Apelul Renault se judeca pe 17 august

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 31.07.2009
Apelul formulat de Renault impotriva suspendarii echipei franceze din Marele Premiu al Europei se va judeca la Curtea Internationala de Apel a FIA pe 17 august.

Audierile in acest caz vor avea loc la sediul central al forului mondial de la Paris incepand cu ora locala 10:00 (ora 11:00, ora Romaniei), insa verdictul va fi facut public in dupa-amiaza zilei de 18 august.

Acest lucru inseamna ca Renault va sti cu numai trei zile inainte de primele antrenamente libere de la Valencia daca va avea posibilitatea sa concureze in Marele Premiu al Europei.

Renault a fost suspendata din Marele Premiu al Europei de catre comisarii de cursa de la Hungaroring, dupa ce pneul dreapta fata al monopostului pilotat de Fernando Alonso s-a desprins in timpul cursei si a zburat efectiv pe circuit.

Comisarii de cursa au considerat ca Renault a inclacat articolele 23.1.i si 3.2 din Regulamentul Sportiv al FIA, pentru ca:

1. Renault a eliberat cu buna stiinta de la boxe monopostul lui Fernando Alonso fara ca unul dintre dispozitivele care leaga pneul de monopost sa fie intr-o pozitie sigura, acest lucru reprezentand un indiciu ca roata nu a fost montata corespunzator;

2.

Avand la cunostinta acest lucru, Renault nu a intreprins nicio actiune pentru ca monopostul sa nu fie lasat sa plece din pitlane;

3. Renault nu l-a informat pe pilot despre aceasta problema si nu i-a indicat sa ia anumite actiuni in aceste circumstante, chiar daca pilotul a contactat echipa prin radio crezand ca are o pana;

4. Aceasta defectiune a avut ca efect detasarea unei componente grele pe circuit in virajul 5 si detasarea propriu-zisa a pneului in virajul 9.

Via | FIA

Taguri: FIA, Renault, apel

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru