Avancronică Malaysia: Hamilton și Vettel luptă pe furtună în ultima cursă de Formula 1 de la Sepang

de Daniel Popescu
Joi, 28.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton și Sebastian Vettel au mari șanse să se confrunte pe furtună în Marele Premiu al Malaysiei, care va părăsi calendarul competițional după această cursă.

Formula 1 își continuă periplul asiatic la sfârșitul acestei săptămâni și ajunge în Malaysia, primul circuit desenat de arhitectul german Hermann Tilke. După debutul din 1999, Marele Premiu al Malaysiei s-a bucurat de succes pe parcursul anilor și a oferit curse spectaculoase în special pe ploaie, iar combinația dată de temperaturile și umiditatea ridicate au generat numeroase probleme de adaptare pentru piloți.

Scăderea abruptă a numărului de spectatori a determinat însă organizatorii să încheie contractul cu Formula 1. Astfel, cursa de la sfârșitul acestei săptămâni va fi ultima desfășurată pe circuitul de la Sepang, iar aceasta are toate șansele să rămână în istorie datorită pericolului reprezentat de furtuni.

După incidentele din Singapore, Lewis Hamilton are un avans de 28 de puncte în fruntea clasamentului general în fața lui Sebastian Vettel. În ciuda acestei diferențe, pilotul celor de la Mercedes rămâne precaut în privința șanselor la titlul mondial. "Cred că următoarele curse vor fi foarte echilibrate. Trebuie doar să rămânem cu picioarele pe pământ și să extragem totul din acest monopost", a precizat el.

Circuitul de la Sepang

Sepang este unul dintre cele mai apreciate circuite din calendar de către piloţi, datorită faptului că este rapid şi are numeroase viraje de stânga-dreapta care se succed cu repeziciune.

În acelaşi timp, este şi unul dintre cele mai solicitante circuite pentru piloţi şi monoposturi.

Aclimatizarea este esenţială în contextul temperaturilor caniculare şi a umidităţii ridicate, în timp ce unităţile de propulsie vor fi de asemenea sub presiune din acest punct de vedere. Suprafaţa circuitului este abrazivă, motiv pentru care pneurile vor fi de asemenea solicitate. La fel ca anul trecut, piloții vor avea la dispoziție două zone de activare pentru sistemul DRS, amplasate după virajele 14 și 15, su un singur punct de detecție, amplasat după virajul 12.

Piloții vor avea la dispoziție pneuri de compoziție supersoft, soft și medium. Este pentru prima oară când pneurile supersoft vor fi utilizate la Sepang, astfel că este dificil de anticipat ce strategii vor alege piloții pentru opririle la boxe. În plus, ploaia ar putea afecta semnificativ planurile piloților din acest punct de vedere.

Vremea la Sepang

Ca de obicei, vremea va fi călduroasă în Malaysia, iar umiditatea foarte ridicată. Prin urmare, temperatura maximă va fi de 32-33 de grade, cu șanse pentru o furtună sau două în fiecare dintre cele 3 zile de concurs.

Ca urmare a schimbărilor bruște, este dificil de anticipat dacă furtunile vor afecta calificările și cursa, însă de regulă au loc între prânz și primele ore ale după-amiezii.

Marele Premiu al Malaysiei la TV

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 29 septembrie 06:00 Digi Sport, Telekom Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 2 vineri, 29 septembrie 10:00 Digi Sport, Telekom Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 3 sambata, 30 septembrie 09:00 Digi Sport, Telekom Sport Digi Online, Telekom TV
Calificari sambata, 29 septembrie 12:00 Digi Sport, Telekom Sport Digi Online, Telekom TV
Cursa duminica, 1 octombrie 10:00 Digi Sport, Telekom Sport Digi Online, Telekom TV

Comentarii (2)

  • GrosJan
    Unul dintre circuitele reusite ale lui Tilke. Pacat.
    2 0
  • Cand doi se lupta, al treilea castiga, respectiv Max.
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru