Seat anunță investiții de 5 miliarde de euro în electrificarea gamei: “Vrem să producem mașini electrice la Martorell după 2025”

de Paul Cosma
Miercuri, 08.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Seat a planificat investiții de 5 miliarde de euro în proiecte de R&D până în 2025, obiectivul principal fiind electrificarea gamei. “Vrem să producem mașini electrice la Martorell după 2025, atunci când piața va fi mai mare,” a transmis constructorul spaniol.

SEAT a anunțat că primul model electric al diviziei sale de performanță va fi Cupra el-Born. Spaniolii spun că modelul va fi lansat în forma sa finală în 2021 și va fi produs la uzina din Zwickau.

Lansarea lui el-Born face parte dintr-un plan amplu până în 2025, perioadă în care ibericii vor investi 5 miliarde de euro în proiecte de cercetare și dezvoltare, scopul final fiind electrificarea modelelor din gamă.

“Dorința noastră este să producem mașini electrice la uzina din Martorell după 2025, atunci când piața electricelor va fi mai mare,” a declarat președintele Seat.

În plus, constructorul a anunțat că noul centru de dezvoltare software din Barcelona va fi extins și va ajunge la 250 de specialiști.

Via Seat

Comentarii (4)

  • Edikkk
    Deci şi SEAT electrice se vor face în Germania


    Restul Europei sunt slugile germanilor
    4 9
  • ReDikkk
    Si tu a cui sluga esti?
    9 3
  • netam-nissan
    toate sint de fapt facute in China dle Edikkk adica bacteriile dar nu numai, ca au multa mataraie de fire cipuri ecranoaie in ele.

    proiectarea o fi ea euro-americana dar odata ajunse schemele la fabricile chineze se ingalbenesc toate ca de icter mecanic.
    sau mai precis icter electric.
    15 1
  • piata electricelor va fi mare nu intr-o anumita zi, ci doar atunci cand oferta va fi suficient de mare si pretul corect pentru ce vor oferi. Asa .... daca doar astepti sa creasca piata si tu nu faci nimic nu va fi niciodata mare...
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru