Formula 1: Max Verstappen, pole în Bahrain, în fața lui Leclerc și Russell

de Tiberiu Safta
Vineri, 01.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Max Verstappen și-a trecut în cont primul pole position din 2024 înaintea primei curse din noul sezon de Formula 1. În spatele triplului campion en-titre se află Charles Leclerc și George Russell.

Sezonul 2024 a început în forță pentru Max Verstappen. Triplul campion mondial a obținut un nou pole position înaintea Marelui Premiu din Bahrain, prima cursă a noului sezon de Formula 1. Pilotul de la Red Bull a obținut un timp de 1:29.179, fiind mai rapid cu peste două zecimi de secundă față de Charles Leclerc. Monegascul de la Ferrari va împărtăși, astfel, prima linie cu Verstappen.

În spatele celor doi sunt George Russell pe locul 3 și Carlos Sainz Jr pe locul 4. Amândoi au fost mai lenți cu peste 3 zecimi de secundă față de Verstappen. Pe locul 5 se află coechipierul său, Sergio Perez, mexicanul fiind în fața lui Fernando Alonso. Spaniolul de la Aston Martin a terminat calificările cu al 6-lea cel mai bun timp.

Linia a 4-a este ocupată de piloții McLaren, cu Lando Norris în fața lui Oscar Piastri. În spatele celor două monoposturi portocalii se află Lewis Hamilton, cu o performanță sub așteptări pentru septuplul campion mondial. El va pleca de pe locul 9, în fața lui Nico Hulkenberg.

Prin contrast cu Hamilton, Hulkenberg a depășit așteptările pentru echipa Haas.

În afara primilor 10, clasamentul în urma calificărilor arată în felul următor: Yuki Tsunoda (11), Lance Stroll (12), Alex Albon (13), Daniel Ricciardo (14), Kevin Magnussen (15), Valtteri Bottas (16), Zhou Guanyu (17), Logan Sargeant (18), Esteban Ocon (19) și Pierre Gasly (20).

Marele Premiu din Bahrain va începe mâine, 2 martie, de la ora 17.00, ora României.

via Formula 1

Comentarii (17)

  • Diana Șosoacă
    John Elkann este foarte neinspirat.
    1 3
  • Diana Șosoacă
    Dar, foarte prezentabil, in toate aparitiile publice iese in evidenta, pur si simplu.
    1 2
  • Zic si eu
    Este inca prea devreme pentru a ne putea forma o parere despre cum se comporta pilotii/ monoposturile in noul sezon.
    Insa pot spune cu certitudine ca, desi nu eram fanul lor, ii regret pe Putinica&Ion si Grila de start. Chiar si cei de la Telekom/ orange erau digerabili comparativ cu ce a adus A1.
    Sunt un post generalist, au venit cu o abordare de i'umor, nu inteleg de ce s-au bagat in ceva atat de specializat?!
    Emisiunea care a precedat a fost de toata jena, inserez un articol concludent. Daca Ghigea are cunostinte de F1 la nivel de wikipedia, Morar este lipit cu ciunga de emisiune. O tine langa ca vrea sa popularizeze F1! Poate ii spune cineva ca acest lucru se poate face cu un comentariu profesionist, nu cu lozinci scrise de piaru intact. Chiar nu gaseau un (ex) pilot care sa stie macar cu ce se mananca motorsportul?
    https://www.onlinesport.ro/motorsport/formula-1/antena-1-a-calat-motorul-la-prima-transmisiune-de-formula-1-nid-155830
    3 4
  • Marius
    Si s-a terminat si sezonul 2024.Vechiul si noul campion mondial Max Verstapen. Noroc cu comentatorii "de vis" de la Antena1.
    8 15
  • Charles Leclerc
    "Sunt foarte dezamăgit.
    Iesirea suplimentara din Q1, cand am pus două seturi noi de softuri mi-au compromis ulterior evolutia in Q3, deoarece am pierdut ritmul cu un set folosit de pneuri soft.
    Repet, sunt foarte dezamagit."
    0 1
  • Lewis Larbalestier Hamilton
    "Zarurile n-au fost nici pe departe aruncate.
    Am sacrificat calificarile de ieri pentru a avea la dispozitie un monopost setat optim pentru cursa de astazi."
    4 2
  • Dan Voiculescu
    Am fost foarte inspirat.
    Formula Unu la Antena1 reprezinta un succes.

    Calificările Marelui Premiu din Bahrain au obținut 2,8 puncte de rating pe publicul comercial (21-54 de ani), cele mai mari din ultimul deceniu, chiar pot sa ma laud ca am avut o audiență de 5(CINCI) ori mai mare faţă de cea înregistrată în 2023 de Digi Sport, ANTENA1 înregistrand o cotă de piaţă de 13.8%.
    Spre comparatie, aceeaşi etapă a sezonului trecut, Digi a obţinut doar 2.5% cotă de piaţă şi 0.5 puncte de rating.
    6 6
  • @Dan Voiculescu
    Esti senil bai baiatule. Adu-l si pe Buzdugan si faceti matinalul. Mai penibili comentatori ca astia 2 nu am vazut de la Miki Alexandrescu, prietenul tuturor pilotilir. PENIBIL.
    4 6
  • Lucrurile par destul de clare. La finalul sezonului ordinea la piloți va fi Max, Perez, Leclerc, Sainz, Russell, Norris, Hamilton
    5 0
  • Marius
    De ce mi-ati sters comentariul? De-a lui Voiculescu si voi? Oricum sunt praf si Ghinea si Morar. Penibilii penibililor
    1 9
  • Am ales f1tv decat antena1, same price, mult mai fun, poti vedea orice camera, radio live, timpi etc
    3 11
  • Diana Șosoacă
    Am căutat pe toate posturile disponibile și nici urmă de cursă. E deja ora 17:30.
    Ce se întâmplă?
    0 2
  • Văzând calificările și cursa, mi-e teamă că Ferrari a făcut o mare, mare greșeală cu aducerea lui Hamilton în locul lui Sainz. Se vede din avion că tipul nu mai poate, că nu este din aluatul lui Alonso, să performeze la o vârstă înaintată. Mai mult, cred că anul acesta Russell va șterge pe jos cu el.
    3 2
  • Pianistul
    Sainz a mâncat eclerul
    2 0
  • Marele Circ
    Tatăl lui Max Verstappen anunţă un real „cutremur” la Red Bull dacă Christian Horner nu va pleca. Jos Verstappen susţine a declarat că echipa Red Bull va „exploda” dacă şeful echipei, care a fost recent exonerat de acuzaţiile de „comportament inadecvat” faţă de o angajată, va rămâne în funcţie.

    „Vor exista tensiuni în echipă atâta timp cât el va rămâne în funcţie”, a declarat fostul pilot olandez de F1 pentru suplimentul sportiv al cotidianului britanic Daily Mail din Sakhirl, sâmbătă, la câteva ore după triumful fiului său în Marele Premiu al Bahrainului, care a dat startul sezonului. „Echipa este în pericol să se destrame. Nu mai poate continua aşa. O să explodeze”, a declarat Jos Verstappen.

    Tatăl lui Max Verstappen anunţă un real „cutremur” la Red Bull dacă Christian Horner nu va pleca
    „Face pe victima, când el este cel care a cauzat problemele”, a adăugat el despre şeful istoric al echipei Red Bull.

    Miercuri, firma austriacă a anunţat că ancheta internă a condus la exonerarea britanicului Christian Horner de orice abatere. În timp ce mai multe echipe au denunţat o lipsă de transparenţă în timpul anchetei interne, Horner a asigurat joi că unitatea în cadrul echipei sale „nu a fost niciodată atât de puternică”.

    Dar trimiterea, la scurt timp după aceea, a unui e-mail anonim, care conţinea mesaje WhatsApp presupus a fi fost scrise de Horner, către jurnaliştii care urmăresc F1, oficialii sporturilor cu motor şi echipele rivale, a reaprins cazul.

    Întrebat de Daily Mail despre sursa informaţiilor scăpate în presă, Jos Verstappen a negat orice implicare în această chestiune. „Nu are niciun sens. De ce aş face asta când Max se descurcă atât de bine aici?”.

    Christian Horner, care este căsătorit cu fosta Spice Girl Geri Halliwell, prezentă alături de el la Marele Premiu al Bahrainului de sâmbătă, a negat întotdeauna acuzaţiile la adresa sa şi a declarat după GP că este convins că postul său nu este ameninţat de consecinţele anchetei.

    „A fost efectuată o procedură internă completă şi îndelungată (de către un avocat din afara Red Bull), iar plângerea formulată a fost respinsă. Sfârşitul poveştii”, a mai spus el presei.
    0 2
  • @Diana Șosoacă
    Cursa a fost sâmbătă
    1 0
  • @marele circ
    ala e insurat cu o cantacioasa? saracul geniu...acu e "nevoit" sa fie libidinos..
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru