lui Barrichello, desi are un surplus de aproximativ 3 kg fata de brazilian.

Fernando Alonso, clasat doar pe locul 7, are la randul sau putina benzina in rezervor, acest lucru sugerand ca va intra relativ repede la boxe in cursa de duminica.

Scuderia Ferrari a adoptat o strategie diferita, Felipe Massa si Kimi Raikkonen avand cele mai grele monoposturi dintre primii 10 clasati: 664.5 si, respectiv, 671.5. In acest mod se poate explica si faptul ca Raikkonen nu a impresionat in ultima parte a calificarilor, desi a dat semne de revenire pe parcursul sesiunilor anterioare.

Iata lista completa a greutatilor monoosturilor dupa calificari, ordonate dupa pozitia pe grila de start:

 Loc  Pilot  Echipa  Greutate
 1  Trulli  Toyota  648.5
 2  Glock  Toyota  643
 3  Vettel  Red Bull  659
 4  Button  Brawn GP  652.5
 5  Hamilton  McLaren  652.5
 6  Barrichello  Brawn GP  649
 7  Alonso  Renault  650.5
 8  Massa  Ferrari  664.5
 9  Rosberg  Williams  670.5
 10  Raikkonen  Ferrari  671.5
 11  Kovalainen  McLaren  678.5
 12  Nakajima  Williams  680.9
 13  Kubica  BMW-Sauber  698.6
 14  Heidfeld  BMW-Sauber  696.3
 15  Piquet Jr  Renault  677.6
 16  Sutil  Force India  679
 17  Buemi  Toro Rosso  678.5
 18  Fisichella  Force India  652
 19  Webber  Red Bull  656
 20  Bourdais  Toro Rosso  667.5

 

PREVIZIUNI PENTRU CURSA

Conform datelor furnizate de FIA, Toyota va miza pe o detasare de restul plutonului in prima parte a cursei, pentru a putea ramane in frunte si dupa prima intrare la boxe.

Sebastian Vettel poate spera cel putin la o clasare pe podium, fiind sensibil mai "greu" decat urmatorii clasati, in timp ce Hamilton are toate motivele sa fie optimist ca poate castiga cel putin un loc in cursa pentru ca are aceeasi greutate cu Button.

Exista toate premisele sa asistam astfel la un duel echilibrat intre McLaren si Brawn GP, in timp ce Alonso va incerca, la fel ca si cei de la Ferrari, sa speculeze orice greseala a pilotilor din primele pozitii.

Marele Premiu al statului Bahrain se va desfasura duminica cu incepere de la ora 15:00 (ora Romaniei).

Comentarii (11)

  • ceau
    de ce nu [pt face nici macar la ora asta modifivari?!sa nu mai spun ca la 13.30 am intrat sa fac modificari si nu am [utut,desi s-a specificzat ca era voie!
    0 0
  • Aur1989
    Foarte putin combustibil pentru cei de la Toyota
    0 0
  • nici eu nu pot nus ce are
    off
    0 0
  • adminii faceti ceva ca nu merg schimbarile si nu numai la mine dupa cum se observaaa!!!
    offffffffffffffffffffff
    0 0
  • @mad79
    Ai un mesaj privat de mine pe forum. Verifica si raspunde-mi acolo daca ai rezolvat.
    0 0
  • @mad79, @andyyy4ever
    Incercati sa utilizati browserul Mozilla Firefox 3 pentru efectuarea schimbarilor.
    0 0
  • tot nu merge in fine poate merge maine dimineata
    ps mi am instalat si Mozilla Firefox 3 degeaba zice modificare efectuata
    0 0
  • Pilot
    Analiza pe care ai facut-o tine seama numai de cantitatea de combustibil. Ar fi trebuit sa se aiba in vedere si pilotul. Eu cred ca un Ham, Vet, Alo sau Rai poate face o diferenta de 0,3 - 0,5 sec in calificari in comparatie cu But sau Bar.
    0 0
  • corect marian0904
    Caldura .franele talentul ...multe necunoscute poate fii ziua Toyota da nu prea cred button vettel truli vad primi 3 kimi 4 masa 6
    0 0
  • amin am reusit sa schimb si eu echipele si pilotii
    :)
    0 0
  • @marian0904
    Foarte adevarat ce spui, insa in cazul asta as fi devenit subiectiv. Iar intentia a fost sa realizez o mini-analiza cat mai obiectiva, in functie de cifrele oficiale.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru