Antrenamente 3: Rosberg, cel mai rapid in 13 minute

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 17.10.2009
Nico Rosberg a stabilit cel mai bun timp intr-o sesiune de antrenamente de la Interlagos care a durat numai 13 minute din cauza ploilor torentiale si a unui accident major suferit de Romain Grosjean.

Ultima sesiune de antrenamente din cadrul Marelui Premiu al Braziliei a inceput cu o intarziere de 42 de minute din cauza unei ploi torentiale care s-a abatut asupra circuitului de Interlagos.

Comisarii de cursa au fost nevoiti sa amane startul sesiunii intrucat elicopterul medical nu putea decola, in timp ce apa a inundat mai multe portiuni ale circuitului.

In cele din urma, sesiunea a inceput la ora 17:42, insa a fost intrerupta dupa numai 13 minute de un accident produs de Romain Grosjean. Pilotul echipei Renault a pierdut controlul volanului din cauza apei prezente pe circuit si s-a izbit cu violenta de zidul de pe marginea circuitului, avariind grav aripa fata a monopostului R29. Francezul a scapat fara niciun fel de urmari, insa comisarii de cursa au afisat steagul rosu si, din cauza celor numai 5 minute ramase pana la expirarea timpului, sesiunea nu a mai fost reluata.

In acest context, timpii realizati de piloti pe parcursul celor 13 minute nu au practic nicio relevanta in privinta performantei.

Cel mai rapid s-a dovedit a fi Nico Rosberg, urmat de coechipierul sau Kazuki Nakajima si de Jenson Button. Ceilalalti pretendentii la titlul mondial, Rubens Barrichello si Sebastian Vettel, au ocupat in final doar locurile 14 si respectiv 15, in timp ce Hamilton s-a multumit doar cu locul 17. Diferenta de timp dintre Rosberg si ultimul clasat, Kamui Kobayashi, a fost de peste 7 secunde, in contextul in care germanul a fost cronometrat cu 1:23.182.

Rezultatele complete ale sesiunii sunt disponibile aici.

Calificarile pentru Marele Premiu al Braziliei vor avea loc la ora 20:00, existand sanse foarte mari ca ploaia torentiala sa afecteze si aceasta sesiune.

Comentarii (2)

  • calificari si cursa !!!
    va fi ca la loto, orice se poate intampla :)
    0 0
  • haha
    pai la loto nu se intampla orice =))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru