Avancronica Marelui Premiu al Spaniei: va obține Mercedes a cincea victorie consecutivă?

de Daniel Popescu
Joi, 09.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton și Valtteri Bottas și-au împărțit victoriile în primele patru curse ale sezonului, însă rivalii promit îmbunătățiri la monoposturi prin care să atace supremația celor de la Mercedes.

Sezonul 2019 al Formulei 1 a debutat cu patru victorii obținute de Mercedes, dintre care două au fost trecute în contul lui Lewis Hamilton, iar alte două în dreptul lui Valtteri Bottas.

Marele Premiu al Spaniei are însă potențialul de a schimba datele problemei, ca urmare a faptului că acesta are în mod tradițional o importanță strategică pentru echipe. Întrucât este practic prima cursă europeană a sezonului, aproape fiecare echipă va introduce îmbunătățiri la monoposturi, cu scopul de a crește performanțele.

Ca de obicei, este dificil de anticipat care echipă va reuși să înregistreze cele mai mari progrese, însă Ferrari a anunțat deja un update major pentru motor care are drept unic scop îmbunatățirea performantelor. În plus, italienii promit și un nou ulei de motor furnizat de partenerii de la Shell.

"După update-ul aerodinamic de la Baku, vom aduce câteva îmbunătățiri în această zonă și la Barcelona. În plus, vom avea o nouă unitate de propulsie pe care o introducem mai devreme, întrucât a doua specificație era programată pentru Canada", a declarat Mattia Binotto, șeful Ferrari, cu referire la a șaptea cursă a sezonului.

Honda va introduce de asemenea îmbunătățiri, însă acestea au rolul de a crește fiabilitatea unor componente, astfel că Red Bull nu anticipează progrese majore.

În schimb, cei de la Mercedes prefera să rămână precauți în declarații cu privire la noutățile pregătite.

Cert este că sesiunea de calificări va juca un rol esențial dacă luăm în calcul faptul că 25 dintre cele 28 de curse de până acum de la Barcelona au fost câștigat de un pilot care a plecat din prima linie a grilei de start.

Motivul este destul de simplu: virajul 1 de la capătul unei lungi limii drepte oferă una dintre puținele oportunități de depășire pentru piloți. În general, identificarea setărilor optime este dificilă ca urmare a faptului că există numeroase viraje lente și rapide care generează o degradare relativ rapidă a pneurilor. În plus, vântul de 20-22 km/h reprezintă un alt obstacol pentru piloți în drumul spre cel mai bun timp.

Totuși, vremea va fi predominant frumoasă în toate cele trei zile, cu un cer mai mult senin și temperaturi maxime de 22 de grade, cu excepția zilei de duminică, când se vor înregistra 20 de grade.

Marele Premiu al Spaniei la TV:

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 10 mai 12:00 - F1 TV Pro
Antrenamente 2 vineri, 10 mai 16:00 - F1 TV Pro
Antrenamente 3 sambata, 11 mai 13:00 - F1 TV Pro
Calificari sambata, 11 mai 16:00 Digi Sport, Telekom Sport F1 TV Pro
Cursa duminica, 12 mai 16:10 Digi Sport, Telekom Sport F1 TV Pro

Comentarii (8)

  • hercule
    D-le Popescu , constientizati cu adevarat caror specimene adresati aceasta intrebare ?:D

    Convins fiind ca cel tarziu pana maine , evident inainte de FP1 , comunitatea AM-motorsport isi va face pe deplin datoria livrand un raspuns acoperit de argumente care mai de care mai "incontestabile" astept si eu cu ingaduinta cuvenita deslusirea misterului din partea celui / celor pentru care F1 nu se mai prezinta in 2019 cu nicio taina care sa nu poata fii descifrata .
    6 7
  • Costel
    ferrari o demonstrat in testele din februarie ca circuitul de la barcelona ii in armonie perfecta cu masina sf90 , galopul de sanatate pentru ferrari ii perfect plauzibil la montmelo
    chiar daca binotto o spus nu demult ca mercedes ii putin inaintea ferrari, is sigur ca odata cu introducerea noului motor vettel si leclerc is capabili sa rastoarne pseudodominatia mercedes generata numai si numai de conjuncturile nefavorabile pentru ferrari din primele 4 curse ale sezonului

    forza sebastian ! forza charles ! grazie binotto !
    12 15
  • Electron
    @Costel, imi place cum ai scris, cuvinte alese frumos, chiar a iesit bine gluma.
    Deci duminica, castiga Mercedes din nou.
    13 12
  • Ar putea Verstappen sa faca ceva, caci in nadejdea lui Ferrari ...
    0 5
  • ramane de vazut intre bottas si leclerc care ia locul 1.
    6 3
  • Sa nu uitam de ploaie, caz in care Mercedes e mai bun. Leclerc inca nu a evoluat pe ploaie - nu stim cum se descurca.
    2 2
  • Andrei
    ca ferrari sa castige ar trebui un swap de masini, efectiv in cursa bottas si hamilton sa se urce in masinile ferrari si sebastian si leclerc in cele mercedes!
    sunt convins de un ferrari 1,2 la final iar mercedes un 3 si un 5
    2 5
  • avocatu' lu' peste
    hercule
    argumentele pe care le tot invoci inclusiv pe grupul pe care activezi cu multa verva sunt adecvate doar pe moment, cam cat tine si performanta idolului tau de la ferari. Dupa aia nu mai raman decat faptele, punctele, clasamentele. Tu si ceilalti cativa mari cunoscatori de f1 ramaneti cu argumentele de 2-3-4 parale.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru