Audienţa Formulei 1 a scăzut la 500 de milioane de telespectatori în 2012

de Daniel Popescu
Luni, 18.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Numărul telespectatorilor pentru cursele de Formula 1 a scăzut anul trecut la 502 milioane, în scădere cu aproape 100 de milioane comparativ cu vârful de audienţă din 2008.

Esential 502 milioane de telespectatori a avut Formula 1 in 2012
600 de milioane de telespectatori a avut Formula 1 in 2008, cand s-a inregistrat recordul de audienta
Formula 1 a continuat şi anul trecut să înregistreze o scădere a numărului total de telespectatori. Potrivit unui raport oficial, doar 502 milioane de telespectatori au urmărit cursele de Formula 1 în 2012, în scădere de la 515 milioane de telespectatori în 2011.

Raportul a luat în calcul doar persoanele care s-au uitat cel puţin 15 minute neconsecutive pe tot parcursul sezonului, astfel că în acest clasament au fost incluşi şi cei care au urmărit doar un sfert de oră dintr-o singură cursă.

Declinul a fost accentuat de scăderea puternică a audienţei din China, unde numărul telespectatorilor a scăzut cu 34% într-un singur an, parţial ca urmare a faptului că numeroase curse au coincis cu alte evenimente sportive locale.

În plus, scăderi de audienţă s-au înregistrat şi în Statele Unite, Marea britanie şi Rusia, în timp ce Brazilia, Spania şi Italia sunt printre ţările care au înregistrat creşteri.

"Un număr redus de teritorii nu au îndeplinit aşteptările în termeni de audienţă, China înregistrând un declin care nu a putut fi absorbit de numeroasele creşteri înregistrate în alte părţi", a declarat Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale ale Formulei 1.

În 2008, Formula 1 avea o audienţă de 600 de milioane de telespectatori, însă ulterior aceasta a scăzut la 520 de milioane de telespectatori în 2009 şi s-a stabilizat în jurul acestei valori până anul trecut.

Chiar dacă Formula 1 nu traversează cea mai bună perioadă din punct de vedere financiar, competiţia ar putea fi listata pe bursa din Singapore în luna octombrie a acestui an, potrivit unei surse citate de publicaţia britanică Daily Telegraph.

"În luna octombrie a acestui an ar trebui să fim capabili să ne uităm la anul următor şi să spunem că cele mai multe venituri de anul viitor sunt deja sub contract, că piaţa este într-o situaţie foarte bună şi că situaţia din Germania este acum clarificata", a declarat o sursă referindu-se şi la procesul de mituire în care ar putea fi implicat Ecclestone la Berlin cu privire la modul în care CVC Capital Partners a cumpărat drepturile TV ale Formulei 1 în 2006.

Via ESPNF1, Daily Telegraph

Comentarii (6)

  • despre audienta din romania stii ceva?
    4 1
  • razvan
    @gigel cum 80% din romani urmaresc cursele pe net, e clar ca nu intra in calcul...
    4 3
  • Audienta din Ro este sub nivelul marii, sa nu mai vorbim de cunoscatori. Cand F1 se difuza pe TVR exista audienta.
    9 0
  • seby9626
    Sper ca de la anu` formula 1 sa nu se mai transmita pe digi.
    4 3
  • cosmin
    ce audienta vreti sa aiba in romania cand jumatate dintre romani nu au posibilitatea sa prinda digi sport se uita si ei pe net sau la rtl rusine tvr ca nu au mai cumparat drepturile de televizare ca asa mai aveau si ei audienta
    3 0
  • mirel_f1
    Pai as e de cand a luat digi dreptul de a difuza f1 multi romani nu au posibilitatea de a se uita ex eu de exemplu ma uit online e o rusine sa nu ai alta posibilitate sa te uiti, mai bine cumpara alta televiziune dreptul de a difuza sau chiar TVR 1asa se uitau mai multi
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru