Cine este Volkswagen Virtus? Imagini și detalii despre noul sedan accesibil pentru piața din India

de Tiberiu Safta
Luni, 14.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a lansat oficial sedanul compact Virtus, destinat exclusiv pieței din India. Noul model este disponibil cu două motorizări pe benzină, iar vânzările vor debuta în luna mai.

Constructorul german a prezentat un nou model de dimensiuni compacte, numit Virtus. Noua mașină este destinată exclusiv pieței auto din India, iar la bază împărtășește numeroase elemente cu Skoda Slavia, un alt model vândut numai în țara asiatică.

Printre elementele comune se numără platforma. Noul Volkswagen Virtus se bazează pe arhitectura MQB-A0-IN, o platformă construită special pentru modelele vândute în India. Lungimea ampatamentului este de 2651 de milimetri, aceeași ca la Skoda Slavia. Doar lungimea și înălțimea diferă, deoarece Virtus măsoară 4561 de milimetri în lungime și 1507 milimetri în înălțime, valori mai mari decât la modelul ceh. Chiar și așa, Virtus și Slavia sunt identice în lățime, fiind trecuți 1752 de milimetri.

Inclusiv spațiul portbagajului este identic, cu un volum de 521 de litri. Asemănările se continuă și la interior, unde găsim un ecran central de 10 inch și un instrumentar de bord digital care măsoară 8 inch.

Noul Volkswagen Virtus este disponibil cu două motorizări pe benzină.

Avem, pe de-o parte, motorul în trei cilindri 1.0 TSI, care dezvoltă 115 cai putere și un cuplu de 175 de Nm. Pe de altă parte, motorul mai mare în patru cilindri 1.5 TSI, dezvoltă 150 de cai putere și un cuplu de 250 de Nm. Acesta are și o funcție de dezactivare a cilindrilor în mers pentru un consum de combustibil redus.

Cei care optează pentru motorul mai mic vor putea alege între o cutie manuală cu 6 trepte, oferită standard, sau o cutie automată cu un convertor de cuplu convențional, tot cu 6 trepte. Pentru motorizarea mai mare este disponibilă și cutia automată DSG cu 7 trepte.

În ceea ce privește liniile de echipare, Virtus va fi disponibil în echipările Dynamic Line, Performance Line și în echiparea de top GT. Astfel, Virtus este echipat în standard cu dotări precum: scaune față ventilate, faruri automate și sistem de încărcare wireless pentru smartphone. Cei care optează pentru echiparea GT vor mai primi în plus: climă automată, trapă, lumini și ștergătoare automate, lumină ambientală și un sistem audio cu 8 difuzoare.

Comenzile pentru noul Volkswagen Virtus sunt deja deschise în India, iar vânzările modelului vor debuta în luna mai.

via Volkswagen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru