Anularea Marelui Premiu al Indiei, evitată după amânarea judecării unei petiţii

de Daniel Popescu
Vineri, 25.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Curtea Supremă de Justiţie din India a amânat pentru săptămâna viitoare judecarea unei petiţii care viza anularea Marelui Premiu al Indiei din acest weekend.

Esential 2011 este sezonul in care a debutat India in calendarul Formulei 1

Update: Marele Premiu al Indiei se va desfăşura conform planului după ce Curtea Supremă de Justiţie a amânat judecarea petiţiei pentru săptămâna viitoare.

"Cazul va fi audiat săptămâna viitoare", a precizat un oficial al Curţii Supreme de Justiţie pentru agenţia de presă Reuters. 

Ştirea iniţială:

Sebastian Vettel ar putea deveni campion mondial în acest sezon înainte de a mai concura într-o altă cursă, întrucât Marele Premiu al Indiei de la sfârşitul acestei săptămâni ar putea fi anulat.

Curtea Supremă de Justiţie din India a primit o petiţie pentru anularea cursei de duminică pe motiv că organizatorii nu au plătit încă taxele pentru desfăşurarea unui eveniment anterior pe circuitul Buddh International. Petiţia va fi analizată de justiţie în cursul zilei de vineri, potrivit unor declaraţii făcute de conducătorul Curţii Supreme de Justiţie.

Potrivit legislaţiei din India, Curtea Supremă de Justiţie are putere executivă, ceea ce înseamnă că o decizie privind anularea Marelui Premiu de la sfârşitul acestei săptămâni va trebui pusă în aplicare cu efect imediat.

Indiferent ce spune Curtea, suntem pregătiţi să respectăm decizia.

Purtator de cuvant
Proprietar circuit
De altfel, un purtător de cuvânt al Jaypee Sports International Limited, proprietarul circuitului, a admis că organizatorii se vor supune deciziei curţii, indiferent care va fi aceasta.
"Indiferent ce spune Curtea, suntem pregătiţi să respectăm decizia", a precizat el.

Chiar dacă pericolul amânării cursei este real, este foarte probabil ca Bernie Ecclestone să-şi impună influenţa pentru un verdict favorabil, în condiţiile în care Formula 1 ar risca să piardă bani din drepturile TV în cazul în care aceasta nu ar mai avea loc.

Via BBC Sport

Comentarii (3)

  • Daca va fi anulat, Vettel va fi campion.
    6 1
  • Sunt curios ce ar putea face Bernie Ecclestone pentru a obtine un verdict favorabil al Curţii Supreme de Justiţie din India. Eu cred ca NIMIC. Iar organizatorii, care sunt in mare dificultate, nici atat
    Oricum zilele lui Bernie sunt numarate. Anularea unui MP i-ar grabi iesirea la pensie.
    3 3
  • Da o spaga. Cum nimic? Crezi ca indienii nu sunt corupti? :))
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru